Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > «Αντίδοτο» στον καύσωνα…

«Αντίδοτο» στον καύσωνα…

Από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα η ζέστη θα… ψήνει την πέτρα. Αν δεν πάτε σε κάποια παραλία και μείνετε σπίτι υπάρχει τρόπος για να δροσιστείτε: Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Στις 3 το μεσημέρι γίνεται ο «μικρός» τελικός και στις 9μ.μ. ο «μεγάλος» τελικός (σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, αντίστοιχα).

Εδώ θα είναι απαραίτητο για την παρακολούθησή του το… αιρ κοντίσιον ή ένας δυνατός ανεμιστήρας. Εκεί θα είναι απαραίτητη η ομπρέλα! Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση καιρού θα βρέχει και στις δύο πόλεις την ώρα των τελικών «Καυτό ποδόσφαιρο» με έντονο το λάτιν στοιχείο και δροσιά τουλάχιστον στην οθόνη.

Δεν είναι και μικρό πράγμα τη στιγμή που καίγεται το σύμπαν, να βλέπεις τους Ρώσους με αδιάβροχα στην εξέδρα!

Η διοργάνωση μας χάρισε ωραία βράδια στην φετινή ποδοσφαιρική ξηρασία και μας προετοίμασε για αυτά που περιμένουμε να δούμε το επόμενο καλοκαίρι στο Μουντιάλ.

Μπορεί οι ομάδες να είναι περισσότερο σφιγμένες τότε, αλλά το θέαμα, λογικά, θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι να δούμε και τη δική μας εθνική που έδειξε ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει.

Το σουηδικό «μοντέλο»…

Στοιχηματικά έχει ενδιαφέρον το σουηδικό πρωτάθλημα, που επιστρέφει μετά από διακοπή 25 ημερών. Εδώ χρειάζεται διάβασμα και προσοχή αφού τρεις ομάδες άλλαξαν προπονητή και το βασικότερο όλες χρειάζονται ένα μίνιμουμ διάστημα προσαρμογής. Σημαντική παράμετρος ότι κάποιοι από τους καλούς ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει στο πρωτάθλημα της χώρας, ενδιαφέρονται για μεταγραφή σε ισχυρότερα πρωταθλήματα, άρα έχουν ανάγκη τις καλές εμφανίσεις τώρα που η… μπίλια των μεταγραφών γυρίζει.

Σταθερή αξία…

Η Βραζιλία, πάλι, παραμένει σταθερή αξία. Το ξαναλέμε ότι εκεί η μπάλα δεν σταματά ποτέ να κυλά στο χορτάρι, αλλά τον τελευταίο καιρό με τις αλλεπάλληλες αγωνιστικές έχουν ζαλιστεί ποδοσφαιριστές και προπονητές. Αυτή η αγωνιστική υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Η αρχή γίνεται στις 10 το βράδυ του Σαββάτου με την 4η στη βαθμολογία Παλμέιρας να υποδέχεται την 2η Γκρέμιο. Στο «+6» βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι από τους γηπεδούχους κι αυτή τη διαφορά θέλουν να τη διατηρήσουν με ένα καλό αποτέλεσμα. Τη σκυτάλη την Κυριακή, πάντα στις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, παίρνουν τα τοπικά ντέρμπι. Ατλέτικο Μινέιρο – Κρουζέιρο και Βιτόρια – Μπαΐα. Το Μπέλο Οριζόντε και το Σαλβαντόρ στην Μπαΐα παίρνουν φωτιά. Κι επειδή «Σαλβαντόρ» στα Πορτογαλικά σημαίνει «Σωτήρας», ο Θεός να βάλει το χέρι του και στα δύο ματς. Στη χώρα αυτή τα τοπικά ντέρμπι έχουν τη δική τους… μυθολογία. Οι νίκες μένουν χαραγμένες καιρό στη μνήμη των οπαδών κι οι θρίαμβοι γίνονται σημείο αναφοράς κάθε αναμέτρησης για χρόνια.
Στην αντίθετη ακριβώς άκρη της Αμερικανικής ηπείρου, στον Βορρά, στο «MLS», τα προβλήματα είναι διαφορετικά. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά περισσότεροι από σαράντα (!) ποδοσφαιριστές θα απουσιάσουν από τους αγώνες αφού έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.