Είστε εδώ : Αρχική > editorial > Λάτιν, μπαλαλάικα και βίντεο…

Λάτιν, μπαλαλάικα και βίντεο…

100Ξεκινάμε με μια ευχή: Μακάρι και το Μουντιάλ να είναι τόσο θεαματικό όσο η πρόβα του, το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Θα μας πείτε: Το επόμενο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει μόνο θέαμα, αλλά και σκοπιμότητα. Αλλο ένα Κύπελλο, που δεν λέει και πολλά πράγματα κι άλλο ένας τίτλος Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η διαφορά είναι… χαώδης. Οι ευχές όμως είναι για να δίνονται. Αν πραγματοποιούνται είναι άλλη ιστορία. Αν κάθε ευχή έβγαινε αληθινή ο κόσμος όλος θα ήταν διαφορετικός.
Στη Ρωσία βλέπουμε ομάδες απελευθερωμένες. «Αστέρια» κουρασμένα, αλλά με διάθεση να παίξουν μπάλα κι ας έχουν το μυαλό τους στις διακοπές. Είδαμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να δίνει μαθήματα ομαδικού ποδοσφαίρου και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα για την Τετάρτη προβλέπει δύο ακόμα ματς με τη δική τους σημασία. Ρωσία εναντίον Πορτογαλίας (18.00) και Μεξικό με Νέα Ζηλανδία. Η φιλόδοξη Ρωσία κόντρα στην Πορτογαλία που επιβεβαιώνει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και η εξαιρετική Χιλή (σ.σ. παίζει την Πέμπτη με τη Γερμανία) που με τη σειρά της επιβεβαιώνει δίκαια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής. Οσο για τη Νέα Ζηλανδία δεν είναι και τόσο… ξυλοκόποι όσο τους περιμέναμε.

Αισθητήρες της… φωτιάς!

Λέγεται «video assistant» και μια πρώτη ιδέα για το τι μας περιμένει στο δικό μας πρωτάθλημα παίρνουμε αυτές τις μέρες στα γήπεδα της Ρωσίας. Γίνεται η επίμαχη φάση και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν από τη μελέτη του βίντεο. Διαπίστωση πρώτη. Η τεχνολογία δεν λύνει το πρόβλημα του οφ σάιντ. Οι αισθητήρες είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι, περισσότερο από το μάτι του διαιτητή ή του βοηθού του και αφήνουν έξω τη φιλοσοφία του αθλήματος. Δεν μέτρησε το γκολ της Χιλής στον αγώνα με το Καμερούν επειδή προεξείχε ο αγκώνας του παίκτη. Με το γράμμα του νόμου είναι σωστό. Σε πόσα ματς μπορεί να συμβεί όμως; Και πως μπορεί να το δει ένας διαιτητής σε ένα φτωχότερο πρωτάθλημα που δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες;
Αντίθετα στη δεύτερη φορά στο ίδιο ματς η ετυμηγορία ήταν σωστή. Στην Ελλάδα τη νέα σεζόν που πιθανότατα θα εφαρμοστεί το μέτρο στις «καυτές έδρες» θα έχουμε νέες εστίες έντασης. Θα είναι το «τιμ» που χειρίζεται το μηχάνημα του… διαβόλου ή της… δικαιοσύνης. Ανάλογα με την απόφασή του.
Στην Αργεντινή δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Υπάρχει απλά ποδόσφαιρο με ένταση, νεύρα και αγωνία. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ο τίτλος έχει σχεδόν κριθεί. Η Μπόκα παίζει εκτός έδρας με την Ολίμπο που ενδιαφέρεται κι αυτή για τους βαθμούς (παραμονή). Με νίκη παίρνει το πρωτάθλημα, που μπορεί να γίνει δικό της αν μια μέρα νωρίτερα (ξημερώματα Τετάρτης) η Μπάνφιλντ ηττηθεί έδρας τη Σαν Λορέντζο. Ενα αποτέλεσμα που επιθυμεί διακαώς και η Ολίμπο για ευνόητους λόγους.
Μάχη και για τις θέσεις του Λιμπερταδόρες, του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ της Ν. Αμερικής με επτά ομάδες να παίζουν δυνατά.
Στη Βραζιλία πάλι υπάρχει νέα εμβόλιμη αγωνιστική. Εντάξει το ποδόσφαιρο εκεί δεν σταματά ποτέ, αλλά υπάρχουν και όρια φωνάζουν οι προπονητές που βλέπουν τους ποδοσφαιριστές τους να αγωνίζονται σε συνθήκες… survivor κι ακόμα παραπάνω.
Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.