Είστε εδώ : Αρχική > editorial > Η ΑΕΚ κρατά το «κλειδί» της επιτυχίας

Η ΑΕΚ κρατά το «κλειδί» της επιτυχίας

Κάποτε ο Τζον Κένεντι όταν επισκέφθηκε το διχοτομημένο Βερολίνο είπε: «Είμαστε όλοι Βερολινέζοι» θέλοντας να δείξει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της δυτικής πλευράς της πόλης που αποτελούσαν «θύλακα» στην Ανατολική Γερμανία.
Από τότε το απόσπασμα έγινε «τσιτάτο». Χρησιμοποιείται σε κάθε ευκαιρία. Με τη λογική αυτή,λοιπόν,μπορούν να φωνάξουν όλες οι ελληνικές ομάδες που παίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης, η έχουν φιλοδοξίες να συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά: «Είμαστε όλοι ΑΕΚ».
Η Ενωση, αποκλείοντας την Μπριζ μετά το 0-0 στη Βέλγιο, είναι αυτή που μπορεί να σώσει την παρτίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να βοηθήσει ουσιαστικά στην κατάκτηση της 12ης θέσης που είναι ο άμεσος στόχος. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι 14η, αλλά ελπίζει.
Να σας τα κάνουμε απλά. Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα είδε τις ομάδες της να παίζουν νωρίς το καλοκαίρι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό ήταν απόρροια της βαθμολογικής της θέσης. Η 12η θέση όμως έχει κάποια πλεονεκτήματα
*Στέλνει την Κυπελλούχο ομάδα απ’ ευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα και βάζει υποθήκη για την κατάληψη της 11ης θέσης που στέλνει (με προϋποθέσεις) τον πρωταθλητή απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ.
Γιατί όμως το κλειδί είναι η ΑΕΚ κι όχι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ; Είναι πολύ απλό. Στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ μετράνε οι χώρες κι όχι οι ομάδες. Αν συνεχίσουν μόνο ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ κάθε βαθμός που θα παίρνουν θα διαιρείται με το 5. Αντίθετα αν περάσει και η ΑΕΚ, η διαίρεση με το 5 θα γίνεται με 3 κι όχι με 2 ομάδες.
Εχει μεγάλη σημασία αυτό γιατί η Αυστρία που είναι 12η θέση ξεκίνησε με 4 ομάδες, αλλά μάλλον θα συνεχίσει με 2, ενώ η Τσεχία που είναι 13η και διεκδικεί κι έχει τον ίδιο στόχο με την Ελλάδα, θα ξεκίνησε με 5, έχει σίγουρα μία στους ομίλους (Ζλιν) κι έχει πιθανότητες να προκριθούν άλλες 2. Εδώ θα πρέπει να μας βοηθήσουν τα αδέλφια μας οι Κύπριοι. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να ολοκληρώσει ότι άρχισε στη Κύπρο με το 2-0 επί της Σλάβια και να προκριθεί και η ΑΕΚ να ανατρέψει στην έδρα της το 3-1 του α’ ματς με τη Βιτόρια Πλζέν.
Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η βαθμολογία είναι:
12. Αυστρία 26.225
13. Τσεχία 25.775
14. Ελλάδα 25.400
Βλέπετε ότι οι διαφορές είναι μικρές και εύκολα μπορούν να ανατραπούν, υπέρ, αλλά και σε βάρος μας. Αυτό θα εξαρτηθεί από την εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Ριέκα, του ΠΑΟΚ στην Σουηδία με την Εστερσουντ, ακόμα και του Παναθηναϊκού στη Χώρα των Βάσκων όπου η τύχη του χρωστά ένα καλό αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους γιατί η Ευρώπη είναι υπόθεση όλων των ελληνικών ομάδων.
Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.