Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σταύρος Κολίλας: Η Γκάνα και τα κέφια της

Σταύρος Κολίλας: Η Γκάνα και τα κέφια της

Από την στιγμή που (σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί) ένας 15χρονος ή μία 15χρονη θα έχει δικαίωμα αλλαγής η μετάβασης φύλου για να είμαστε πολιτικά ορθοί, δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει αντίρρηση στην εμφάνιση των αγώνων του Μουντιάλ κάτω των 17 ετών στα κουπόνια όλων των στοιχηματικών εταιριών. Δίπλωμα οδήγησης δικαιούσαι από τα 18 έτη ζωής, στις περισσότερες χώρες. Ψηφίζεις από τα 18 σου, όπως πας σε κανονική φυλακή στην ίδια ηλικία, καθώς στα 17 θεωρείσαι ανήλικος.

Και ποιος μας εγγυάται ότι σε αυτό το Μουντιάλ της Ινδίας θα συμμετέχουν παίκτες κάτω των 17 ετών; Στα ρόστερ των 24 ομάδων (δηλωμένοι 21 παίκτες), εμφανίζονται 84 να έχουν γεννηθεί το Ιανουάριο του 2000, από τους οποίους οι 17 κατά περίεργη σύμπτωση είδαν τον ήλιο την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Επί το πλείστον Αφρικανοί από το Νίγηρα, καθώς στο ρόστερ παρατηρούμε έξι παίκτες να έχουν γεννηθεί στο όριο, δηλαδή την πρώτη ημέρα του 2000. Οι μισοί παίκτες του Ιράν γεννήθηκαν ανάμεσα σε Ιανουάριο και Φλεβάρη, ενώ στην Βόρεια Κορέα υπάρχουν έξι δεκαεξάχρονα. Λένε ότι η FIFA επικαλέστηκε επιστήμονες ώστε να ελέγξουν την ηλικία των παικτών και στο τέλος του τουρνουά σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα. Στο ερώτημα αν οι αποδόσεις ταιριάζουν με τη δυναμικότητα των ομάδων, μια είναι η απάντηση: Να περιμένετε τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του ομίλου.

* Γίναμε Ουγκάντα ή το ρεπορτάζ μας έκανε να υποστηρίξουμε την Ουγκάντα. Ομορφη χώρα στην οποία τα μηχανάκια γίνονται ταξί και το ποδήλατο είναι πολύτιμο, αρκεί κάποιος να μπορεί να το αγοράσει. Καμία φορά παίζουν και μπάλα, εκτός το να κυνηγάνε ακρίδες και να μαζεύουν μπανάνες διαφορετικών ποικιλιών. Καμία διάθεση για ειρωνεία. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η Ουγκάντα παράγει μπανάνες σε τεράστιες ποσότητες, αμέτρητους τόνους καφέ, ενώ σε αυτή γεννιούνται χιλιάδες παιδιά την ημέρα. Καμία φορά τζογάρουν σε ό,τι κυκλοφορεί και πίνουν περισσότερο αλκοόλ από τους κατοίκους των 52 από τις άλλες 53 χώρες της Αφρικής.

Στο «άθλημα» τους ξεπερνά μόνο η Νιγηρία, ίσως επειδή η Εθνική τους έμεινε εκτός Μουντιάλ. Αντιθέτως, στην Ουγκάντα διατηρούν ελπίδες να πάνε για πρώτη φορά στα τελικά. Με την άδεια της Γκάνας, του ρυθμιστή του ομίλου. Χωρίς τα αδέλφια Αγιού (Τζορνταν και Αντρε) ή τους τραυματίες Ασαμόα Γκιάν, Αγιεπόνγκ, Μενσά, Αφουλ και Ατσου, η Γκάνα ψάχνει το θαύμα, καθώς πρέπει να νικήσει στην Καμπάλα την Ουγκάντα και να μην κερδίσει η Αίγυπτος το Κονγκό, ώστε την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσει της Αιγύπτου. Ωραίο το όνειρο! Οχι επειδή είναι ανίκανη να πάρει τους τρεις βαθμούς με την Ουγκάντα, αλλά επειδή το Κονγκό πολύ δύσκολα θα σταματήσει την ομάδα του Εκτορ Κούπερ. Την βαπτίσαμε «ρυθμιστή», καθώς μόνο εκείνη αφήνει εκτός την Αίγυπτο και βοηθά την Ουγκάντα να πανηγυρίσει την πρόκριση στο Μουντιάλ. Η πιθανή αποτυχία της Ουγκάντας στο κατάμεστο γήπεδο της Καμπάλα, θα προκαλέσει χάος στη χώρα.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5

 

ΣΑΒ.(16.00)    718      ΟΥΓΚΑΝΤΑ – ΓΚΑΝΑ        1          (2,70)

ΣΑΒ.(17.00)    741      ΣΚΑΝΘΟΡΠ – ΓΟΥΙΓΚΑΝ 1          (3,00)

ΣΑΒ.(17.00)    750      ΝΙΟΥΠΟΡΤ – ΓΕΟΒΙΛ        2          (3,60)

ΣΑΒ.(17.00)    757      ΣΑΤΟΝ – ΦΑΪΛΝΤ    2          (3,85)

ΚΥΡ.(16.00)    889      ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – Π.ΒΕΡΤΣΕΛΙ           2          (5,60)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.