Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Καφές και στοίχημα…

Καφές και στοίχημα…

1Το καλοκαίρι μπήκε, έστω και με τα… δόντια και είναι ώρα για ταξίδια. Κι επειδή δεν υπάρχουν τα… ευρώ για να πραγματοποιηθούν, ας πάμε έστω και νοερά με τη… μέθοδο του στοιχήματος. Αν προβλέψουμε σωστά μπορεί να πάμε και διακοπές όχι στη μακρινή Βραζιλία που «κλέβει» το στοιχηματικό ενδιαφέρον, αλλά κάπου πιο κοντά. Στα… λημέρια μας.
Η Βραζιλία, λοιπόν, είναι μια απέραντη χώρα γεμάτη ιδιαιτερότητες. Το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της, το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να μην έχει κι αυτό τις δικές του. Κατ’ αρχήν το πρωτάθλημα εκεί δεν τελειώνει ποτέ. Υπάρχουν τοπικά, υπάρχει το εθνικό (και το κύπελλο) και οι ομάδες πάντα βρίσκονται σε κατάσταση νευρικού κλονισμού. Στις σελίδες 18-19 υπάρχουν όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την εμβόλιμη αγωνιστική.
Με βάση τις πληροφορίες αυτές γράφουμε κι αυτό το σημείωμα. Κατ’ αρχήν το πρωτάθλημα της Βραζιλίας δεν… καταλαβαίνει ούτε από αγώνες εθνικών ομάδων. Οι διεθνείς παίζουν στις εθνικές τους κι αν προλάβουν να επιστρέψουν έχει καλώς. Αλλιώς απουσιάζουν. Να ο πρώτος σημαντικός αστάθμητος παράγοντας. Φανταστείτε τώρα τους Βραζιλιάνους που σήμερα παίζουν στη Μελβούρνη με την Αυστραλία να τρέχουν τα προλάβουν τα ματς της Πέμπτης ή το ματς της Παρασκευής! Οσο για τους άλλους που έπαιζαν με άλλες εθνικές ομάδες όποιος προλάβει… πρόλαβε.
Δεύτερος αστάθμητος παράγοντας είναι οι προπονητές. Μόνο οι ομάδες της χώρας αυτής μπορούν να συναγωνιστούν τις… δικές μας στην ευκολία με την οποία τους αλλάζουν. Δεν μιλάμε για «ηλεκτρικούς πάγκους», αλλά «ηλεκτρικές καρέκλες»!
Ο Ζε Ρικάρντο της Φλαμένγκο δέχεται τα περισσότερα βολτ. Η ομάδα του ξεκίνησε άσχημα, συνέχισε, επίσης, άσχημα και μετά από έξι αγώνες βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει νίκη στο γήπεδό της. Τώρα με αντίπαλο την Πόντε Πρέτα (6η στη βαθμολογία) πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Αλλιώς Ζε Ρικάρντο τέλος.
Γενικά η Βραζιλία εκτός απέραντη χώρα, είναι… απέραντη και ποδοσφαιρικά. Οι ανατροπές συχνές, μια ομάδα μέσα σε ελάχιστο διάστημα μπορεί να βρεθεί από την κορυφή στην ουρά κι όλα να ανατραπούν. Ισχύει και το αντίθετο φυσικά. Εδώ το στοίχημα δεν είναι μόνο γνώση, αλλά και τζόγος. Η ίντριγκα πανταχού παρούσα και όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ματς.
Ταυτόχρονα το «μενού» περιέχει και πολλά ματς εθνικών ομάδων που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει με τη μία το Γαλλία – Αγγλία, το ντέρμπι των… πληγωμένων στα τελευταία ματς των προκριματικών του Μουντιάλ. Ηττα για τους «τρικολόρ» από τη Σουηδία και ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους στο ντέρμπι του νησιού με τους Σκωτσέζους. Αυτό το ματς έχει έναν επιπλέον λόγο να κρατά σε κατάσταση συναγερμού όλη την Ευρώπη. Εξωαγωνιστικούς! Και οι δύο χώρες είναι «στόχοι» των τρομοκρατών και το ρεπορτάζ της αναμέτρησης παίζει «ψηλά» στα δελτία ειδήσεων και δεν αφορά φυσικά την κατάσταση των ποδοσφαιριστών, αλλά τα μέτρα ασφαλείας.
Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

Οι προβλέψεις του Σταύρου Κολίλα

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5

ΤΡΙ. (16.45) 1713 ΣΥΡΙΑ – ΚΙΝΑ 1 3,00
ΤΡΙ. (17.30) 1714 ΙΝΔΙΑ – ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ 1 2,35
TΡI. (22.00) 1733 ΚΑΤΑΡ – Ν. ΚΟΡΕΑ 2/2 2,70
ΤΕΤ. (18.30) 1762 ΚΟΥΟΠΙΟ – ΒΑΑΣΑ 2 3,30
ΠΕΜ. (03.00) 1791 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΙΤΙ 2 3,25
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 13.06.2017

ΣΥΣΤΗΜΑ 2-3-4

ΤΡΙ. (18.30) 1716 ΓΚΝΙΣΤΑΝ – ΓΙΑΡΟ 1 5,40
ΤΕΤ. (02.30) 1740 ΓΚΟΪΑΣ – ΜΠΟΑ 2 7,50
TET. (03.10) 1745 ΓΟΔΟΙ ΚΡΟΥΖ – ΣΑΝΤΑΜΑΡΙΝΑ 2 5,20
ΤΕΤ. (20.30) 1770 ΣΤΕΛΕΝΜΠΟΣ – ΜΠΛΑΚ Λ. 2 4,90

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.