Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Το πάθος… φέρνει το λάθος

Το πάθος… φέρνει το λάθος

fetchimgΣτις αίθουσες των καζίνο όλου του πλανήτη απαγορεύεται το ποντάρισμα με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οσες σημειώσεις και να κρατάει ο παίκτης δεν είναι σε θέση να αποφανθεί με υψηλό ποσοστό ευστοχίας για το τόξο που θα πέσει η μπίλια.

Η απαγόρευση αυτή έχει στόχο να διατηρηθεί στον άνθρωπο το κέντρο αποφάσεων για το πως και σε τι θα παίξει τα λεφτά του. Δεν πρέπει δηλαδή να αποφασίζει το «ψυχρό» κομπιούτερ το οποίο δεν έχει τροφοδοτηθεί με συναισθηματικά στοιχεία, δεν έχει πάθη, δεν θυμώνει, δεν χαίρεται και ούτε φοβάται και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν του… αρέσει να βγάζει πορίσματα για ένα τυχερό παιχνίδι.

Οι μηχανές μοιάζουν με τον άνθρωπο στη διαδικασία της μνήμης, αποθηκεύουν αμέτρητα στοιχεία και τα επεξεργάζονται σε χρόνο μηδέν.

Το πλεονέκτημα τους δεν είναι άλλο παρά η απουσία λαθών επειδή είναι αδύνατον να παθιάζονται, να καταβάλλονται από εμμονές και να επιθυμούν απέναντι στο οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι.

Τα πάθη είναι αυτά που δημιουργούν τα λάθη προκαλώντας στο τέλος μεγαλύτερη χασούρα από αυτή που μπορεί να προκαλέσει θεωρητικά το κάθε παιχνίδι.

Δεν ακούγεται ευχάριστα να παραχωρεί ο παίκτης τη λήψη αποφάσεων σε έναν υπολογιστή, έστω και αν σε έναν τεράστιο αριθμό δραστηριοτήτων οι υπολογιστές αποφασίζουν και ο παράγων άνθρωπος ακολουθεί αυτές τις αποφάσεις παρεμβαίνοντας μόνο σε εξαιρέσεις οι οποίες συμβαίνουν από αλλαγές δεδομένων και την επίδραση αστάθμητων παραγόντων.

Στον τζόγο, πάντως, η προβλεπτική διαδικασία είναι σε μεγάλο βαθμό στεγανοποιημένη και αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες εμπιστεύονται σχεδόν απόλυτα τις εντολές των λογισμικών τους.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΠΑΡ. (21.45) 1431 ΒΟΣΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ G/G (2,02)
ΠΑΡ. (21.45) 1438 ΣΟΥΗΔΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 1Χ (Δ.Ε.) – 1,97

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.