Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σταύρος Κολίλας: Κύπελλα Ευρώπης, μέρος… «2ο»!

Σταύρος Κολίλας: Κύπελλα Ευρώπης, μέρος… «2ο»!

over-pontarismaΟπως αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα, η μάχη για τη συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης επηρεάζει την συμπεριφορά των ομάδων και κατ’ επέκταση τις αποδόσεις του στοιχήματος.

Συνεχίζουμε λοιπόν την καταγραφή της εικόνας στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο τελικός Κυπέλλου της 17 Μαΐου ανάμεσα σε Σαχτάρ και Ντινάμο, έδωσε τέλος στα σενάρια. Πέντε οι ομάδες στην Ευρώπη, δηλαδή οι ισάριθμες πρώτες τις βαθμολογίας των πλέι οφ.

Η Σαχτάρ στον όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ντιναμό Κιέβου στον 3ο προκριματικό τις ίδιας διοργάνωσης, η 3η του πίνακα μπαίνει σε όμιλο του Γιουρόπα και οι άλλες δυο στον 3ο γύρο. Αδιάφορες βαθμολογικά οι δυο πρώτες, με τις άλλες τέσσερις να κυνηγούν μέχρι το τέλος μια θέση στην Ευρώπη.

ΒΕΛΓΙΟ: Εδώ χρειάζεται προσοχή στον κανονισμό. Μόνο η Ζούλτε Βάρεγκεμ γνωρίζει την τύχη της στην Ευρώπη, καθώς ως Κυπελλούχος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις στους ομίλους του Γιουρόπα. Η πρωταθλήτρια προκρίνεται απευθείας σε γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ και η 2η των πλέι οφ στον 3ο προκριματικό γύρο τις κορυφαίς διοργάνωσης. Στα προκριματικά του Γιουρόπα η 3η του πίνακα, ενώ η 4η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα βγει από τους δυο ομίλους των 6 ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι η 5η των πλέι οφ χάνει το τρένο της Ευρώπης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίγουρη στους ομίλους του Γιουρόπα η Φιτέσε ως Κυπελλούχος, σίγουρη για τον 3ο προκριματικό γύρο τις ίδιας διοργάνωσης η 3η του πίνακα Αϊντχόφεν. Φέγενορντ και Αγιαξ έχουν εξασφαλίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς όμως να γνωρίζουν από που θα αρχίσουν. Ο κανονισμός προβλέπει απευθείας θέση σε όμιλο για την πρωταθλήτρια και 3ο προκριματικό γύρο για την 2η θέση. Η τελευταία ομάδα που παίζει Ευρώπη θα βγει από τα μπαράζ ανάμεσα στις επόμενες τέσσερις του πίνακα, εξαιρώντας της Κυπελλούχο Φιτέσε και την τιμωρημένη Τβέντε. Στις δυο σίγουρες για μπαράζ Ουτρέχτη και Αλκμαάρ θα προστεθούν άλλες δυο εκ των Χέρενφεν, Χεράκλες ή Γκρόνινγκεν.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπεσίκτας και Μπασακσεχίρ κλείδωσαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, η Φενέρ κυνηγά θέση σε όμιλο του Γιουρόπα μέσω του Κυπέλλου (οι ρεβάνς των ημιτελικών διεξάγονται την ερχόμενη εβδομάδα) και η Γαλατά να κρατήσει την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα. Η 5η του πίνακα ενδιαφέρεται άμεσα για την έκβαση του Κυπέλλου, καθώς θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ μόνο στην περίπτωση που κατακτήσει το Κύπελλο μια εκ των Φενέρ ή Μπασακσεχίρ.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Οι πέντε πρώτες του πίνακα παίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης, διότι στον τελικό Κυπέλλου (25/5) αναμετρώνται Βασιλεία και Σιόν. Προς το παρόν, μόνο η πρωταθλήτρια Βασιλεία (όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ) και η 2η Γιουνγκ Μπόις (3ο προκριματικό Γιουρόπα) γνωρίζουν την τύχη τους. Η Σιόν έχει δυο δρόμους για να περάσει απευθείας σε όμιλο του Γιουρόπα. Είτε να κατακτήσει το Κύπελλο, είτε να τερματίσει στην 3η θέση του πίνακα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι μια εκ των Λουγκάνο ή Λουκέρνη που θα επωφεληθεί.

