Είστε εδώ : Αρχική > editorial > Γερά για το 5 στα 5

Γερά για το 5 στα 5

Τετάρτη και Πέμπτη οι ελληνικές ομάδες «τσεκάρουν» το ραντεβού τους με την κληρωτίδα για τα ματς των πλέι οφ. Ακόμα και η ΑΕΚ που έχει τη δυσκολότερη αποστολή μετά την ήττα της με 2-0 στο ΟΑΚΑ από την ΤΣΣΚΑ, παρηγορείται με το… μαξιλαράκι του Γιουρόπα.
Οσο για τους άλλους, ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να ανησυχεί μετά τη νίκη του με 3-1 στο Βελιγράδι, στη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης».
Οι δύσκολες – κι επικίνδυνες – αποστολές έρχονται την Πέμπτη στο Γιουρόπα. Εκεί που πιθανός αποκλεισμός σημαίνει «αντίο» στα Ευρωπαϊκά όνειρα. Λογικά και οι τρεις μπορούν να περάσουν.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στη Τούμπα (21.00) την Ολίμπικ Ντόνεσκ με «όπλο» την ισοπαλία (1-1) στο Κίεβο.
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Γκαμπάλα που θα αγωνιστεί στο Μπακού κι όχι στη φυσική της έδρα. Η αλλαγή δεν θα της φανεί, αφού παραδοσιακά εκεί δίνει τους ευρωπαϊκούς αγώνες της. Οι «πράσινοι» έχουν το αβαντάζ του 1-0 στη Λεωφόρο, αλλά το σκορ είναι εύθραυστο και θα χρειαστεί προσπάθεια να το κρατήσουν. Λογικά όμως θα είναι περισσότερο έτοιμοι απ’ ότι μια βδομάδα νωρίτερα.
Ο Πανιώνιος θέλει να συνεχίσει το «γλυκό όνειρο» που ξεκίνησε στον προηγούμενο γύρο. Αν και όλοι έδιναν τη Μακάμπι «ακλόνητο» φαβορί στις δύο αναμετρήσεις η ομάδα της Νέας Σμύρνης, έστω και χωρίς τους Χατζισαφί και Μασούν, έχασε μόνο 1-0 και μάλιστα τα βάζει  με τη τύχη του που δεν πήρε κάτι καλύτερο.
Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ. Κι η ευρωπαϊκή εκπροσώπηση της Ελλάδας είναι ο ορισμός του ομαδικού πνεύματος. Για να έχει καλύτερες κληρώσεις η κάθε ομάδα χρειάζεται όχι μόνο τους δικούς της βαθμούς, αλλά και των άλλων.
Πάρτε για παράδειγμα τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια έχουν συνεισφέρει το 80% των βαθμών που κέρδισε η Ελλάδα στην Ευρώπη. Εκαναν πετυχημένες πορείες,,αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να βρεθούν απ’ ευθείας στους ομίλους των διοργανώσεων που μετέχουν επειδή οι άλλες ομάδες έχασαν βαθμούς εκεί που δεν το περίμενε κανείς! Ουσιαστικά δηλαδή πληρώνουν τα λάθη των άλλων. Αυτό ας το έχουμε υπόψιν μας όταν παίζει η… αντίπαλη ομάδα. Καλή είναι η πλάκα, αλλά καλύτερη είναι η συνολική συγκομιδή που εξασφαλίζει όλες τις ομάδες.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις τέσσερις Κυπριακές ομάδες . Στο Τσάμπιονς Λινγκ ο ΑΠΟΕΛ με το Γιώργο Δώνη στον πάγκο θέλει να μπει στη κλήρωση των πλέι οφ της διοργάνωσης που μετέχει τώρα κι όχι του «Γιουρόπα». Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ανατρέψει στη Λευκωσία το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Ρουμανία με τη Βιτορούλ. Ανατροπή στην έδρα της θέλει και ο Απόλλωνας Λεμεσού που έχασε 2-1 στη Σκωτία από την Αμπερντίν, ενώ μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη η ΑΕ Λεμεσού υποδέχεται την Αούστρια. Οπλο για τη πρόκριση η «λευκή ισοπαλία» στη Βιέννη.
Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.