Είστε εδώ : Αρχική > editorial > Ο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ και οι άλλοι…

Ο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ και οι άλλοι…

Το ευρωπαϊκό σούπερ καπ δεν είναι τελικός με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι μια γιορτή που συνδέει την περσινή αγωνιστική περίοδο με τη νέα που αρχίζει. Ελάχιστες ομάδες, επιπέδου Ρεάλ και Γιουνάιτεντ που είναι φιναλίστ επικαλούνται αυτό τον τίτλο.
Ο Μισέλ Πλατινί ξέροντας ότι λίγοι ασχολούνται στα σοβαρά με τον τίτλο αυτό αποφάσισε να στείλει τα αστέρια των εκατομμυρίων (και βάλε…) στις… άγονες γραμμές της Ευρώπης. Στις μικρές χώρες με την επίσης μικρή ποδοσφαιρική παράδοση. Μικρές χώρες που όμως έχουν κι αυτές στις εκλογές της ΟΥΕΦΑ μία ψήφο, όπως τα «μεγαθήρια», η Αγγλία ή η Ισπανία.
Κι εφέτος ο κλήρος έπεσε στα Σκόπια! Οσο για το γήπεδο που θα γίνει το ματς λέγεται «Φίλιππος της Μακεδονίας». Τι να πούμε; Ας πούμε απλά… ευχαριστώ στους γείτονές μας που θυμούνται τον πατέρα του Μ.Αλεξάνδρου που μιλούσε κι αυτός όπως κι ο γιος του Ελληνικά, ένωσε την Ελλάδα και την έφθασε μέχρι την Ινδία.
Ελάχιστοι φυσικά θα ασχοληθούν με το όνομα του γηπέδου. Ολοι θα βλέπουν τα αστέρια που θα παίζουν μπάλα κι ειδικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο που συνεχίζει τα τσαλιμάκια του στη Ρεάλ. Οπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει ότι θέλει να επιστρέψει στην Αγγλία. Εγινε κι η μεταγραφή του Νεϊμάρ στη Παρί που τίναξε την (μεταγραφική) μπάνκα στον αέρα και το… γλυκό έδεσε!

Η εμβόλιμη, της εμβόλιμης….

Αυτό το κουπόνι μοιάζει με… γραμματική. Η εμβόλιμη αγωνιστική σε όλες τις κλήσεις και όλες, σχεδόν τις χώρες. Οπου έχουν αρχίσει τα πρωταθλήματα το ευρωπαϊκό «ρεπό» δίνει την ευκαιρία στις λίγκες να φροντίσουν να συμπήξουν τις ημερομηνίες τους για να προλάβουν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τα πρωταθλήματα τους λόγω Μουντιάλ. Η χαρά του παίκτη που θέλει…. πλουραλισμό στο κουπόνι του με επιλογές από Κόνφερανς, Ρωσία, Σερβία, Ρουμανία και άλλους.
Υπάρχουν ακόμα οι διοργανώσεις του Κυπέλλου σε πολλές χώρες, αλλά και το Κυπριακό σούπερ καπ με τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη, πλέον, στο τιμόνι εναντίον του Κυπελλούχου Απόλλωνα Λεμεσού. Το ματς έχει επιπλέον ενδιαφέρον αφού και οι δύο ομάδες προέρχονται από ευρωπαϊκές προκρίσεις.

Βραζιλιάνικη αγωνία

Υπάρχει όμως και Κόπα Λιμπερταδόρες. Στη «φάση των 16» δύο Βραζιλιάνικες ομάδες απειλούνται με αποκλεισμό. Είναι η Παλμέιρας και η Μινέιρο που στα πρώτα ματς έχασαν με 1-0 εκτός έδρας από τις Μπαρτσελόνα Γκουαγιακουίλ (Ισημερινός) και Χόρχε Βέλστερμαν (Βολιβία) αντίστοιχα. Πιθανός αποκλεισμός δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στο πρεστίζ τους, αλλά και στη ψυχολογία τους. Κι όσοι παρακολουθούν τα πρωταθλήματα αυτών των χωρών καταλαβαίνουν πόσο εύκολα μπορεί να καταρρεύσει το ηθικό μιας ομάδας από μια αποτυχία.
Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.