Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σταύρος Κολίλας: Ισοπαλίες που… συμφέρουν!

Σταύρος Κολίλας: Ισοπαλίες που… συμφέρουν!

sexy-football-girl-01Στις υπεραγορές σε οδηγούν οι ταμπέλες. «Εδώ τα βιολογικά προϊόντα» γράφει σε μια πλευρά. Αβάπτιστα, αμφιβόλου προέλευσης τις άλλης πλευράς.

Και οι τομάτες του χειμώνα έχουν ψυχή, πατέρα και μάνα. Βρείτε ένα όνομα! Η υπόθεση θυμίζει τις γελοίες δηλώσεις τύπου: «Ο αντίπαλος ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς». Αφού οι άλλοι το ήθελαν, αγόρασαν από σβέρκο στα «βιολογικά προϊόντα»! Γνωστό ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών επηρεάζονται από το κίνητρο.

Στη γνωστή μάχη επιβίωσης έχει προστεθεί το ενδιαφέρον για την πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αρκετά τα ερωτήματα πριν από την τελική έκβαση των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ και η απάντησή τους βρίσκεται στο ποιος εκ των Αγιαξ, Λυών, Μάντσεστερ Γ. ή Θέλτα σηκώσει την κούπα.

Πόσες ισπανικές, γαλλικές ή αγγλικές ομάδες θα παίξουν την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη; Ο κανονισμός ξεκαθαρίζει το τοπίο. Σύμφωνα με την UEFA, καμία χώρα δεν μπορεί να εκπροσωπείται με περισσότερες από 5 ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, μια παραπάνω θέση ανοίγει αν ή κάτοχος βρεθεί εκτός Ευρώπης.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δυο οι περιπτώσεις. Η 7η θέση που οδηγεί στην 3η προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ανοίγει μόνο αν η Μπαρτσελόνα κερδίσει την Αλαβές στον τελικό Κυπέλλου, με τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 5η και την 6η θέση να περνούν σε όμιλο του Γιουρόπα. Σε αντίθετη περίπτωση, η Αλαβές θα προκριθεί απευθείας σε όμιλο παρέα με την 5η της βαθμολογίας. Η ισπανική Ομοσπονδία ζήτησε επίσημο έγγραφο από την UEFA, ώστε να βεβαιώσει την 8η ομάδα στην Ευρώπη. Με τη Θέλτα νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ, οι ομάδες θα γίνουν 8, καθώς οι 3 πρώτες του πίνακα και οι Γαλιθιάνοι περνούν στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η νικήτρια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζει θέση μέσω βαθμολογίας (ρισκάρει η Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο δύσκολο να ανατρέψει το 0-3 του πρώτου αγώνα με τη Ρεάλ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Από την έκβαση του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης εξαρτάται η τύχη της 7η της βαθμολογίας. Κερδίζει η Ντόρτμουντ, παίζει προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ η 7η. Κερδίζει η Φρανκφούρτη, περνά η ίδια απευθείας σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, παρέα με την 5η του πίνακα, ενώ η 6η ομάδα παίζει προκριματικά. Μάχη θα γίνει ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Χόφενχαϊμ για την 3η θέση που οδηγεί απευθείας σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΓΓΛΙΑ: Ο αποκλεισμός της Λέστερ από το Τσάμπιονς Λιγκ έφερε ηρεμία στις υποψήφιες της 4ης θέσης. Με Λέστερ νικήτρια της διοργάνωσης και τη Γιουνάιτεντ του Γιουρόπα, η 4η του πίνακα θα έπαιζε σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ. Μένει πλέον μόνο ένα σενάριο. Εκείνο που θέλει τη Μάντσεστερ Γ. να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ. Απλά τα πράγματα. Τέσσερις ομάδες σε όμιλο (οι 3 πρώτες συν τη Γιουνάιτεντ) και η 4η στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορούν να παίξουν 8 ομάδες στην Ευρώπη, διότι η Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει θέση είτε μέσω βαθμολογίας, είτε μέσω Λιγκ Καπ. Η 7η του πίνακα θα δώσει προκριματικά στο Γιουρόπα, ενώ οι θέσεις «5-6» περνούν απευθείας σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ. Ουσιαστικά, η πορεία της Μάντσεστερ Γ. στο Γιουρόπα Λιγκ, καθορίζει τον αριθμό των ομάδων στις δυο διοργανώσεις.

