Είστε εδώ : Αρχική > Σαν Σήμερα > Σαν σήμερα στον αθλητισμό (18 Αυγούστου)

Σαν σήμερα στον αθλητισμό (18 Αυγούστου)

1896: Τα αδέρφια Νιλ κατακτούν τον τίτλο στον ανοιχτό διπλό τελικό του αμερικάνικου πρωταθλήματος τένις, νικώντας τους Ρεν και Τσέις σε πέντε σετ, και γίνονται το πρώτο δίδυμο από αδέρφια που καταφέρνει μία τέτοια διάκριση.

1928: Στο Βερολίνο, ο Γερμανός ρίπτης Έμιλ Χίρσφελντ σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαιροβολία με 15,87 μ.

1929: Διακόπτεται λόγω επεισοδίων ο ποδοσφαιρικός αγώνας Εργοτέλης – ΟΦΗ κι ενώ το σκορ είναι 1-0 υπέρ του Εργοτέλη.

1956: Ο Αμερικανός ρίπτης Πάρι Ο’ Μπράιεν σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαιροβολία με 18,70 μ.

1957: Ο Αργεντινός πιλότος της Φόρμουλα 1, Χουάν Μανουέλ Φάνχιο, κερδίζει το τελευταίο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε ηλικία 46 ετών.

1971: Ο Άγγλος Άλαν Άσμαν αναλαμβάνει προπονητής του Ολυμπιακού.

1978: Η Ρωσίδα Βίλμα Μπαρνταουσκιένε σπάει το φράγμα των 7 μ. στο μήκος, με επίδοση 7.07, στο Κίσινιεφ της Σοβιετικής Ένωσης. Έντεκα μέρες μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου, θα το καταρρίψει και πάλι στους Πανευρωπαϊκούς της Πράγας με 7.09.

1978: Αρχίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Δυτικό Βερολίνο. Η Ελλάδα επανεμφανίζεται στο πόλο μετά από απουσία πέντε χρόνων (δεν έλαβε μέρος το 1975 για οικονομικούς λόγους), και κατατάσσεται δωδέκατη. Βασικά στελέχη της Εθνικής, που την εποχή αυτή έχει πολύ καλή ομάδα: ο Σπύρος Καπράλος, ο Αντώνης Αρώνης, ο Μάρκελλος Σιταρένιος και ο Γιάννης Γιαννουρής.

1981: Ο Θωμάς Μαύρος της ΑΕΚ αγωνίζεται με τη Μικτή Ευρώπης στον φιλικό αγώνα με την Τσεχοσλοβακία (0-4) και χάνει στο 89ο λεπτό μοναδική ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής για τη Μικτή.

1992: Ο Λάρι Μπερντ, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του NBA, ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, λόγω προβλημάτων με τη μέση του, έπειτα από 13 χρόνια στους Μπόστον Σέλτικς. Στην καριέρα του έχει ανακηρυχθεί τρεις φορές MVP κι έχει οδηγήσει τη Βοστόνη σε τρία πρωταθλήματα, ενώ έχει πάρει μέρος σε δώδεκα All Star Games. Υπήρξε μέλος της Dream Team του 1992 που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βαρκελώνη.

1993: Ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός νικά 1-0 την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και κατακτά το Σούπερ Καπ. Το γκολ σημειώνει ο Δημήτρης Σαραβάκος.

1994: Η ΑΕΚ, στον πρώτο της αγώνα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, νικά στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Ρέιντζερς με 2-0. Στη ρεβάνς, στις 24 Αυγούστου, θα νικήσει και πάλι με 1-0.

1998: Ο Ολυμπιακός, στον πρώτο του αγώνα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, νικά στο ΟΑΚΑ την Ανόρθωση με 2-1. Στη ρεβάνς στη Λευκωσία, στις 26 Αυγούστου, θα νικήσει με 4-2 και θα δώσει θριαμβευτικό τόνο στη πρόκρισή του.

1999: Η Μαρλίν Ότι βρίσκεται ντοπαρισμένη, καθώς στο δείγμα της 5ης Ιουλίου από τους αγώνες της Λουκέρνης ανιχνεύεται ναδρολόνη, ένα σκληρό αναβολικό. Η 39χρονη Τζαμαϊκανή δηλώνει αθώα, αλλά αποσύρει επιτόπου τη συμμετοχή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Σεβίλλης, που θα αρχίσει σε δυο ημέρες.

1999: Η Εθνική Ελλάδας νικά 3-1 το Σαλβαδόρ, σε φιλικό παιγνίδι στην Καβάλα. Το χρίσμα του διεθνούς παίρνουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού Αντώνης Νικοπολίδης και Άγγελος Μπασινάς.

2002: Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Φόρμουλα 1 Ρούμπενς Μπαρικέλο κερδίζει το γκραν πρι της Ουγγαρίας.

2004: Ιστορική μέρα για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αγώνισμα της σφαιροβολίας επιστρέφει στην κοιτίδα του, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από 1611 χρόνια. Νικητές αναδεικνύονται ο Ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ στους άνδρες και η Κουβανέζα Γιουμιλεϊντι Κούμπα στις γυναίκες.

2005: Έφυγε από τη ζωή ο Κένιον Τζόουνς, Αμερικανός μπασκετμπολίστας, που αγωνίστηκε στην Ελλάδα σε Μαρούσι, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, σε ηλικία μόλις 27 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

2008: Η Φανή Χαλκιά αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς και το δεύτερο δείγμα της βρίσκεται θετικό στην ουσία Methyltrienolone.

2008: Στα 5.05 μ. «πετά» η Γελένα Ισινμπάγιεβα, με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ.

2009: Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ Σωτήρης Κυργιάκος μετεγγράφεται στην αγγλική Λίβερπουλ, σηματοδοτώντας μία από τις σημαντικότερες μετεγγραφές Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό.

2009: Ο Ολυμπιακός, στον πρώτο αγώνα του για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στο Τίροσπολ, νικά με 2-0 τη Σέριφ. Στις 26 Αυγούστου θα τη νικήσει με 1-0 και στο Φάληρο, και θα προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

2011: 2 νίκες και μία ήττα ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα πλέι-οφ του Europa League. Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 την Ντιναμό Τυφλίδας, ο ΠΑΟΚ 2-0 την Καρπάτι Λβιβ, ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.