Είστε εδώ : Αρχική > Σαν Σήμερα > Σαν σήμερα στον αθλητισμό (22 Αυγούστου)

Σαν σήμερα στον αθλητισμό (22 Αυγούστου)

1950: Η Αλθία Γκίμπσον γίνεται η πρώτη Αφροαμερικανή, που συμμετέχει σε παγκόσμιο τουρνουά τένις.

1971: Η Κέρι Κλάιντ γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα επαγγελματίας οδηγός μοτοσικλέτας.

1972: Η Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δέχεται την ανεξάρτητη συμμετοχή της Ροδεσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, αφού η πρόταση που έχει γίνει στη Ροδεσία να συμμετάσχει κάτω από την σημαία της Αγγλίας έχει απορριφθεί από τους Ροδεσιανούς. Η Ροδεσία, που έχει πάρει το όνομά της από τον Σεσίλ Ρόουντς το 1889, διασπάται το 1911 στη Βόρεια (μετέπειτα Ζάμπια) και στη Νότια (μετέπειτα Ζιμπάμπουε). Το 1970 αυτοανακηρύσσεται δημοκρατία, με συνέπεια η Αγγλία και τα Ηνωμένα Έθνη να της επιβάλλουν εμπορικό αποκλεισμό.

1999: Η Κατερίνα Θάνου κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ με 10.84 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Σεβίλλη. Πρώτη αναδεικνύεται η Μάριον Τζόουνς με 10.70 και δεύτερη η Ίνγκερ Μίλερ με 10.79.


2004: Ο Πύρρος Δήμας φορά στο στήθος το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο, στην αυλαία της καριέρας του. Με περίσσευμα ψυχής ο τρις Χρυσός μας Ολυμπιονίκης απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι, μπορεί να σηκώσει την Ελλάδα στους ώμους του. Ό Έλληνας Άτλαντας κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 85 κιλών, καθώς σηκώνει 377,5 κιλά, 175 αρασέ και 202,5 ζετέ, με το οποίο και ολοκληρώνει την σπουδαία καριέρα του, αφού πριν κατέβει από το πλατό, μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης προσπάθειας, ο Πύρρος Δήμας βγάζει τα παπούτσια του. Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια της απονομής, με το στάδιο να σείεται επί 10 λεπτά, διακόπτοντας την τελετή, “Πύρρο – Πύρρο” και “Ελλάς – Ελλάς”, σε ένα ελάχιστο δείγμα τιμής στον “χρυσό Πύρρο” της καρδιάς μας, που δεν σταμάτησε λεπτό να κλαίει.

2010: Πεθαίνει ο Στέπαν Μπόμπεκ, Σέρβος ποδοσφαιριστής και προπονητής.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.