Είστε εδώ : Αρχική > Θέμα > «Ο Μπρούνο Φερνάντες κάνει όλο το παιχνίδι της Σπόρτινγκ»

«Ο Μπρούνο Φερνάντες κάνει όλο το παιχνίδι της Σπόρτινγκ»

Ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης Πορτογαλικής εφημερίδας, της «Α BOLA» παρουσιάζει την αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Πολλά χρόνια πριν ο Φερνάντος Σάντος αποτελέσει τον «κρίκο» που ενώνει Ελλάδα και Πορτογαλία, ένας άλλος συμπατριώτης του γνώρισε και λάτρεψε τη χώρα μας. Είναι ο δημοσιογράφος Μιγκέλ Κορέια. Ο πατέρας του εργάστηκε ως προπονητής στον Αρη κι ο τότε πιτσιρικάς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη Θεσσαλονίκη και να πάει σε ελληνικό σχολείο.
Σήμερα είναι αρχισυντάκτης στην «Α BOLA»| της μεγαλύτερης αθλητικής εφημερίδα της χώρας που πουλά περισσότερα φύλλα κι από τις πολιτικές!
Από τον Μιγκέλ Κορέια ζήτησαν οι «Προβλέψεις στο περίπτερο» να σχολιάσει την αντίπαλο του Ολυμπιακού. Την Σπόρτιγκ Λισαβόνας.
«Σε σχέση με πέρσι δυνάμωσε την άμυνά της, Εκανε καλές μεταγραφές. Ουσιαστικές. Ο Φάμπιο Κοεντράο που ήρθε από την Ρεάλ Μαδρίτης καλύπτει ιδανικά τη θέση του αριστερού μπακ, ενώ μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας. Είναι καλό για τον Ολυμπιακό ότι έμεινε λόγω τραυματισμού στην Πορτογαλία. Στο κέντρο της άμυνας ο Γάλλος Ζερεμί Ματιέ μπορεί να έχει φθάσει τα 33, αλλά με την εμπειρία του βοηθά αποτελεσματικά και… έδεσε αμέσως με τον 26χρονο Ουρουγουανό Σεμπαστιάν Κοάτες. Ερωτηματικό είναι ο δεξιός μπακ Πιτσίνι που τραυματίστηκε στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα με την Φεϊρένσε (3-2), αλλά πιστεύω ότι θα παίξει. Οσο για τη θέση του τερματοφύλακα υπάρχει ο Ρούι Πατρίσιο, ο τερματοφύλακας της εθνικής Πορτογαλίας».
Ναι, αλλά στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει δεχθεί τέσσερα γκολ.
«Από την άλλη όμως έχει σημειώσει δέκα. Είναι το στιλ του παιχνιδιού της, Πιέζει ψηλά, δημιουργεί πρόβλημα στον αντίπαλο και σκοράρει. Εχει αυτή την ευχέρεια.»
– Ποιος κάνει το παιχνίδι της ομάδας;
«Ο Μπρούνο Φερνάντες. Γύρισε στην Πορτογαλία από την Ιταλία (έπαιζε σε Σαμπντόρια αρχικά και Ουντινέζε στη συνέχεια) κι έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Στα 23 του χρόνια παίζει σαν παίκτης με ακόμη μεγαλύτερες εμπειρίες. Είναι αυτός που δίνει τον ρυθμό στην ομάδα. Με την ίδια ευχέρεια κάνει μακρινές και κοντινές μπαλιές. Βρίσκει με τη μία τους επιθετικούς κι είναι εξαιρετικός στα στημένα. Αυτός ήταν η ουσιαστικότερη μεταγραφή της ομάδας. Αν καταφέρει να τον εξουδετερώσει μια ομάδα, τότε η Σπόρτιγκ θα έχει πρόβλημα. Πολύ καλός είναι και ο Ροντρίγκο Μπατάλια που αποκτήθηκε από τη Μπράγκα. Με τη μεταγραφή του ανέβηκε σε επίπεδο και απόδοση. Στην επίθεση ο Ζοζέ Μαρτίνς είναι εξαιρετικά γρήγορος. Δημιουργεί ρήγματα από τα δεξιά. Στην επίθεση ο Ολλανδός Ντοστ αποτελεί εγγύηση για το γκολ.»
– Αν έπαιζες στοίχημα τι θα το έπαιζες το ματς στο Φάληρο;
«Ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους παίκτες από τη διοργάνωση και γερή έδρα θα πήγαινα πρώτα στο «Χ» και στη συνέχεια θα ζητούσα γκολ και από τις δύο ομάδες. Είναι το στιλ τους επιθετικό. Η Σπόρτιγκ από την πλευρά της πιέζει ψηλά και το κάνει με επιτυχία. Αυτό αποσυντονίζει τους αντιπάλους της. Ο ρεαλιστικός της στόχος είναι να κυνηγήσει κατ’ αρχήν την 3η θέση και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Γιουρόπα. Για να συμβεί αυτό ξέρει ότι ο βασικός της αντίπαλος θα είναι ο Ολυμπιακός. Το γεγονός ότι ξεκινά με εκτός έδρας παιχνίδι πιστεύω ότι την… βολεύει. Θα παίξει μακρά από την πίεση των οπαδών της, Σας θυμίζει ότι στα πλέι οφ έφερε 0-0 στο Αλβαλάρδε και στο Βουκουρέστι πήγε και νίκησε με 5-1 για να πάρει την πρόκριση από την Στεάουα.»
– Η χρονιά αυτή είναι και το μεγάλο στοίχημα του προπονητή της Ζόρζε Ζεσούς
«Εχει εμπειρία ευρωπαϊκών αγώνων. Μην ξεχνάμε ότι με την Μπενφίκα έχει φθάσει σε δύο τελικούς του Γιουρόπα Λιγκ (2013,14). Στην ομάδα όμως υπάρχει πίεση και για διάκριση… εντός των τειχών. Τα «λιοντάρια» όπως τους λένε οι οπαδοί τους έχουν να πάρουν πρωτάθλημα από το 2002 και Κύπελλο από το 2015. Αρα θα πρέπει να ισορροπήσει και στους στόχους. Συνήθως παίζει με 4-2-3-1, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτική. Η υπεροπλία σε επιθετικούς του δίνει τη δυνατότητα να το αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο.»

