Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Οικονομία > Ποιοι δικαιούνται μειωμένο ενοίκιο τον Μάιο

Ποιοι δικαιούνται μειωμένο ενοίκιο τον Μάιο

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν περιθώριο έως τις 14 Μαΐου για να υποβάλλουν τη δήλωση Covid στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν ή ήταν μειωμένα για τοn μήνα Μάρτιο.
Από τον Μάιο μπαίνει τέλος για τα μειωμένα ενοίκια κατά 40%, με εξαίρεση το μίσθωμα κύριας κατοικίας για συγκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.
Ξεκινάει λοιπόν το άνοιγμα της εστίασης , σταδιακά έρχεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων, παρόλα αυτά όμως οι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να μην καταβάλουν ενοίκιο και για αυτό τον μήνα. Η «ελάφρυνση» των ενοικίων συνεχίζεται.

«Η πλήρης απαλλαγή ενοικίου για τον μήνα Μάιο ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των μεταφορών» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μακριδάκη.

Aνακοίνωση για τη μείωση ενοικίου και τους δικαιούχους της για τον μήνα Μάιο εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζεται άμεσα ωφελούμενοι είναι:

  • Το λιανεμπόριο
  • Οι επιχειρήσεις εστίασης
  • Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και
  • Λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα
    Όσον αφορά την καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% για τον Μάιο από το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζεται ότι αφορά μόνο την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Αναφορικά με τα μειωμένα ενοίκιο κατά 40% των εργαζομένων η φοροτεχνικός διευκρίνισε πως «μπορούν να καταβάλλουν τον Μάιο για την κύρια κατοικία τους οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση είναι σε αναστολή, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών».

«Οι ιδιοκτήτες που θα λάβουν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% του ποσού δηλαδή που δεν έλαβαν. Συγκεκριμένα θα λάβουν από το κράτος το 20% του μισθώματος που θα λάμβαναν υπό κανονικές συνθήκες» διευκρίνισε.

Έτσι, όπως επισήμανε η κυρία Μακριδάκη «οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν θα εισπράξουν το ενοίκιο του Μαΐου, θα αποζημιωθούν με το 80% του αρχικού ενοικίου, ενώ τα νομικά πρόσωπα με το 60% του μισθώματος που έχει συμφωνηθεί. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα εισπράξουν ενοίκιο μειωμένο κατά 40%, θα αποζημιωθούν για το 50% της απώλειας που θα υποστούν» κατέληξε.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.