Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Η Κυριακή της… κρίσης!

Η Κυριακή της… κρίσης!

SUPERLEAGUE_654_355Συνήθως όταν τελειώνουν τα πρωταθλήματα βγαίνουν σενάρια για τις θέσεις που μπορούν να πάρουν οι ομάδες. Λίγα ή πολλά με βάση τα δεδομένα: Νίκες, ισοπαλίες, ήττες, γκολ υπέρ, γκολ κατά.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα τα σενάρια έχουν και αστερίσκους. Καλά όλα αυτά τα κριτήρια, αλλά μπαίνουν και άλλα… ελληνικά.

Αν αφαιρεθούν βαθμοί από την άλφα ομάδα, εάν ο αθλητικός δικαστής αποφασίσει αυτό ή εκείνο.

Κάπως έτσι τελείωσε η κανονική περίοδος στη Σούπερ Λίγκα, με αστερίσκους και την επικύρωση της βαθμολογίας μόνο για τις πέντε πρώτες θέσεις. Για την ουρά ούτε λόγος.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (26/5) δεν μπορούσε να βάλει κανείς το… χέρι του στη φωτιά για το ποιος από τους Λεβαδειακό ή Ηρακλή θα «πέσει» στη Φούτμπολ Λιγκ…

Πάμε όμως στα πλέι οφ αφού την προτελευταία αγωνιστική ίσως κρίθούν τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ με 8 πόντους σχεδόν κρατά το σεντόνι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ στα χέρια του. Αν δεν χάσει στο «ΟΑΚΑ» από την ΑΕΚ το έχει εξασφαλίσει αφού στους 12 πόντους δεν μπορεί να τον φθάσει η «Ενωση». Εχει… καβάτζα και τους τρεις βαθμούς που, λογικά, θα πάρει από το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Τα ζόρια είναι για τον Παναθηναϊκό που θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι οφ όχι για λόγους πρεστίζ, αλλά ουσιαστικούς: Η θέση αυτή σημαίνει β’ προκριματικός γύρος στο Γιουρόπα Λιγκ, άρα ματς στις 17 και 20 Ιουλίου. Αντίθετα ο γ’ προκριματικός δίνει δύο εβδομάδες επιπλέον περιθώριο (27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου).

Το πράγμα είναι σοβαρό αφού έχει να κάνει με την άδεια των ποδοσφαιριστών και το βασικότερο για την πραγματοποίηση κάποιων μεταγραφών. Ηδη οι «πράσινοι» έχουν μείνει πίσω στον τομέα αυτό, αν πρέπει στα μέσα Ιουλίου να έχουν κλείσει το ρόστερ τους και να έχουν «ετοιμοπόλεμα» τα μεταγραφικά τους αποκτήματα θα πρέπει να τρέχουν και να μην φθάνουν.

Τι πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι»; Να νικήσουν μεθαύριο τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο και στη συνέχεια να περιμένουν την ΑΕΚ να κάνει το καθήκον της να χτυπήσει το ματς στη Νέα Σμύρνη την τελευταία αγωνιστική. (να μην χάσει) Κι όλα αυτά για να είναι εξασφαλισμένη η 3η θέση των πλέι οφ ακόμα κι αν του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ.

Από τον: Αγγελο Μενδρινό

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.