Είστε εδώ : Αρχική > Ρετρό > Αλμέιδα ήταν ο Παπαϊωάννου (video)

Αλμέιδα ήταν ο Παπαϊωάννου (video)

0Η ιστορία με τον Αλμέιδα κάτω από τα δοκάρια της Ενωσης έχει επαναληφθεί με άλλο πρωταγωνιστή πριν 49 χρόνια

 

Και τότε, όπως στο ΟΑΚΑ στον ημιτελικό του Κυπέλλου ήταν επιθετικός και μάλιστα σκόρερ στο συγκεκριμένο ματς. Ηταν ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο ηγέτης της Ενωσης εκείνη την εποχή.

Τι είχε συμβεί; Ηταν 26 Οκτωβρίου 1968. Ο Σεραφείδης στο 85ο λεπτό χτύπησε τον Γιώργο Σιδέρη που νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για να σημειώσει το 3-3. Ο Κύπριος διαιτητής Ξανθούλης τον απέβαλε (νωρίτερα στο 45ο είχε αποβάλει και τον Γιούτσο) και άγνωστο γιατί ο Στάνκοβιτς, προπονητής της ΑΕΚ δεν πέρασε στον αγώνα τον Μανιατάκη που είχε στον πάγκο, αλλά έδωσε εντολή στον Μίμη Παπαϊωάννου να υπερασπίσει την εστία της ομάδας του.

Ο ηγέτης τότε της ΑΕΚ μάλιστα έκανε και μια εντυπωσιακή επέμβαση  κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του!

Διαβάστε τι είπε στην εφημερίδα «Ομάδα»

3

 

Χαρακτηριστικό και το πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα της «Αθλητικής Ηχούς»

1

 

Το ματς ήταν επεισοδιακό. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, αφού έβρεχε στη διάρκειά του και το πείσμα των παικτών δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Στο 45ο λεπτό, λίγο πριν οι ομάδες πάνε για την ανάπαυλα στα αποδυτήρια η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αντέδρασαν και για 15 λεπτά διαμαρτύρονταν στον διαιτητή! Το πέναλτι χτυπήθηκε ουσιαστικά στο 60ο λεπτό του πρώτου όμως ημιχρόνου. Ευστόχησε ο Καραφέσκος που σημείωσε το 1-2. Ο Νικολαίδης (13ο) είχε ανοίξει το σκορ και ο Σιδέρης (30ο) είχε ισοφαρίσει.

2

Στην “Αθλητική Ηχώ” το ματς το έγραψε ο Φίλιππος Συρίγος που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία

 

Στο β’ ημίχρονο  ο Σιδέρης (62ο) ισοφάρισε με πέναλτι, αλλά ο Παπαϊωάννου με εκτέλεση φάουλ στο 75ο έβαλε και πάλι την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Η ώρα όμως είχε περάσει, είχε σκοτεινιάσει και τα τελευταία λεπτά παίχτηκαν χωρίς οι θεατές, καλά καλά και οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να δουν τι γίνεται. Κι ο Ηλίας Σκουλάς στην «Απογευματινή» σχολίασε με τον δικό του τρόπο την κατάσταση.

4-3

 

Πιο καυστικός ο Ανδρέας Μπόμης στην ίδια εφημερίδα έγραψε για τον αγώνα

4-2

Μετά το ματς ο Ολυμπιακός υπέβαλε ένσταση για το γεγονός ότι δεν υπήρχε ορατότητα στο γήπεδο λόγω σκότους. Η ένσταση φυσικά απορρίφθηκε

4-1

Τα στοιχεία του αγώνα από την εφημερίδα “Απογευματινή”

Ηταν η πρώτη ήττα των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα και οι περισσότεροι τα έβαλαν με τον Αλαν Ασμαν τον προπονητή της ομάδας, αλλά και τον Λιαδέλη, τον τερματοφύλακα που θεωρήθηκε υπεύθυνος για το πρώτο γκολ.

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα έτσι όπως προβλήθηκαν στα «Ελληνικά Επίκαιρα» στους κινηματογράφους όλης της χώρας. Η τηλεόραση δεν είχε προλάβει να… εισβάλει στα γήπεδα και στη ζωή μας.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.