 

Η Σπόρτιγκ με μια ματιά
Αποτελεί μέλος των «Tres Grandes», των τριών μεγάλων της Πορτογαλίας
Είναι ο 6ος σύλλογος στον κόσμο σε αριθμό μελών (140.000)
Τους αποκαλούν Leones (λιοντάρια) ή rerde-e-brancos (πράσινοι και άσπροι)
Ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου του 1906 και από το 1934 που διεξάγεται το Πορτογαλικό πρωτάθλημα δεν έχει υποβιβαστεί σε χαμηλότερη κατηγορία
Παιδιά των ακαδημιών της ήταν ο Πάολο Φούτρε, ο Νάνι, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, ενώ σε νεαρή ηλικία φόρεσαν τη φανέλα της οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λουίς Φίγκο.
Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Ζόρζε Ζεσούς που ξεκινά το πρωτάθλημα με 5 νίκες σερί.
Δεν την… πηγαίνουν οι μεταγραφές των ποδοσφαιριστών της σε Αγγλικές ομάδες. Ο Αντριαν Σίλβα για 14 δευτερόλεπτα έχασε τη μεταγραφική περίοδο και θα περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο να παίξει στη Λέστερ. Με τη σειρά της η Σπόρτιγκ θα περιμένει να εισπράξει τα 27 εκ. ευρώ της μεταγραφής του. Αντίθετα η Γουέστ Χαμ, σύμφωνα με τους Πορτογάλους προσέγγισε παράνομα τον Ουίλαιμ Καρβάλιο και το σχετικό μέιλ προς τον παίκτη διαβιβάστηκε στη ΦΙΦΑ. Η Αγγλική ομάδα με τη σειρά της μιλά για σκευωρία και καταφεύγει κι αυτή στην Παγκόσμια ομοσπονδία. Μύλος!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.