Είστε εδώ : Αρχική > Ρετρό > Η δήλωση Μπέμπη που άλλαξε την ιστορία!

Η δήλωση Μπέμπη που άλλαξε την ιστορία!

Ο Θανάσης Μπέμπης το 1949 ήταν δεν ήταν 20 χρόνων. Είχε προλάβει όμως να δείξει με τον Φωστήρα στον οποίο αγωνιζόταν τη μεγάλη του αξία. Ηταν ο «ηγέτης» της ομάδας που σταδιοδρομούσε στο πρωτάθλημα της Αθήνας.
Λογικό ήταν να ασχοληθούν οι μεγάλοι σύλλογοι μαζί του. Ο Ολυμπιακός ήταν ένας από αυτούς. Εκείνη την εποχή οι ποδοσφαιριστές υπέβαλαν στην ΕΠΟ μια «δήλωση παραμονής» στην ομάδα τους. Οταν στις 30 Ιουνίου 1949 ο Φωστήρας κατέθεσε την δήλωση του Μπέμπη στον Ολυμπιακό πάγωσαν. Είχαν ήδη υπογράψει μαζί του κι υπολόγιζαν με τον τρόπο αυτό να πιέσουν την ομάδα του να τον παραχωρήσει.
Ο Θανάσης Μπέμπης όταν διάβασε στις εφημερίδες ότι έχει υπογράψει «δήλωση» στον Φωστήρα… βγήκε από τα ρούχα του.
-Ποτέ δεν υπέγραψα, έλεγε στους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων».
-Η υπογραφή είναι αληθινή, απαντούσαν στον Ταύρο.
Τη λύση θα την έδιναν υποχρεωτικά τα δικαστήρια. Ο Μπέμπης πριν καταφύγει σε αυτά έκανε ενυπόγραφη δήλωση στον τύπο της εποχής για να καθησυχάσει τον κόσμο του Ολυμπιακού και να μην θεωρηθεί προδότης από τους οπαδούς του Φωστήρα που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες τον αποθέωναν.


Η διαμάχη των δύο ομάδων πέρασε γρήγορα από τις στήλες των εφημερίδων στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η ΕΠΟ πάντως τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή με ένα χρόνο αποκλεισμό από επίσημους αγώνες. Ευτυχώς για τον ίδιο υπήρχε τότε πληθώρα φιλικών αγώνων και τουρνουά που τον κρατούσαν σε φόρμα.


Τέτοια εποχή, το 1949, η δήλωση και η αποφασιστικότητα του Θανάση Μπέμπη άλλαξε τη ζωή του, αλλά και την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού ο Ολυμπιακός άρχισε ένα σερί κατακτήσεων του πρωταθλήματος.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.