Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Μαγεία+χρήμα=Κύπελλο!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Μαγεία+χρήμα=Κύπελλο!

Από την ημέρα που οι σύλλογοι των μεγάλων αγγλικών κατηγοριών έπιασαν στα χέρια τους το πακτωλό χρημάτων που προσφέρει η τηλεοπτική αγορά, το παραδοσιακό Κύπελλο Αγγλίας άρχισε να χάνει πόντους. Οι «μεγάλοι και τρανοί» ενδιαφέρονται για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη, αφήνοντας στους… άσημους τη χαρά του Κυπέλλου, όσο η συγκυρία τους το επιτρέπει.

Πέρυσι είδαμε Λίνκολν και Σάτον να σαρώνουν μέχρι που βρήκαν μπροστά την Αρσεναλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες άγνωστες ομάδες θα φθάσουν πολύ μακριά. Τους αρκεί να περάσουν δυο-τρεις γύρους ώστε να αυξήσουν το εισόδημα και να κερδίσουν σε πρεστίζ. Σε πολλούς προκαλεί εντύπωση ο πανηγυρισμός ερασιτεχνικών ομάδων όταν φθάνουν στον πρώτο κανονικό γύρο που διεξάγεται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η Τρούρο της 6ης κατηγορίας έγινε η πρώτη ομάδα της Κόρνουάλης που εμφανίζεται στον 1ο «κανονικό» γύρο μετά το 1969 και μάλιστα θα μεταφερθούν 500 οπαδοί της στην έδρα της Τσάρλτον.

Στο Τσόρλι (με την ομάδα να παίζει στην 6η κατηγορία), μια μικρή εμπορική πόλη περίπου 30 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μάντσεστερ, ετοιμάζονται να υποδεχτούν το βράδυ της Δευτέρας τη Φλίτγουντ, σφραγίζοντας την επιστροφή στον 1ο γύρο έπειτα από 27 χρόνια. Γεμάτο γήπεδο, γεμάτα και τα ταμεία λόγω τηλεοπτικής επιλογής. Κι ας γελάσει κανείς όταν διαβάσει το πριμ. Περίπου 20.000 ευρώ αν περάσει τον γύρο κι άλλες 30.000 για την τηλεοπτική μετάδοση συν το 45% των εισιτηρίων.

Τρελά πανηγύρια στις τάξεις της Σόου Λέιν όταν άκουσαν ότι οι τηλεοπτικές κάμερες θα βρεθούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο μικρό γήπεδο της στα περίχωρα του Μπάρνσλεϊ. Ομάδα 7ης κατηγορίας που ιδρύθηκε το 2012 με πέντε σερί ανόδους και διεκδικεί με αξιώσεις την έκτη, θα υποδεχτεί στο γειτονικό ντέρμπι τη Μάνσφιλντ.Τρεις κατηγορίες χωρίζουν τους αντιπάλους, όμως τίποτα δεν εξασφαλίζει την πρόκριση της Μάνσφιλντ.

Η μαγεία του Κυπέλλου γεμίζει ταμεία και γήπεδα. Στη Σόου Λέιν έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε 200 θεατές, ενώ το Σάββατο θα βρεθούν στο γήπεδο περισσότεροι από 2.000! Στην άλλη άκρη της χώρας, οι παίκτες της Τέλφορντ πλήρωσαν 600 ευρώ για τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους οπαδούς στην έδρα της Χέρεφορντ, όπου αναμένεται ρεκόρ προέλευσης, καθώς στο γήπεδο θα βρεθούν 4.683 θεατές.

*Τεράστιες οι διαφορές στη βαθμολογία, τεράστιες και οι εκπλήξεις. Χάιντ και ΜΚ Ντονς τις χωρίζουν 5 κατηγορίες και 103 βαθμολογικές θέσεις. Κι όμως, το βράδυ της Παρασκευής, οι κάμερες του ΒΒC θα βρεθούν στο 4.230 θέσεων γήπεδο της μικρής πόλης δίπλα στο Μάντσεστερ. Στο Εξετερ κατεβαίνει η Χέιμπριτζ Σουίφτς, ομάδα 8ης κατηγορίας με βλέψεις για άνοδο χάρη στους 5 Ισπανούς που έχει στο ρόστερ. Τρεις κατηγορίες διαφορά στο ζευγάρι Στίβενεϊτζ – Νάντγουιτς, με την τελευταία να… σέρνεται στο πρωτάθλημα, πληρώνοντας την επιλογή να βασίζεται σε πιτσιρικάδες. Ανάμεσα τους και ο γιος του βετεράνου τερματοφύλακα, Γιούσι Γιασκελάινεν.
*Σε ποιους αγώνες μπορεί να σκάσει η «βόμβα»; Η Κίντερμινστερ έχει κάτι ανοικτούς παλιούς λογαριασμούς με τη Φίλντε, ενώ η Γουόκινγκ υποδέχεται την προβληματική Μπέρι, η οποία ψάχνει νέο μάνατζερ. Στις τάξεις της Φόρεστ Γκριν φοβούνται την παράδοση που έχει η Μάκλσφιλντ στο Κύπελλο, η Μόρκαμ ταλαιπωρείται με την υπόθεση ιδιοκτησίας, γεγονός που αφήνει ανοικτή την πόρτα στην σκληρή Χάρτλπουλ της Κόνφερενς. Προσοχή στην Ντάρτφορντ (υποδέχεται την Σουίντον), την πρωτοπόρο του Νοτίου ομίλου της Κόνφερενς.

ΣΑΒ.(16.00) 950 ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ – ΜΠΑΡΙ Χ (2,95)
ΣΑΒ.(17.00) 973 ΦΑΪΛΝΤ – ΚΙΝΤΕΡΜΙΝΣΤΕΡ 2 (4,25)
ΣΑΒ.(17.00) 982 ΕΜΠΦΣΦΛΙΤ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ 1 (3,70)
ΣΑΒ.(17.00) 983 Φ. ΓΚΡΙΝ – ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ 2 (3,50)
ΣΑΒ.(17.00) 989 ΜΟΡΚΑΜ – ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ 2 (3,00)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.