Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Οταν το «Χ» βολεύει…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Οταν το «Χ» βολεύει…

Στην 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ του ξενόφερτου Χάλογουιν και των Αγιών Πάντων των Δυτικών Εκκλησιών, ξεκαθαρίζει η υπόθεση «πρόκριση» στους περισσότερους ομίλους. Πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν στα νοκ άουτ με τη λήξη της 4ης αγωνιστικής οι 11 από τις 16 ομάδες.

Και μετά; Αρχίζουν οι υπολογισμοί για την πρώτη θέση που θεωρητικά επιφυλάσσει πιο ευνοϊκή κλήρωση. Τα «θέλω» και τα «πρέπει» των ομάδων αντικατροπτίζονται με ακρίβεια στις αποδόσεις, χωρίς να υποστηρίζει κανείς ότι είναι σωστές ή λάθος. Βάση βαθμολογίας, φόρμας και επόμενων αγώνων, εστιάζουμε την προσοχή σε δυο δυνατές αναμετρήσεις. Αυτή του «Ολίμπικο» της Ρώμης, όπου η ανεβασμένη Ρόμα υποδέχεται την Τσέλσι και εκείνη του «Γουπέμπλεϊ», στο οποίο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με το μέτρημα, η Τσέλσι προκρίνεται σε περίπτωση που κερδίσει τη Ρόμα, ενώ η νικήτρια του «Γουέμπλεϊ», εξασφαλίζει την πρόκριση, ενώ… αγγίζει την 1η θέση του ομίλου. Το «χορταστικό» 3-3 του Λονδίνου ανάμεσα σε Ρόμα και Τσέλσι έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην Ατλέτικο παρά στις δυο πρώτες.

Υπολογίζοντας τους επόμενους αγώνες, η ισοπαλία στη Ρώμη μπορεί να τις βολέψει αμφότερες. Διότι η Τσέλσι των 8 βαθμών θα έχει την επόμενη αγωνιστική τον εκτός έδρας αγώνα με την Καραμπάκ, ενώ ή Ρόμα κρατά μακριά έναν βαθμό την Ατλέτικο Μαδρίτης (6 εναντίον 5) ακόμη και αν η τελευταία νικήσει.

Η επόμενη αγωνιστική προβλέπει σύγκρουση Ατλέτικο – Ρόμα, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν για δυο αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τη Ρόμα, η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο, την Κυριακή. Τρεις ημέρες μετά την ήττα στην Τζιρόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης ταξιδεύει στο Λονδίνο για να τελειώνει με την πρόκριση. Με την άδεια της Τότεναμ, η οποία επίσης πανηγυρίζει πρόκριση με νίκη. Κι αν έρθει ισοπαλία; Θα κλάψει η Ντόρτμουντ, η οποία θα δει στη συνέχεια Ρεάλ και Τότεναμ να προκρίνονται με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ.

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5
ΤΡΙ.(21.45) 557 ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΤΣΣΚΑ Μ. 2 (3,95)
ΤΡΙ.(21.45) 561 ΡΟΜΑ – ΤΣΕΛΣΙ Χ (3,30)
TΡI.(23.30) 600 ΓΚΟΪΑΣ – ΚΡΙΣΙΟΥΜΑ Χ (3,05) 
ΤΕΤ.(21.45) 698 ΤΟΤΕΝΑΜ – ΡΕΑΛ Μ. Χ (3,50)
TET.(21.45) 699 ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ 1 (2,45)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.