Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Τι να τους «πουν» οι 100.000 λίρες…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Τι να τους «πουν» οι 100.000 λίρες…

Κάποτε θα συμφωνούσαν. «Το Λιγκ Καπ αφαιρεί δυνάμεις από τις ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης», παραδέχτηκε ο μάνατζερ της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε. Οι δηλώσεις του Ιταλού συμβαδίζουν με εκείνες των Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο (από τους πρώτους που θεώρησαν περιττή τη διοργάνωση που προσφέρει μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ).

Τραυματισμοί, τιμωρημένοι και ταξίδια υποχρεώνουν τις μεγάλες ομάδες να προβούν σε αμέτρητες αλλαγές στο 4ο ματς που δίνουν μέσα σε 10 μέρες. Τυχερή η Μάνστεστερ Σίτι που «δεν το κουνάει» για 4ο σερί αγώνα από την έδρα της. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να δούμε μια ομάδα γεμάτη… ρεζέρβες με λίγα λεπτά συμμετοχής.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει Μουρίνιο και Κόντε αν κατεβάσουν… πειραματικές ομάδες κόντρα σε Εβερτον και Σουόνσι αντίστοιχα. Τον Αρσεν Βενγκέρ της Αρσεναλ τον γνωρίζουμε ήδη. Με «πιτσιρικάδες» θα υποδεχθεί τη Νόριτς και κανείς δεν θα μιλήσει. Ενοχλημένοι οι διοργανωτές και το τηλεοπτικό κανάλι που ρυθμίζει το πρόγραμμα, αλλά ας πρόσεχαν.

Τι να τις κάνουν οι Τσέλσι, Αρσεναλ ή οι τεράστιες ομάδες του Μάντσεστερ τις 100.000 λίρες (πριμ) σε περίπτωση που κατακτήσουν το τρόπαιο; Εδώ δεν μιλάμε για Μπράντφορντ ή Ολνταμ που με τέτοια ποσά γέμιζαν το ταμείο. Το μοναδικό κέρδος στο Λιγκ Καπ προέρχεται από τα εισιτήρια, τα λεφτά των οποίων μοιράζονται κατά 45% για κάθε ομάδα από τον 1ο γύρο έως τον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Εν τέλει, το Λιγκ Καπ, λύνει τα οικονομικά προβλήματα μικρών ομάδων ή ικανοποιεί το πάθος που έχουν κάποιες άλλες ώστε να παίξουν στην Ευρώπη.

