Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Κορονοϊός > Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε νέα μέτρα

Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε νέα μέτρα

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα στην Αττική, με δεδομένα τα 310 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, οδήγησε κυβέρνηση και επιστήμονες να υιοθετήσουν νέα αυστηρά μέτρα για το νομό, όπως πρόεκυψε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημερώσης των πολιτών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Με βάση τα νέα δεδομένα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς αυξημένης προστασίας από το πρωί της Τετάρτης (16/09/2020) και για 14 ημέρες.

«Σε ό,τι αφορά την Αττική, αν και επισημαίνεται επίπεδο μετρίου κινδύνου (3 κρούσματα ανά 100.000 άτομα), παρατηρείται, ωστόσο μεγάλος αριθμός στενών επαφών και σημαντική επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας», Νίκος Χαρδαλιάς.

Με βάση αυτά από τις 16 Σεπτεμβρίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020:

  1. Σε όλες τις συναυλίες σε ανοικτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας κατά 50%
  2. Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική και τις κλειστές αίθουσες συναυλιών αναστέλλεται η λειτουργία τους
  3. Σε θέατρα και κινηματογράφους τίθεται όριο πληρότητας 60% με υποχρεωτική χρήση μάσκας
  4. Καθίσταται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας και στις στάσεις των λεωφορείων
  5. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε λαϊκές αγορές για παραγωγούς και καταναλωτές
  6. Υποχρεωτικό πλαφόν έξι ατόμων (καθήμενοι) σε καταστήματα εστίασης

Πηγή: cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.