Είστε εδώ : Αρχική > editorial > Το κουπόνι γεμίζει κι ενδιαφέρει

Το κουπόνι γεμίζει κι ενδιαφέρει

Οταν ο Ουμπέρτο Εκο έλεγε το περίφημο «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις…» δεν είχε στο μυαλό του το ποδόσφαιρο. Γιατί εδώ κι ειδικά στο στοίχημα ο χαμός αρχίζει πριν τον Αύγουστο. Τέτοιες μέρες. Κι εφέτος ειδικά, λόγω Μουντιάλ, όλα έρχονται νωρίτερα.
Αυτό το τριήμερο, λοιπόν, το κουπόνι του στοιχήματος είναι και γεμάτο με αγώνες και προκλήσεις. Ο γ΄προκριματικός γύρος σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ προσφέρει τουλάχιστον ποσότητα σε ευκαιρίες.
Φυσικά υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Ολες οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν σε αυτή τη φάση. Αυτό σημαίνει ότι οι απ’ ευθείας προκρίσεις στους ομίλους και τα εγγυημένα χρήματα στο ταμείο ανήκουν πλέον στην ιστορία. Ολοι πρέπει να δώσουν τη μάχη τους για τη πρόκριση στους ομίλους.
Ολυμπιακός ξεκινά από το Βελιγράδι την δική του ευρωπαϊκή πορεία. Η Παρτίζαν δεν είναι φόβητρο, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί και τον καλύτερο αντίπαλο που θα μπορούσε να έχει. Πολύ περισσότερο τώρα που δείχνει περισσότερο έτοιμη αγωνιστικά αφού έχει αρχίσει το πρωτάθλημα στης Σερβίας και ήδη έχει δώσει ματς στα προκριματικά. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως φρόντισαν ν’ αποφύγουν τις… κακοτοπιές. Κινήθηκαν έγκαιρα στον μεταγραφικό τομέα κι έκλεισαν τον «πρώτο κύκλο» των ποδοσφαιριστών που ήθελαν.
ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που εφέτος θυμίζει τα λόγια του Τσόρτσιλ που έλεγε: «Η Ρωσία είναι ένας γρίφος περιβεβλημένος με μυστήριο…». Κι οι Μοσχοβίτες είναι αυτό ακριβώς. Ικανοί για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο. Νίκησαν εκτός έδρας την Ανζί με 3-1 κι έχασαν στην έδρα τους με το ίδιο σκορ από τη Λοκομοτίβ στους δύο αγώνες για το πρωτάθλημα της χώρας τους. Εχουν ένα καλό τερματοφύλακα (Ακινφέεφ) κι ένα κέντρο άμυνας που μπορεί να τον… διασύρει κάθε στιγμή.
Πανιώνιος κυνηγά την υπέρβαση. Η Μακάμπι – θεωρητικά – είναι περισσότερο έτοιμη και με μεγαλύτερες φιλοδοξίες και εμπειρίες. Εχει παίξει και στους τρεις γύρους των προκριματικών. Οι «κυανέρυθροι» όμως είναι οι «μαχητές». Οπως και στο πρωτάθλημα, έτσι και στην Ευρώπη δίνουν τα πάντα. Δύσκολα μπορείς να τους ρίξεις στο καναβάτσο. Η απουσία των Ιρανών είναι σημαντική, αλλά δεν τελειώνει εκεί η ομάδα. Αυτό το έχει δείξει η ιστορία του.
ΠΑΟΚ έχει απέναντί του μια πρωτάρα, την Ολίμπικ Ντόνετσκ που στα πρώτα της ματς έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Στο χέρι του Δικέφαλου είναι η πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ της… καλής μέρας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Στη προετοιμασία είχε καλές και κακές στιγμές. Ολοι έπρεπε να μάθουν. Από τον προπονητή έως τους νεαρούς ερασιτέχνες που προπονούνται με την πρώτη ομάδα.
Παναθηναϊκός βρίσκει και πάλι στο δρόμο του την Γκαμπάλα. Από το ματς της Αθήνας, την Πέμπτη θα φανεί εάν το μάθημα της προηγούμενης αναμέτρησης του έγινε… μάθημα. Στον αγώνα με την Αλκμάαρ παρά τις απουσίες σέντερ φορ έδειξε ότι λειτουργεί πλέον ως ομάδα.
Ολα τα ματς ακριβώς επειδή βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν είναι ανοιχτά. Χρειάζονται διάβασμα κι υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Διαβάστε πριν ποντάρετε.
Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.