Είστε εδώ : Αρχική > editorial > Πρωτοβρόχια του Ιουλίου

Πρωτοβρόχια του Ιουλίου

Μπορεί ο καιρός να συννέφιασε, η βροχή να δρόσισε γη και ανθρώπους, αλλά το καλοκαίρι αντέχει και μας περιμένει. Με νέες υψηλές θερμοκρασίες, ρακέτες στις παραλίες και μαγιό … φλαμένκο που είναι η νέα μόδα.
Το καλοκαίρι για τους μόνους που έχει τελειώσει είναι για τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες. Το περασμένο ΣΚ άρχισαν εννιά πρωταθλήματα. Αυτό το τριήμερο σειρά παίρνουν τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι ρεβάνς του β’ γύρου σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Βλέπετε μεσολάβησε η κλήρωση της περασμένης Παρασκευής και το ενδιαφέρον απλώθηκε και σ’ αυτούς που δεν παίζουν, αλλά περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους.
Στην αγωνία μπήκαν όλοι οι Ευρωπαίοι του ελληνικού πρωταθλήματος.
– Παρτίζαν ή Μπούντουγκνοστ αναρωτιούνται στον Ολυμπιακό
– Καμπάλα ή Γιαγκελόνια, λένε στον Παναθηναϊκό
– Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ΚΡ Ρέικιαβικ, σκέφτονται στον Πανιώνιο που έχει και τη ρεβάνς της Πέμπτης με την Γκορίτσα (2-0 το ματς στη Νέα Σμύρνη).
Οι μόνοι που δεν… μαδάνε τη μαργαρίτα είναι η ΑΕΚ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και ο ΠΑΟΚ (Ολίμπικ Ντόνετσκ). Για τους αντιπάλους υπάρχει μια σελίδα με τα υπέρ και τα κατά 

Βραζιλιάνικη αγωνία

Στη Βραζιλία το πρωτάθλημα φουντώνει και μαζί με αυτό φουντώνει και η οργή των οπαδών της Σάο Πάολο. Η άλλοτε κραταιά ομάδα έχει σε 14 αγωνιστικές εννιά σερί ματς χωρίς νίκη. Εχει κατρακυλήσει στην 18η θέση της βαθμολογίας (σε 20 ομάδες) και βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στον υποβιβασμό. Ο κόσμος βράζει και η αλλαγή προπονητή δεν είναι αρκετή. Ολοι φοβούνται εκδηλώσεις οργής που οι αντίστοιχες ελληνικές θα μοιάζουν με απλές αψιμαχίες.
Γενικά το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον αφού ουσιαστικά οι ομάδες δεν παίρνουν ανάσα με αγώνες μέσα στην εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο. Κι αν σ’ αυτό υπολογίσουμε και τις αποστάσεις που χρειάζεται να διανύσουν καταλαβαίνουμε γιατί έχουμε να κάνουμε για μια διοργάνωση για (πολύ) γερά νεύρα. Με καλό διάβασμα πριν τα ματς όχι μόνο για τις απουσίες από τιμωρίες και τραυματισμούς, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.

Σημειώσεις
Υπάρχουν όμως κι άλλες διοργανώσεις. Το «Γκόλντεν Καπ», για παράδειγμα, που μπαίνει στη τελική του φάση. Τώρα οι ομάδες μπορούν να αλλάξουν μέχρι έξι παίκτες στο ρόστερ τους (!) οπότε για κάποιες, όπως οι ΗΠΑ, οι αλλαγές είναι σημαντικές. Τώρα οι διοργανωτές ρίχνουν στη μάχη τα «γερά τους χαρτιά».
Στη σκιά του και το MLS, το πρωτάθλημα των ΗΠΑ που δεν σταματά. Υπάρχουν επτά ενδιαφέροντα ματς με το Τορόντο, αποδεκατισμένο από απουσίες διεθνών να πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για το ντέρμπι της αγωνιστικής.
Αυτές τις μέρες στο κουπόνι υπάρχουν και δεκάδες φιλικά ματς. Εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν το ποντάρισμα. Τα περισσότερα φιλικά δεν γίνονται για τον κόσμο και τους μπουκ. Γίνονται για τους προπονητές που δοκιμάζουν σχήματα και παίκτες. Ετσι ξαφνικά βλέπουμε διαφορετικές ενδεκάδες και φυσικά εκπλήξεις. Αυτό ισχύει ακόμα και στα μεγάλα τουρνουά που διοργανώνονται σε Ασία και Αμερική.

Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη…

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.