Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Στ. Κολίλας: Το πιο ακριβό ματς της ιστορίας…

Στ. Κολίλας: Το πιο ακριβό ματς της ιστορίας…

sports_betting_moneyΕχουμε μπροστά μας ένα τριήμερο γεμάτο τελικούς Κυπέλλων με «βαριά» ονόματα που είναι φαβορί, αλλά και τεράστια αουτσάιντερ.

Το Σάββατο δεν ξέρεις τι να επιλέξεις ανάμεσα σε Τσέλσι – Αρσεναλ, Ντόρτμουντ – Φρανκφούρτη, Παρί – Ανζέ ή Μπαρτσελόνα – Αλαβές.

Υπάρχει και το αιώνιο ντέρμπι Παρτίζαν – Ερυθρός Αστέρας, αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία. Τη τελευταία Δευτέρα του Μαΐου, γνωστή ως Bank Holiday για τη Βρετανία, περιμένουμε «το πιο ακριβό αθλητικό γεγονός του πλανήτη».

Με τη λήξη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ, μια εκ των Γιουβέντους ή Ρεάλ Μαδρίτης θα γίνει πλουσιότερη κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία μόνο τα 57.2 εκατομμύρια αφορούν το μπόνους από την διοργανώτρια αρχή.

Τα υπόλοιπα προέρχονται από διάφορες πηγές όμως τηλεόραση, εμπορικότητα κτλ. Κερδίζεις το Μουντιάλ, εισπράττεις με το ζόρι 35 εκατομμύρια ευρώ, φοράς το δακτυλίδι του ΝΒΑ βάζεις στα ταμεία σου κάτι δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Τα χρήματα που παίρνει ο νικητής των πλέι οφ ανόδου της αγγλικής Τσάμπιονσιπ, δεν υπάρχουν αλλού. Ενα ματς ισούται με 200 εκατομμύρια ευρώ! Μια από τις Χάντερσφιλντ ή Ρέντινγκ θα καταστρώσει άλλα σχέδια για τη… ζωή με τη λήξη της αναμέτρησης. Ανοδος στην Πρέμιερ σημαίνει κοινωνική επανάσταση στις δυο μικρές πόλεις, πρωτίσωτς για τη Χάντερσφιλντ. Στη Ρέντινγκ, εκεί στα δυτικά του Λονδίνου, δοκίμασαν δυο φορές τι εστί Πρέμιερ Λιγκ. Δύο άνοδοι, τρεις χρονιές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Την πρώτη φορά άντεξαν δυο σεζόν, την δεύτερη και τελευταία έπεσαν όπως ανέβηκαν, πληρώνοντας τα λάθη της διοίκησης. Αντίθετα, στο Χάντερσφιλντ περιμένουν από το 1972 να δοκιμάσουν τη γλύκα της μεγάλης κατηγορίας, εκεί στην πόλη όπου γεννήθηκε το πρωτάθλημα ράγκμπι και το μίσος ανάμεσα σε Μάντσεστερ και Λιντς. Οταν είσαι «μικρός» και ανάμεσα σε δυο «θηρία» θα συνάψεις συμμαχίες ή θα πας κόντρα. Επέλεξαν το δεύτερο στη Χάντερσφιλντ, με αντίτιμο την περιπλάνηση στις μικρές κατηγορίες. Μέχρι που το 2009 αγόρασε την ομάδα ο βασιλιάς των καρτ ποστάλ και ειδών δώρου.

Ο Ντέιβ Χέιλ, γέννημα θρέμμα της πόλης και φανατικός οπαδός της ομάδας, συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσα στους οπαδούς. Θα κατέβει στο «Γουέμπλεϊ» με ποδήλατο μαζεύοντας χρήμα για τους φτωχούς. Διότι η Χάντερσφιλντ των 170.000 κατοίκων παραμένει η κλασική παραδοσιακή επαρχιακή πόλη. Μόνο η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ θα την ανεβάσει επίπεδο, χάρη στην ποδοσφαιρική βιομηχανία που μετατρέπει σε χρυσό ό,τι αγγίζει.