ΙΤΑΛΙΑ: Ο τελικός Κυπέλλου (17 Μαΐου) ανάμεσα σε Γιουβέντους και Λάτσιο βάζει την 6η της βαθμολογίας στο Γιουρόπα Λιγκ. Ανεξαρτήτως έκβασης του τελικού, η Λάτσιο θα περάσει σε όμιλο της διοργάνωσης, παρέα με την 5η του πίνακα, Αταλάντα. Η 6η του πίνακα, δηλαδή μια εκ των Μίλαν, Ιντερ ή Φιορεντίνα, ξεκινά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τέλος Ιουλίου, ωστόσο οι δυο ομάδες του Μιλάνου έχουν προγραμματίσει κερδοφόρα τουρνουά σε Ασία και Αυστραλία.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : Οπως και στην Ιταλία, το Κύπελλο προσφέρει τη δυνατότητα στην 6η του πίνακα να περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο τελικός Μπενφίκα – Γκιμαράες (28 Μαΐου) δεν αλλάζει την τύχη των φιναλίστ, καθώς η πρώτη θα παίξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και η δεύτερη σε γκρουπ του Γιουρόπα, καθώς θα τερματίσει στην 4η θέση του πίνακα. Οι δυο επόμενες της βαθμολογίας, δηλαδή η 5η και η 6η ομάδα ξεκινούν τις υποχρεώσεις στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΓΑΛΛΙΑ: Ενδεχόμενη κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ από τη Λυών δεν αυξάνει τις ομάδες από 6 σε 7, καθώς η ενδιαφερόμενη θα τερματίσει στις πρώτες έξι θέσεις. Με Λυών νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ, η Γαλλία θα έχει 3 ομάδες σε όμιλο και τη Νις στα προκριματικά. Επιπλέον, στο Γιουρόπα Λιγκ θα περάσουν 2 ομάδες. Ο μοναδικός τρόπος να μείνει η Λυών εκτός Γιουρόπα Λιγκ (ο τελικός του 2018 διεξάγεται στο γήπεδο της) περνά από την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Ανζέ με τον ταυτόχρονο τερματισμό της στην 6η θέση του πίνακα. Ο τελικός Κυπέλλου Παρί – Ανζέ (27 Μαΐου), δεν καθορίζει μόνο τύχη της 6η του πίνακα, αλλά και τον γύρο που θα ξεκινήσει στην Ευρώπη η 4η ομάδα. Ο κανονισμός προβλέπει ότι σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ περνά μόνο η νικήτρια Κυπέλλου. Σε αντίθετη περίπτωση στον όμιλο περνά η 4η του πίνακα με τις ομάδες που τερματίζουν 5η και 6η να αρχίζουν τις υποχρεώσεις από τον 3ο προκριματικό γύρο.

ΡΩΣΙΑ: Τέλος τα σενάρια μετά την επικράτηση της Λοκομοτίβ στο Κύπελλο. Η ομάδα της Μόσχας παίζει σε όμιλο του Γιουρόπα, η Σπαρτάκ ως πρωταθλήτρια σε γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, η 2η στα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης, η 3η και η 4η της βαθμολογίας στα προκριματικά του Γιουρόπα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (17.00) 2116 ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ – ΣΤΟΟΥΚ Χ (3,15)
ΣΑΒ. (17.00) 2137 ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ – ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ Χ (3,35)
ΚΥΡ. (00.00) 2202 ΑΟΥΝΤΑΞ ΙΤ. – ΣΑΝΤΙΑΓΟ Γ. Χ (3,20)
ΚΥΡ. (16.00) 2267 ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ – ΑΑΡΑΟΥ Χ (3,30)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.