Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σταύρος Κολίλας: Περί… Σπόρτινγκ – Μπενφίκα!

Σταύρος Κολίλας: Περί… Σπόρτινγκ – Μπενφίκα!

benfica-sportingΜηδέν πιθανότητες κατάκτησης τίτλου για την Σπόρτινγκ όπως μηδαμινές οι πιθανότητες να προλάβει την 2η θέση, η οποία οδηγεί απευθείας σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποιος ο λόγος να κτυπήσει το ντέρμπι με τη Μπενφίκα; Για να βοηθήσει την Πόρτο του εργατικού Βορρά; Το έχει ξανακάνει πριν χρόνια, όταν η νίκη επί της Μπενφίκα χάρισε τον τίτλο στην Πόρτο.

Ισως στην Σπόρτινγκ να θέλουν να κερδίσουν τους μισητούς αντιπάλους μετά από 5 χρόνια (9/4/2012) στο γήπεδο τους, ίσως για να πείσουν τους οπαδούς ότι διαθέτουν ταλέντο.

Πολλές οι αιτίες που οι οπαδοί της Σπόρτινγκ προτιμούν να χάσει τον τίτλο η Μπενφίκα.

Κι όμως πριν 5-6 χρόνια επικρατούσε ηρεμία στις σχέσεις των συλλόγων.

Η φιλία έσπασε για δυο βασικούς λόγους. Η πρώτη αφορά την επιλογή προπονητών. Στην απόφαση του Ζόρζε Ζεσούς να αφήσει την Μπενφίκα για την Σπόρτινγκ, ακολούθησε η πρόσληψη του ορκισμένο εχθρό του, Ρουί Βιτόρια. Οι δυο άνδρες είχαν ανοίξει βεντέτα από της εποχές που ο Ρουί Βιτόρια καθόταν στο πάγκο της Γκιμαράες.

Η δεύτερη αφορά την υποψία της Μπενφίκα ότι η Σπόρτινγκ έχει συνάψει συμμαχία με την Πόρτο, ώστε να ελέγχει τα πράγματα. Κοινό μυστικό ότι εδώ και τρία χρόνια η Μπενφίκα έχει το πάνω χέρι σε διαιτησία και Λίγκα. Φασαρίες και σκληρό παιχνίδι αναμένεται στο κατάμεστο «Αλβαλάντε», όπου οι οπαδοί της Σπόρτινγκ ετοιμάζουν ζεστή υποδοχή στους αντιπάλους.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.