Είστε εδώ : Αρχική > Σαν Σήμερα > Σαν σήμερα στον αθλητισμό (20 Αυγούστου)

Σαν σήμερα στον αθλητισμό (20 Αυγούστου)

1920: Ο Άλεν Γούντρινγκ κερδίζει την κούρσα των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας στο Βέλγιο, φορώντας δανεικά παπούτσια.

1922: Στο Παρίσι γίνονται οι πρώτοι αγώνες στίβου γυναικών, στους οποίους μετέχουν αθλήτριες από όλο τον κόσμο. Περίπου 20.000 θεατές παρακολουθούν τους αγώνες.

1940: Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά ο όρος «Grand Slam» από εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο. Ο όρος που προέρχεται από το μπριτζ… επιστρατεύεται για να περιγράψει την συλλογή και των τεσσάρων πρωταθλημάτων του γκολφ από τον Μπόμπι Τζόουνς και αργότερα υιοθετείται από το τένις και το μπέιζμπολ.


1968
: Έφυγε από τη ζωή ο Ερλ Σαντ, ο τζόκεϊ που κέρδισε τρία Kentucky Derby.

1989: Ο Σαΐντ Αουίτα κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 3.000 μέτρα, με χρόνο 7.29.45.

1990: Η Γιουγκοσλαβία κατακτά το χρυσό μετάλλιο του 11ου Μουντομπάσκετ της Αργεντινής, επικρατώντας της Σοβιετικής με 92-75. Η Ελλάδα κατατάσσεται 6η (3η ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες). Μεγάλη επιτυχία της άτυχης ελληνικής ομάδας που αγωνίζεται χωρίς τον Γκάλη και αδικείται στον αγώνα της εναντίον των ΗΠΑ όταν στην λήξη της κανονικής διάρκειας ακυρώνεται καλάθι ως εκπρόθεσμο και ο αγώνας χάνεται στην παράταση.

 

1993: Ο Βρετανός Κόλιν Τζάκσον κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 110μ εμπόδια με 12.91 στην Στουτγάρδη.

2003: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Μίνως Κυριακού γίνεται ο πρώτος Έλληνας, που εκλέγεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

2003: Οι Έλληνες πανηγυρίζουν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, ένα άλλο χάλκινο έφευγε από τα ελληνικά χέρια. Η ΔΟΕ αφαιρεί το μετάλλιο από το Λεωνίδα Σαμπάνη και τον αποκλείει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο που αφαιρείται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών του 2004 για παράβαση του κανονισμού περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.