Είστε εδώ : Αρχική > editorial > «Πρώτο κουδούνι» για την απόλαυση

«Πρώτο κουδούνι» για την απόλαυση

Χθες Δευτέρα άνοιξαν τα σχολεία. Σήμερα Τρίτη αρχίζει το «Τσάμπιονς Λιγκ» και την Πέμπτη το «Γιουρόπα». Θα μου πείτε – και δικαίως – τι σχέση έχει το ποδόσφαιρο με το σχολείο; Και τα δύο τα νοσταλγούμε όταν δεν τα έχουμε. Μας προσφέρουν σπάνιες «εικόνες».
Φέρτε στο μυαλό σας ένα ματς που σας έκανε εντύπωση τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκτός από τα… τσαλιμάκια μέσα στο γήπεδο, μια ντρίπλα που σας έχει «καρφωθεί» στο μυαλό, ένα γκολ από αυτά που γράφουν ιστορία, θυμάστε και τη παρέα με την οποία βλέπατε το παιχνίδι. Τις ατάκες που έπεφταν βλέποντας το ματς. Τη πίτσα και τις μπύρες που συνόδευαν την απόλαυση.
Ε, λοιπόν αυτά τα βράδια μας έχουν λείψει. Οπως έχουν λείψει και τα χρόνια τα μαθητικά. Είναι η ευκαιρία να μαζευτούμε, να πούμε τα δικά μας, να πικάρουμε τους φίλους μας,,αλλά προπάντων να περάσουμε καλά. Αν τώρα κοντά σε όλα αυτά μας έρθει και κανένα κερδισμένο δελτίο η ευτυχία ολοκληρώνεται.
Το ταξίδι και στις δύο διοργανώσεις θα κρατήσει μέχρι τον Μάιο. Στις 16 του μήνα στο «Παρκ Ολιμπίκ» της Λιόν γίνεται ο τελικός του «Γιουρόπα Λιγκ» και στις 26 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πόσες και πόσες ομάδες δεν έχουν κρυφό και φανερό όνειρο να βρεθούν σε αυτούς τους τελικούς! Θα τα καταφέρουν μόλις 4. Το ποιες θα είναι δεν το γνωρίζει κανείς. Γιαυτό κι οι δύο διοργανώσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Προσφέρουν το απρόβλεπτο. Φαβορί γκρεμίζονται, αουτσάιντερ προωθούνται.
Η Ελλάδα εμφανίζεται με έναν εκπρόσωπο σε κάθε διοργάνωση. Και τα δύσκολα αρχίζουν με το «καλημέρα». Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Σπόρτιγκ Λισαβόνας στο «Φάληρο». Θέλει νίκη για να αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στους Πορτογάλους για τη μάχη της 3ης θέση και στα άλλα ματς με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους ότι καλύτερη βγει κυνηγώντας το θαύμα.
Η ΑΕΚ, πάλι, επιστρέφει την Πέμπτη σε ομίλους του Γιουρόπα με αντίπαλο τη γνώριμή μας πλέον Ριέκα. Την απέκλεισε ο Ολυμπιακός στο «μονοπάτι των πρωταθλητών» και την έστειλε στο «Γιουρόπα». Με μια επιτυχία στη Ριέκα η «Ενωση» κάνει το καλύτερο ξεκίνημα.
Στη Νότια Αμερική γίνονται τα 8 πρώτα ματς του Κόπα Λιμπερταδόρες, του αντίστοιχου δηλαδή Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί την παράσταση «κλέβουν» οι δύο εμφύλιοι, της Αργεντινής (Σαν Λορέντσο – Λανούς) και της Βραζιλίας (Μποταφόγκο – Γκρέμιο).
Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.