Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Ισοπαλίες να περάσουμε…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Ισοπαλίες να περάσουμε…

Οπως κάθε χρόνο, πριν από την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, αρχίζει το σοβαρό μέτρημα. Ουδέποτε στην ιστορία της σημερινής μορφής της διοργάνωσης καταγράφηκε πρόκριση των 16 ομάδων με τη λήξη των υποχρεώσεων της 5ης αγωνιστικής, κάτι που μπορεί να συμβεί έως το βράδυ της Τετάρτης, αφήνοντας εκκρεμότητα μόνο την 3η θέση (Γιουρόπα) σε ορισμένα γκρουπ.

Ταυτόχρονα, οι 4 ομάδες που εξασφάλισαν εισιτήριο για τους «16» την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου ή την 1η του Νοεμβρίου (Παρί Σεν Ζερμέν), Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ), ψάχνουν στόχο ώστε να δώσουν νόημα στα παιχνίδια τους. Οπως η περίπτωση της Παρί, η οποία με δυο σερί νίκες, πρώτα με Σέλτικ και μετά στο Μόναχο επί της Μπάγερν, μπορεί να γίνει η 7η της ιστορίας του θεσμού που μπορεί να ολοκληρώσει με το απόλυτο βαθμών των όμιλο.

Επίσης, η γαλλική ομάδα έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει ότι θα γίνει η 1η ομάδα που θα κρατήσει το μηδέν παθητικό στα 6 ματς του ομίλου (17-0 ο συντελεστής της), υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δεχτεί τέρμα στις 2 εναπομείνασες αναμετρήσεις. Ταυτόχρονα, η παρέα των Νέιμαρ, Καβάνι βρίσκεται μόλις 5 γκολ μακριά από το ρεκόρ 21 τερμάτων σε όμιλο της Ντόρτμουντ της περασμένης περιόδου.
Το μέτρημα και οι ισοβαθμίες οδηγούν Σεβίλλη και Λίβερπουλ να λάβουν σοβαρά υπόψιν το βαθμό της ισοπαλίας. Διότι η Σεβίλλη «καθαρίζει» με την πρόκριση σε περίπτωση που κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Μάριμπορ, ό,τι κι αν γίνει στο Λίβερπουλ – Σπαρτάκ Μόσχας.

Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι η Σεβίλλη έτσι κι αλλιώς περνάει τον όμιλο αν ηττηθεί από τη Λίβερπουλ. Δηλαδή είναι σίγουροι ότι η Λίβερπουλ δεν θα χάσει εντός από τη Σπαρτάκ Μόσχας; Ισοπαλία στη Σεβίλλη, ισοπαλία στο Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα. Ο βαθμός δίνει την 1η θέση στον όμιλο στην Μπαρτσελόνα, ενώ η Γιουβέντους ενδέχεται να παίξει την πρόκριση στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Στην παγωμένη Μόσχα, ρίχνει την τελευταία «ζαριά» η Μπενφίκα, η οποία θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη.

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5
ΤΡΙ.(19.00) 2258 ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΠΟΡΤΟ 2 (2,50) 
ΤΡΙ.(19.00) 2239 ΣΠΑΡΤΑΚ – ΜΑΡΙΜΠΟΡ 4,5G (4,00)
ΤΡΙ.(21.45) 2240 ΣΕΒΙΛΛΗ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Χ (3,25)
ΤΕΤ.(19.00) 2223 ΤΣΣΚΑ Μ. – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2 (3,60)
ΤΕΤ.(21.45) 2237 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Χ (3,15)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.