Χρειάστηκε ένας Γερμανός με αμερικανικές ρίζες, για να πάει η ομάδα για 1η φορά στον τελικό των πλέι οφ. Το καλοκαίρι του 2015, όλοι περίμεναν ότι ο τεχνικός των Νέων της Ντόρτμουντ, Ντέβιντ Βάγκνερ, θα ακολουθούσε τον Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.

Η ζωή πήγε το Νοέμβρη του 2016 τον Βάγκνερ στο Χάντερσφιλντ, στη θέση του απολυμένου Κρις Πάουλ. Την 1η χρονιά «σώθηκε», τη 2η αποχώρησαν 17 παίκτες και ιδού το αποτέλεσμα: Ενα μείγμα παικτών με αγγλική λογική και γερμανική πειθαρχεία, το οποίο βρίσκεται στα πλέι οφ, με αρνητική διαφορά τερμάτων. Αυτός είναι ο Βάγκνερ.

Καμία σχέση με τη μεταλλαγμένη φιλοσοφία του συναδέλφου του στη Ρέντινγκ, Γιάαπ Σταμ. Σκληρός αμυντικός στα νιάτα του, θιασώτης του 4-3-3, ως ο καλύτερος μαθητής του δασκάλου Λουίς Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην πρώτη χρονιά ως μάνατζερ, ο Σταμ «τετραγώνισε τον κύκλο» μιας ομάδας που τα είχε χαμένα από τον υποβιβασμό του 2013. Μόνο η Ρέντιγκ του ογκώδη Ολλανδού θα μπορούσε να αποκλείσει την Φούλαμ του επιθετικού ποδοσφαίρου. Τα κατάφερε με σκληρή άμυνα, «όπλο» με το οποίο θα προσπαθήσει να απωθήσει τη Χάντερσφιλντ των τουλάχιστον 40.000 οπαδών. Φαβορί η ερχόμενη από το Βορρά ομάδα, άλλωστε το «δείχνουν» και οι αποδόσεις. Οχι άδικα, αν σκεφτούμε ότι η άνοδος ανοίγει νέους ορίζοντες σε σύλλογο, παίκτες, μάνατζερ, πόλη και ολόκληρη την περιοχή. Η Ρέντινγκ της αγγλοασιατικής ιδιοκτησίας το δοκίμασε δυο φορές, σειρά έχει η Χάντερσφιλντ.

*Το είδαμε κι αυτό. Στη Σερβία έγινε κλήρωση έδρας για τον τελικό Κυπέλλου. Είχαν αποφασίσει αρχικά ως έδρα το Νόβι Σαντ, όταν όμως η τοπική Βοϊβοντίνα αποκλείστηκε, Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας ζήτησαν να διεξαχθεί ο αγώνας στο Βελιγράδι. Ποια γηπεδούχος; Η κληρωτίδα έβγαλε το γήπεδο της Παρτίζαν, αλλάζοντας την ώρα έναρξης από 20.00 σε 19.00. Μια εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, όπου η Παρτίζαν «έκλεψε» τον τίτλο από τον Αστέρα, οι παράγοντες «ακονίζουν τα μαχαίρια». Ο Αστέρας, μέσω του Γενικού Διευθυντή Τέρζιτς κατηγορεί ανοικτά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σλάβισα Κόκεζ. «Ως γνήσιος οπαδός της Παρτίζαν μας έκλεψες τον τίτλο. Να δούμε τώρα τι διαιτητή θα μας στείλεις». Και να σκεφτείτε ότι ο Κόκεζ ήταν βοηθός του Τέρζιτς όταν ο τελευταίος ήταν πρόεδρος Ομοσπονδίας!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (17.00) 728 ΟΥΕΣΚΑ – ΛΟΥΓΚΟ 1 (1,85)
ΚΥΡ. (17.00) 839 ΛΩΖΑΝΝΗ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ 2 (2,40)
ΚΥΡ. (19.00) 877 ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ 1 (1,85)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο «ΕΓΩΪΣΜΟΣ» κάνει… ΠΑΤΑΓΟ!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.