Είστε εδώ : Αρχική > Ρετρό > Οταν ο Βιγιάρ χαστούκισε τον Κρόιφ

Οταν ο Βιγιάρ χαστούκισε τον Κρόιφ

Η ιστορία είναι παλιά και τα τελευταία χρόνια απλά την ψιθύριζαν οι άσπονδοι φίλοι του πανίσχυρου μέχρι σήμερα προέδρου της Ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ως ποδοσφαιριστής ο 67χρονος σήμερα πρόεδρος είχε χαστουκίσει τον Γιόχαν Κρόιφ το αστέρι της Μπαρτσελόνα.
Μιλάμε για πολλά χρόνια πίσω. Το 1974. Ηταν 24 Μαρτίου όταν ο Αθλέτικ με τον Βιγιάρ υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα. Σε κάποια στιγμή ο Ολλανδός κάνει τάκλιν στον μετέπειτα πρόεδρο που αμέσως μετά σηκώθηκε και του έριξε μια μεγαλόπρεπη γροθιά.
Πανικός, φασαρία και φυσικά κόκκινη κάρτα για τον δράστη.
«Μου έριξε μια κλωτσιά στο καλάμι. Νόμιζα ότι μου έσπασε το πόδι. Δεν το σκέφτηκα και πολύ. Του έριξα ένα χαστούκι, αλλά πολύ θα ήθελα να ήταν μπουνιά» είπε μετά το ματς ο Βιγιάρ στους δημοσιογράφους.
Οπτικό υλικό από το επεισόδιο δεν υπάρχει. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μπουνιά κι όχι χαστούκι. Οι Βάσκοι ενδεχομένως φρόντισαν να εξαφανίσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.
Ο  Ανχελ Μαρία Βιγιάρ που σήμερα κατηγορείται για εκτεταμένη διαφθορά στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του και από το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου 2017 βρίσκεται υπό κράτηση με τον γιο του και τον αντιπρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, προσπάθησε να… σβήσει αυτή την ενοχλητική ιστορία. Οταν κάποια εφημερίδα έγραφε κάτι απαντούσε: «Κακοήθειες…»
Ο πέλεκυς πάντως της (αθλητικής) δικαιοσύνης, τότε, το 1974 έπεσε βαρύς. Τέσσερις αγωνιστικές και 100.000 πεσέτες πρόστιμο. Θα συμβεί το ίδιο και τώρα ή επειδή τα λεφτά είναι πολλά – το ίδιο και οι παραλήπτες του – θα την γλυτώσει;

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.