Στις τελευταίες 6 διοργανώσεις, δηλαδή από την εποχή που αυξήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ, έφθασαν στον τελικό οι διάφορες Κάρντιφ, Μπράντφορντ, Σουόνσι και Σαουθάμπτον. Εύλογη η παρατήρηση ορισμένων για τη συμμετοχή των «μεγάλων» ομάδων στον τελικό. Η απάντηση βρίσκεται στην πίεση που ασκεί το τηλεοπτικό δίκτυο που έδωσε πολλά λεφτά για να καλύψει τους αγώνες. Χωρίς τα «θηρία» στην τελική φάση, το Λιγκ Καπ θα το παρακολουθούν οι μπουκ και οι εξωτικές χώρες.
Συμπέρασμα: Σε διοργανώσεις αγγλικών κυπέλλων (Κύπελλο και Λιγκ Καπ) απαγορεύεται η βιασύνη, επιτρέπεται το ρίσκο. Ολοι μας φανταζόμαστε τις πιθανές και απίθανες αλλαγές των ομάδων. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων τους τιμωρημένους και τραυματίες, αδυνατούμε να ξέρουμε τους παίκτες που θα ξεκουράσουν οι μάνατζερ. Η παράδοση θέλει τις ενημερωτικές σελίδες να ενημερώνουν για τις ενδεκάδες περίπου μια ώρα πριν από τη σέντρα. Τη «βρώμικη» δουλεία αναλαμβάνουν BBC και Skysport που ανεβάζουν με συνέπεια όλες τις τελευταίες ειδήσεις των απεσταλμένων.
Οι Γερμανοί δεν ακολουθούν την αγγλική λογική. Συνήθως παίζουν στο Κύπελλο με τις ομάδες του πρωταθλήματος, με εξαίρεση τα «βαριά χαρτιά» τύπου Μπάγερν και Ντόρτμουντ που διαθέτουν «πολυτελή» ρόστερ. Ιστορικά, οι αποδόσεις εξαρτώνται από τη φόρμα πρωταθλήματος, όπως π.χ. στο ματς της Παντερμπόρν με την Μπόχουμ. Πρώτη με διαφορά στη Γ’ Γερμανίας η Παντερμπόρν, σε ταραγμένη εποχή η Μπόχουμ. Εχει αιτία ο φαβοριτισμός των γηπεδούχων. Θα εστιάσουμε την προσοχή σε άλλους τρεις αγώνες. Απίθανη ομάδα η Χόλσταϊν (4 σερί νίκες, 13-4 γκολ) που τη ζηλεύουν πολλοί. Στην έδρα της Μάιντς έχουν συμβεί κατά καιρούς σημεία και τέρατα. Δεν αποκλείεται να ζήσουμε τα ίδια, εξίσου και η απόφαση των εταιριών στοιχημάτων να κατεβάσουν το αρχικό «διπλό» από 5,40 σε 3,90! Γύρω στο 4,50 κυκλοφορεί η απόδοση του «διπλού» της Δρέσδης στην έδρα της Φράιμπουργκ. Μια κατηγορία και 15 θέσεις χωρίζουν τις ομάδες. Καλύτερη «στα χαρτιά» η Φράιμπουργκ, αψυχολόγητη και με επιθετικές τάσεις η Ντιναμό, η μοναδική ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες που έχει πετύχει γκολ (15-12 σύνολο) σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν. Μάλιστα, στα 6 εξ αυτών σκόραρε μίνιμουμ 2 τέρματα. Ιδού η αιτία που αξίζει το ρίσκο στο κυνήγι της έκπληξης.
Κάτι περίεργες συμπτώσεις στο Κύπελλο Ρωσίας… Λουτς Βλαντιβοστόκ και Τόσνο θα έχουν τον ίδιο διαιτητή των προηγούμενων αγώνων, στους οποίους νίκησαν χωρίς άγχος. Ο Αντόν Ανόπα σφύριξε στο 2-0 του Κυπέλλου της Λουτς με την Ανζί (α’ Κατηγορίας), ενώ ο Σεργκεϊ Ιβανόφ στην εκτός έδρας νίκη της Τόσμο στο γήπεδο της Τιούμεν. Στη φάση των «16» η Λουτς Βλαντιβοστόκ υποδέχεται την πρωτοπόρο της Β’ Κατηγορίας, Γιένισεϊ, ενώ η Τόσνο περιμένει την αδύναμη Τομς Τομσκ. Στοιχηματικά, αξίζει ο «άσος» της Λουτς με τη Γιένισεϊ.
Περίμεναν την 4η σερί ήττα για να απολύσουν τον προπονητή στη Μετς. Ο Φιλίπ Χινσμπέργκερ άφησε πίσω του συντρίμμια και μια ομάδα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα της Γ’ Κατηγορίας. Το γαλλικό Λιγκ Καπ αποτελεί πολυτέλεια για την ουραγό. Δυστυχώς, ο κανονισμός δεν επιτρέπει σαρωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα (πρέπει να αγωνιστούν 6 βασικοί), διότι ο νέος ή ο υπηρεσιακός θα έβαζε τις δεύτερες επιλογές. Μικρή θεωρητικά η αντίπαλος Ερυθρός Αστέρας της Γ’ Κατηγορίας. Ωστόσο η 3η ομάδα του Παρισιού διαθέτει το 2ο μεγαλύτερο μπάτζετ της Νασιονάλ, που ξεπερνά εκείνο των 9 ομάδων της Β’ Κατηγορίας. Επίσης, ο Ερυθρός Αστέρας κατέχει την καλύτερη άμυνα στις 3 επαγγελματικές κατηγορίας με μόλις 5 γκολ παθητικό σε 9 αγώνες.

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5
ΤΡΙ.(19.30) 1090 ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ – ΜΠΟΧΟΥΜ 1 (2,45)
ΤΡΙ.(21.45) 1141 ΤΣΕΣΤΕΡ – ΜΠΑΡΟΟΥ 1 (2,85) 
ΤΕΤ.(12.00) 1202 ΛΟΥΤΣ ΒΛ. – ΓΕΝΙΣΕΪ 1 (3,80)
ΤΕΤ.(13.00) 1211 ΑΡΣΕΝΑΛ Κ. – ΒΕΡΕΣ 1 (3,45)
ΤΕΤ.(22.05) 1370 ΜΕΤΖ – ΕΡ.ΑΣΤΕΡΑΣ 2 (5,60)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.