Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Πρωταθλητές σε νευρική κρίση

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Πρωταθλητές σε νευρική κρίση

 

Υπάρχει ένα στοιχείο μετά τους πρώτους δυο μήνες των πρωταθλημάτων που προκαλεί εντύπωση. Μόνο σε 7 από τα 35 (σύμφωνα με την ειδική κατάταξη UEFA της τελευταίας πενταετίας) βρίσκουμε την περσινή πρωταθλήτρια στην κορυφή του πίνακα! Αν η εικόνα περιοριστεί στα 15 πιο «δυνατά» πρωταθλήματα, βρίσκουμε μόνο τη Σαχτάρ Ντονιέτσκ να προπορεύεται με διαφορά στην Ουκρανία. Νωρίς ώστε να βγάλει κάποιος ξεκάθαρα συμπεράσματα, όμως οι εταιρίες στοιχηματισμού λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν την πορεία των ομάδων. Μια ματιά στους πίνακες των αποδόσεων κατάκτησης, επιβεβαιώνει την βαθμολογική θέση των αρχικών φαβορί.

Διάφορες οι αιτίες της βαθμολογικής εικόνας που προσφέρουν τα δυνατά πρωταθλήματα. Δύσκολα να βασιστεί κανείς στο περυσινό παράδειγμα της Τσέλσι, η οποία εκμεταλλεύτηκε την απουσία συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το φαινόμενο περιορίζεται σε πρωταθλήματα δεύτερης διαλογής: Σε Βέλγιο (Κλαμπ Μπριζ), Τουρκία (Γαλατασαραϊ), Ολλανδία (Αϊντχόφεν), Αυστρία (Στουρμ Γκρατς), Ελλάδα (Ατρόμητος) και Δανία (Μίντιλαντ), οδηγούν την κούρσα ομάδες που η δεν συμμετέχουν ή έχουν ήδη αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
*Εν τέλει, η φετινή φόρμα των ομάδων εξαρτήθηκε από το μπλοκ αγώνων που καθορίστηκε από τα κενά που δημιούργησαν οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Κατά το πρώτο μπλοκ των λιγοστών αγώνων (Αύγουστος – Σεπτέμβριος) την πλήρωσαν ελάχιστες ομάδες, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αποτελεί τρανό παράδειγμα. Ηταν το δεύτερο (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) και το τρίτο μπλοκ (ολοκληρώνεται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου) των 7 αγώνων (μοιρασμένοι σε 22-23 ημέρες) που καθόρισε τις νέες αποδόσεις κατάκτησης.
*Πριν από την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι «πλήρωνε» 2,40 να σηκώσει το τρόπαιο, με τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ να την ακολουθεί με απόδοση περίπου στο 3,00. Η πρωταθλήτρια Τσέλσι παιζόταν στο 6,50, η Λίβερπουλ στο 10,00 και η Τότεναμ στο συμπαθητικό 11,00. Επειτα από 9 αγώνες (ούτε το 1/4 της διαδρομής) η απόδοση κατάκτησης της Μάντσεστερ Σίτι έπεσε στο 1,25, εκείνη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε στο 13,00, η Τσέλσι πληρώνει 21 φορές τη μίζα, ενώ η Λίβερπουλ μόλις 51! Αν η Λίβερπουλ κατέστρεψε ό,τι είχε χτίσει στους δυο αγώνες με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, η τελευταία είδε την αρχική απόδοση του 15,00 να «ψαλιδίζεται» στο 10,00.
*Σε Γερμανία και Γαλλία η εικόνα μένει ως έχει, με τα ίδια ονόματα να κυριαρχούν σε βαθμολογία και πίνακες κατάκτησης. Θα μπορούσε κανείς να περιμένει πιο χαμηλή απόδοση κατάκτησης της Ντόρτμουντ (από το 6,50 έπεσε στο 5,00) όμως η αλλαγή προπονητή στη Μπάγερν βοήθησε στη διατήρηση της γνωστής «τάξης πραγμάτων». Στη Γαλλία αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρων η τελική κατάταξη χωρίς το μεγάλο φαβορί, Παρί Σεν Ζερμέν. Ηδη οι εταιρίες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τις Λυών και Μαρσέιγ, οι μοναδικές που μπορεί να «κλέψουν» την 2η θέση από τη Μονακό. Το αρχικό 8,00 της Λυών «υποβιβάστηκε» στο λογικό 4,50, ενώ η απόδοση της Μαρσέιγ έπεσε στο 10,00 (από το 20,00)! Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της Μονακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ενδεχόμενος πρόωρος αποκλεισμός θα μειώσει τις πιθανότητες των Λυών και Μαρσέιγ να τερματίσουν στη 2η θέση.
*Δυο είναι οι ομάδες που ευνοήθηκαν προς το παρόν από την ξεκούραση που προσφέρει η απουσία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ιντερ στην Ιταλία και η Βαλένθια στην Ισπανία εκμεταλλεύτηκαν την συγκυρία. Η Ιντερ ξεκίνησε το πρωτάθλημα ως 4ο φαβορί κατάκτησης με απόδοση 10,00, όταν η Γιουβέντους πλήρωνε 1,80, η Νάπολι 3,75 και η Μίλαν το… απαράδεκτο 8.00. Δυο μήνες και 10 παιχνίδια αργότερα, η Ιντερ παραμένει στο 10,00, ενώ η Μίλαν κατέρρευσε στο 51,00! Σαφώς η Ιντερ διατηρεί μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει την έκπληξη, καθώς η Βαλένθια καλείται να δαμάσει τα μεγαθήρια Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 67,00 έπεσε η απόδοση των «νυχτερίδων», από το αρχικό 251,00, όμως αυτό που φαίνεται να αποκτά αξία αφορά στην πρώτη θέση σε πρωτάθλημα χωρίς Μπάρτσα και Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτή την ειδική κατηγορία, η Ατλέτικο Μαδρίτης πληρώνει 1,25 και η Βαλένθια 5,00!

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5

ΣΑΒ.(17.00) 1721 Κ.ΟΦ ΣΑΟΥΘ – ΦΟΛΚΕΡΚ 2 (3,00)
ΣΑΒ.(17.00) 1678 ΠΛΙΜΟΥΘ – ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ 1 3,05
ΣΑΒ.(17.00) 1698 ΝΟΡΙΤΣ – ΝΤΕΡΜΠΙ 2 3,25
ΣΑΒ.(20.00) 1780 ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ – ΑΑΡΟΥ 2 3,85
ΚΥΡ.(14.00) 1873 ΟΥΛΕΣΑΝΚΕΡ – ΑΡΕΝΤΑΛ 2 4,80

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.