Είστε εδώ : Αρχική > Σαν Σήμερα > Σαν σήμερα στον αθλητισμό (14 Αυγούστου)

Σαν σήμερα στον αθλητισμό (14 Αυγούστου)

1932: Τελετή λήξης των 10ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες. Η Ελλάδα έμεινε χωρίς μετάλλιο.

1936: Διεξάγεται στο Βερολίνο ο πρώτος αγώνας μπάσκετ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ΗΠΑ νικούν τον Καναδά 19-8.

1948: Τελετή λήξης των 14ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η Ελλάδα έμεινε χωρίς μετάλλιο.

1953: Σημεία ζωής δίνει ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Σούλης Κίνλεϊ, που εθεωρείτο αγνοούμενος μετά το φονικό σεισμό στη Ζάκυνθο, όπου παραθέριζε. «Αισθάνομαι σαν να γυρίζω από την κόλαση…» δηλώνει στις εφημερίδες.

1971: Στον απόηχο του χάλκινου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο ελληνικός στίβος πανηγυρίζει και νέες επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Ελσίνκι. Έτσι θεωρείται η έβδομη θέση του Κερκυραίου, Σπύρου Κοντοσώρου στα 3000 μ. στηπλ, με επίδοση 8.38.2 και η οποία αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

1971: Ο Παναθηναϊκός ηττάται 1-0 από τη Μάλαγα σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

1977: Ρεκόρ θεατών σημειώνεται στις ΗΠΑ σε αγώνα ποδοσφαίρου. Στο Τζάιντς Στάντιουμ της Νέας Υόρκης, 77.961 θεατές παρακολουθούν τον Κόσμος, με τον Πελέ στη σύνθεσή του, να νικάει τους Φόρτ Λοντερντέϊλ Στράϊκερς με 8-3 για τα πλέι οφ του αμερικανικού πρωταθλήματος.

1981: Πεθαίνει σε βαθιά γεράματα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης (πατέρας και παππούς δύο παικτών του Παναθηναϊκού, του Δημήτρη και του Γιώργου αντίστοιχα), ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής της προπολεμικής περιόδου (σε Προοδευτική και ΠΑΟ), αλλά και προπονητής της Προοδευτικής.

1983: Τελετή λήξης του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Ελσίνκι. Η Ανατολική Γερμανία κατακτά τα περισσότερα μετάλλια, συνολικά 25. Η Ελλάδα κατακτά ένα χάλκινο μετάλλιο με την Άννα Βερούλη στον Ακοντισμό.

1996: Ο Άγιαξ εγκαινιάζει το νέο του Στάδιο, το Αρένα, στο Άμστερνταμ.

1997: Ανακοινώνεται η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Ριβάλντο από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην Μπαρτσελόνα.

2004: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ο Δημοσθένης Ταμπάκος πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στους κρίκους και παίρνει την πρόκριση για τον τελικό. Μεγάλη έκπληξη αποτελεί ο αποκλεισμός του Βλάση Μάρα, που παρά την εξαιρετική του εμφάνιση στο μονόζυγο, δεν του δίνονται οι απαραίτητοι βαθμοί για πρόκριση στον τελικό. Πρόκριση στους τελικούς και μεγάλα ρεκόρ στην κολύμβηση.

2004: Ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. ελεύθερο με 4.08.26, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

2005: Τελετή λήξης του 10ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Ελσίνκι. Οι ΗΠΑ κατακτούν τα περισσότερα μετάλλια, συνολικά 25. Η Ελλάδα έμεινε χωρίς μετάλλιο.

2005: Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Ελσίνκι, η Κουβανή Όσλεϊ Μενέντεζ σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό με 71,70 μ.

2008: Η Κυπριακή Ομόνοια στο ΟΑΚΑ νικά με 1-0 την ΑΕΚ σε αγώνα για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ στη ρεβάνς θα φέρει 2-2 στη Λευκωσία και θα αποκλειστεί. Ο Άρης για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ νικά στο γήπεδό του τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα από την Κροατία μόνο με 1-0. Στη ρεβάνς, στις 28 Αυγούστου, θα χάσει με 2-0 και θα αποκλειστεί.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.