Είστε εδώ : Αρχική > editorial > Οι 49 “ιστορίες” της Ευρώπης

Οι 49 “ιστορίες” της Ευρώπης

Στην καρδιά του καλοκαιριού έχουμε 49 σταγόνες δροσιάς. Τόσα είναι τα ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα, που απλώνονται σε τρεις μέρες, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη. Και μαζί με τους άλλους περνά τη πόρτα της Ευρώπης ο Πανιώνιος εγκαινιάζοντας τις ελληνικές συμμετοχές.
Λένε, οι προπονητές του ποδοσφαίρου, αλλά και οι κάθε λογής… ειδικοί, ότι το κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία. Οπως μας αναλύει κι ο Σταύρος Κολίλας (σελίδα 4) αυτή ειδικά την εποχή υπάρχουν φαβορί που είναι «εύθραυστα» και χρειάζεται τεράστια προσοχή στο ποντάρισμα. Εχει δίκιο. Πολλές ομάδες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας τους και λογικό είναι να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, ενώ άλλες μετέχουν σε πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, άρα είναι σε φουλ φόρμα, έχουν βρει ρυθμό.
Αν τώρα κοντά σε όλα αυτά υπολογίσουμε και τις εκπλήξεις που πάντα υπάρχουν (παράδειγμα η Πρόγκρες από το Λουξεμβούργο που απέκλεισε τη Ρέιντζερς) καταλαβαίνουμε γιατί χρειάζεται διάβασμα πριν βάλουμε τα λεφτά μας σε ένα ματς. Το κάθε ματς λοιπόν έχει τη δική του ιστορία και οι 49 ιστορίες γράφονται στα γήπεδα. Στο χέρι μας είναι να προβλέψουμε την υπόθεσή τους και να περάσουμε καλά.

Κρίση και θάνατος…

Στη Βραζιλία τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο και τον φανατισμό. Μπορεί να χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, 27χρονου οπαδού της Βάσκο, αλλά εκεί η ζωή προσπερνά τέτοιες…. ασήμαντες λεπτομέρειες. Οι ομάδες συνεχίζουν να μαλώνουν, να αλλάζουν προπονητές και να αγωνιούν για το μέλλον τους. Παράδειγμα η Σάο Πάολο που βρίσκεται ήδη στην 19η και προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι συγκρίσεις με την Ιντερνάσιοναλ που πέρσι αποχαιρέτησε την κατηγορία ή παθήματα με ομάδες που επίσης έχουν μεγάλη ιστορία και βρέθηκαν στη Β’ κατηγορία, δίνουν και παίρνουν.

Ταινία προσεχώς….

Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας θα μπορούσε να είναι… σκηνές από ταινία προσεχώς στους κινηματογράφους ή τρέιλερ στη τηλεόραση. Μας θυμίζει ότι τα καλύτερα έρχονται. Ετσι για να χαλαρώσετε και να μπείτε στο κλίμα των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έρχονται υπάρχει μια ανάλυση για την Γκορίτσα, την αντίπαλο του Πανιώνιου στο Γιουρόπα Λιγκ. Υπάρχουν και δύο θέματα για τις μεταγραφές που έγιναν ή θα γίνουν στη Σούπερ Λίγκα και στο ΝΒΑ. Τα ποσά δεν συγκρίνονται βέβαια, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να συμπληρώσουμε τις γνώσεις μας στην καλοκαιρινή ραστώνη.

Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

*Από το “Προβλέψεις στο περίπτερο”

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.