Είστε εδώ : Αρχική > Ρετρό > Μεταγραφές μόνο για την “πρώτη σελίδα”

Μεταγραφές μόνο για την “πρώτη σελίδα”

 

Grand Haven fans hold up newspapers to show their lack of interest as an announcer reads the starting lineup of Kalamazoo Central's basketball team during a Class A playoff game at Lansing Eastern's Don Johnson Fieldhouse.

Ο Σιδέρης στη Λάρισα και ο Ντον Ρέβι στον Παναθηναϊκό. Όνειρα… θερινής νυκτός που έζησαν όσο και το πρωτοσέλιδο

Όταν ο Ουμπέρτο Έκο έλεγε εκείνο το… καταραμένο «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις” δεν είχε υπόψιν του τις αθλητικές εφημερίδες σε όλο τον κόσμο που κάνουν… πάρτι με τις μεταγραφές.
Οι αναγνώστες εκείνη την εποχή στα καφέ ή στην παραλία διαβάζουν ότι οι ομάδες τους παίρνουν παιχταράδες. Μόνο που αυτές οι μεταγραφές έχουν μικρότερη ζωή κι από τις πεταλούδες που ζουν τουλάχιστον δέκα μέρες. Αυτές ζουν μια δύο, το πολύ μέρες. Είναι όπως έλεγε κι ένας συνάδελφος τα «εφημεριδόπτερα».


Λόγω καλοκαιριού θα σας θυμίζουμε μερικούς τίτλους εφημερίδων με μεταγραφές που δεν έγιναν. Πάμε πίσω στο χρόνο για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις…
Ο Ντόν Ρέβι από το 1961 ήταν προπονητής και δημιουργός της μεγάλης Λιντς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του 1973 είχε κλείσει με τον Παναθηναϊκό. Για κακή του τύχη όμως ο Ρέβι παράμεινε ένα ακόμα χρόνο στην ομάδα που εργαζόταν.

04-3-6-73

Ο Λάκης Νικολάου ήταν ένας εξελίξιμος σέντερ φορ στον Ατρόμητο Αθηνών. Η μεταγραφή του το 1971 στον Παναθηναϊκό φαινόταν τελειωμένη. Τελικά πήγε στην ΑΕΚ και καθιερώθηκε ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της. Αργότερα έγινε και πρόεδρός της!

05hxw27-6

Ο Σάκης Κουβάς με τα λίγα μαλλιά και τη μεγάλη μπάλα που ήξερε ήταν η σημαία του Βύζαντα Μεγάρων. Η ΑΕΚ και η εφημερίδα τον θεωρούσε δικό της το 1971. Τελικά πήγε στον Παναθηναϊκό όπου δεν μπόρεσε να καθιερωθεί. Έπαιζε στην ίδια θέση με τον Δομάζο.

06hxw18-6
Ο Γιώργος Σιδέρης το ίδιο καλοκαίρι φέρεται να μεταγράφεται στη Λάρισα που ετοιμάζεται για το μεγάλο ξεπέταγμα. Ο Σιδέρης παρέμεινε στον Ολυμπιακό και αργότερα πήρε μεταγραφή, αλλά για το Βέλγιο.

07-hxw
Ο Μάρτον Μπούκοβι ήταν ο δημιουργός του μεγάλου Ολυμπιακού στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Έφυγε λίγο μετά το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών κι ο Διονύσης Χαριτόπουλος έγραψε κοτζάμ βιβλίο για χάρη του. Νύχτα έφυγε ο Μπούκοβι, πουρνό πουρνό πέντε χρόνια μετά τον θυμήθηκε για να τον επαναφέρει μια αθλητική εφημερίδα. Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε Άγγλο τεχνικό.

8-hxw
Ο Λάκης Γκλέζος έγραψε ιστορία στον Ολυμπιακό. Πριν έπαιζε στην Προοδευτική όμως τον Αύγουστο του 1972… αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Άλλη μια… ανάποδη ιστορία

9-8-7-72

Ο Πανταζής ήταν ταλέντο που έπαιζε στον Πιερικό. Το 1973 είδε να μεταγράφεται κι αυτός στους «πράσινους». Τελικά στη Λεωφόρο πήγε, αλλά πάντα ως αντίπαλος.

10-26-673

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.