ΤΣΕΧΙΑ: Ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στη Ζλιν και την Οπάβα, ομάδα Β’ Κατηγορίας, «έκαψε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την 5η της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο πρώτες θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Κυπελλούχος ξεκινά από τον 3ο γύρο του Γιουρόπα, όπως και η 3η του πίνακα. Μόνο η 4η θα αρχίσει στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα.

ΕΛΛΑΔΑ: Ολυμπιακός και οι τέσσερις των πλέι οφ στην Ευρώπη. Στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, όπως και ο νικητής των πλέι οφ. Οι επόμενες δυο των πλέι οφ στην 3ο προκριματικό του Γιουρόπα (27/7 – 3/8) και η τελευταία των πλέι οφ στον 2ο γύρο (13/7-20/7).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τον τίτλο, αλλά όχι τις 4 ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Το Κύπελλο και η αδειοδότηση είναι τα κλειδιά. Προς το παρόν έχουμε τις Βιτόρουλ, Στεάουα, Ντινάμο και Ουν. Κραϊόβα να έχουν «κλείσει» θέση, περιμένοντας τις ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου την επόμενη εβδομάδα. Η Κλουζ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, ούσα τιμωρημένη, ανοίγοντας θέση στην Κραϊοβα, ενώ από τις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά, φαίνεται ότι η Αστρα Τζιουρτζίου θα είναι ικανή να καταθέσει πλήρη φάκελο αδειοδότησης. Οι δυο πρώτες του πίνακα στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την τελευταία της πεντάδας να ξεκινά στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Στο χέρι της πρωταθλήτριας Σάλτσμπουργκ βρίσκεται η τύχη της 4η του πίνακα. Με τη Σάλτσμπουργκ νικήτρια στον τελικό Κυπέλλου (1 Ιουνίου) κόντρα στη Ραπίντ, θα είναι η 4η του πίνακα που θα περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ραπίντ θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Οι 4 πρώτες «βγαίνουν» στην Ευρώπη, καθώς στον τελικό του Κυπέλλου παίζουν οι δυο πρώτες του πίνακα, Ριέκα και Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

ΠΩΛΟΝΙΑ: Μπορεί να υποβιβαστεί η Αρκα Γκτίνια, αλλά θα παίξει στο Γιουρόπα, ως Κυπελλούχος. Από την βαθμολογία των πλέι οφ, μόνο οι 3 πρώτες θα εξασφαλίσουν θέση στην Ευρώπη, με την πρωταθλήτρια να ξεκινά από τη 2η προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλων έχουν καπαρώσει θέση στην Ευρώπη, περιμένοντας την 4η του πίνακα (μία εκ των ΑΕΛ ή Ομόνοια), καθώς στον τελικό Κυπέλλου (24 Μαΐου) θα συναντηθούν ΑΠΟΕΛ και Απόλλων.

ΔΑΝΙΑ: Το ντέρμπι Κοπεγχάγη – Μπρόντμπι στον τελικό του Κυπέλλου (25 Μαΐου) ανοίγει θέση για την 3η της βαθμολογίας, ενώ η 4η θα δώσει μπαράζ με τη νικήτρια των δυο ομίλων πλέι άουτ.

ΣΚΩΤΙΑ: Στα Κύπελλα Ευρώπης η πρωταθλήτρια Σέλτικ, η 2η Αμπερντίν, η 3η Ρέιντζερς και η 4η (μια εκ των Σεντ Τζόνστον ή Χαρτς), καθώς στον τελικό Κυπέλλου (27 Μαΐου) θα συναντηθούν Σέλτικ και Αμπερντίν.
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (17.00) 985 ΝΤΑΝΤΙ – ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ 1 (2,30)
ΚΥΡ. (15.30) 1109 ΤΒΕΝΤΕ – ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ 2 (2,50)
ΚΥΡ. (16.00) 1123 ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ – ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ 1 (2,40)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.