Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Σπινάροντας στις σκέψεις…

Σπινάροντας στις σκέψεις…

Να που ξαναβρισκόμαστε στα ίδια μέρη, αλλά πλέον σε άλλη γειτονιά. Η προσπάθεια των παιδιών με το pontarisma.gr είναι αξιέπαινη, με μεράκι και όρεξη και πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να το «ξεζουμίσετε» από link σε link. Είμαι η Ιωάννα Γκορόγια και μαζί θα ανεβάσουμε ταχύτητα με το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, αφού ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι κάτι παραπάνω από πάθος και λατρεία.

Και για να… γκαζώσουμε λίγο, οι αριθμοί μετά τους πέντε πρώτους αγώνες της σαιζόν είναι ενδεικτικοί, εντυπωσιακοί, αλλά και προβληματικοί. Έξι διαφορετικοί νικητές (από πέντε ομάδες, Μπάτον-McLaren, Αλόνσο-Ferrari, Ρόζμπεργκ-Mercedes, Φέτελ-Red Bull, Μαλντονάντο-Williams, Γουέμπερ-Red Bull), επίδοση ρεκόρ στη Formula 1, έξι διαφορετικοί οδηγοί με τον ταχύτερο γύρο στα μέχρι τώρα Grand Prix, πέντε διαφορετικοί κάτοχοι της pole position.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε κι άλλο «ψωμί» στο μέλλον, αφού υπάρχουν τουλάχιστον τρεις πιλότοι ακόμα, ίσως και τέσσερις, που αργά ή γρήγορα θα δουν πρώτοι την καρό σημαία. Είναι θέμα χρόνου τόσο ο Χάμιλτον, όσο και ο Ραϊκόνεν, αλλά και οι Σουμάχερ-Μάσα (ή Γκροζιάν, διαλέγετε και παίρνετε), να πατήσουν το πόδι τους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όσο για τον προβληματισμό που αναφέρθηκε πιο πάνω; Σε αυτόν, τα ελαστικά της Pirelli χτυπούν αυτοδυναμία. Η ταχύτατη φθορά τους μπορεί να έχει προσφέρει θέαμα, ανατροπές και εκπλήξεις, αλλά τα ερωτήματα σχετικά με το ποσοστό που καρπώνεται πλέον στην επιτυχία, η ομάδα και ο οδηγός (σε σχέση με την τύχη), όλο και αυξάνονται. Και κάπου εκεί έρχονται, μαζί όπως πάντα, το «αγγελάκι» και το «διαβολάκι», σπινάροντας στις σκέψεις.

Το ανελέητο… κυνηγητό που έχει εξαπολύσει ο Μπέρνι Έκλεστοουν για να συγκεντρώσει όσους περισσότερους τηλεθεατές γίνεται, έχει βάλει στην άκρη το ίδιο το σπορ και τη φιλοσοφία του, καθώς ο άξονας «τηλεθέαση-προβολή-διαφημίσεις-κέρδη», είναι ο υπέρτατος οδηγός και στόχος. Θεμιτό και κατανοητό για κάποιον που απλά θέλει να χαζέψει στην τηλεόρασή του και να μη βαρεθεί για να σχολιάσει το απροσδόκητο του αποτελέσματος.

Από την άλλη όμως… Οι λάτρεις και πιστοί της Formula 1 πολύ απλά ξενερώνουν. Κάθε νέο «πασπαρτού» που επιστρατεύεται κάθε χρονιά για χάρη του πρόσκαιρου (τηλε)θεάματος, είναι και μια ακόμη «μαχαιριά» στην καρδιά της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προφανώς και όλοι αγαπάμε το θέαμα και τις εκπλήξεις και θέλουμε να βλέπουμε το μεγαλύτερο δυνατό ανταγωνισμό. Και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, τα βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής, ωστόσο, το «αλλά» δεν θα σταματήσει να αιωρείται.

Ουφ, αρκετά για μια πρώτη γνωριμία, δόθηκε το στίγμα και από δω και πέρα θα τα λέμε τακτικά. Οι… στοιχηματικοί ετοιμαστείτε για ρίσκο και σπαζοκεφαλιές, οι υπόλοιποι απλά χαλαρώστε και απολαύστε! Ραντεβού λοιπόν στο καναδικό Grand Prix στις 10 Ιουνίου.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.