Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Η… αξέχαστη νύχτα των μπουκ

Η… αξέχαστη νύχτα των μπουκ

Η 17η Μαΐου 2006 θα μείνει αξέχαστη στους απανταχού μπουκμέικερ του πλανήτη. Στο πρόγραμμα της Τετάρτης κυριαρχεί ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Αρσεναλ, ο οποίος διεξάγεται στο Παρίσι.

Φαβορί για τη νίκη είναι οι Καταλανοί στην αρκετά ικανοποιητική απόδοση του «2,00».

Σε υψηλά επίπεδα προτάθηκε και το Οver μετά τα αποτελέσματα των τεσσάρων αγώνων της ημιτελικής φάσης που έληξαν όλοι στο 0-1 γκολ.

Ακόμα και στα προημιτελικά, τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Αρσεναλ προκρίθηκαν με «4 στα 4» Under και τα… φορτωμένα με αρνητικά στοιχεία λογισμικά των μπουκμέικερ κράτησαν ψηλά τις τιμές του Over τόσο στα προαγωνιστικά στοιχήματα όσο και στα live.

Στη ροή η Αρσεναλ προηγήθηκε με 1-0 στο 37΄ και έκλεισε με νίκη το ημίχρονο.

Η Μπαρτσελόνα για να κερδίσει θα έπρεπε να κάνει ανατροπή, όμως το πρόσφατο ιστορικό και η συμπεριφορά τους παρέπεμπε σε νίκη της αγγλικής ομάδας, με δεύτερο σενάριο την παράταση.

Ο χρόνος περνάει και μαζί του ανεβαίνουν στα ύψη οι τιμές της Μπαρτσελόνα, αλλά και του Over. Τελικά οι Καταλανοί ισοφαρίζουν στο 76′ με τον Ετό και στο 82′ φτάνουν στη μεγάλη ανατροπή.

Το σοκ για τα ταμεία των μπουκμέικερ ήταν μεγάλο. Ο τεράστιος όγκος των πελατών τους είχε αγοράσει τα τυράκια της νίκης της Μπαρτσελόνα και του Over, ενώ οι και μεγάλες τιμές στα live ανέβασαν στα ύψη τη ζήτηση για την κατάκτηση από την ομάδα της Βαρκελώνης.

Αυτή ήταν και η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της Μπαρτσελόνα μετά το 1992 μόλις ένα χρόνο μετά την επιστροφή της Λίβερπουλ.
Το 2005 η Λίβερπουλ σήκωσε στην Κωνσταντινούπολη το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι μετά το 3-3 του κανονικού αγώνα κι ενώ έχανε με 3-0 από την Μίλαν κατακτώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο μετά το 1984 και πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.