Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Η Μπαρτσελόνα των ρεκόρ!

Η Μπαρτσελόνα των ρεκόρ!

Fc Barcelona logoΣτα δάχτυλα του ενός χεριού μπορεί να υπολογίσει κανείς τις αήττητες ομάδες των 25 μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η Μπαρτσελόνα, είναι μια από αυτές.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει η Μπαρτσελόνα τη φετινή αγωνιστική σεζόν, υπό τη καθοδήγηση του Τίτο Βιλανόβα. Καμία ομάδα στην ιστορία του Ισπανικού πρωταθλήματος, δεν είχε καταφέρει να νικήσει τα 16 από τα πρώτα 17 παιχνίδια της σαιζόν και να συγκεντρώσει παράλληλα 49 από τους 51 διαθέσιμους – πρώτους – πόντους.

Τα ρεκόρ της Μπαρτσελόνα ωστόσο, δεν μένουν εντός συνόρων. Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα, είναι ανάμεσα στις 5 αήττητες των 25 μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Οι υπόλοιπες 4 είναι η Μπενφίκα και η Πόρτο από τη Πορτογαλία, ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα και η Ανόρθωση από την Κύπρο.

Κανένας από τους παραπάνω όμως, δεν έχει καλύτερα στατιστικά από τη Μπαρτσελόνα. Σε 12 ματς πρωταθλήματος, η Μπενφίκα έχει 10 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ο Ολυμπιακός έχει 9 νίκες – 3 ισοπαλίες και η Ανόρθωση 10 νίκες – 2 ισοπαλίες αντίστοιχα. Τέλος, η Πόρτο από τα 11 ματς που έχει δώσει, έχει νικήσει τα 9 και αναδειχθεί ισόπαλη στα 2.

Όσο για τους πρωτοπόρους της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 15 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, η Μπάγιερν Μονάχου 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ η Γιουβέντους 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες.

Η Μπαρτσελόνα, μπορεί επίσης να καυχιέται ότι έχει 15 διαφορετικούς σκόρερ! Από το φετινό ρόστερ, δίχτυα δεν έχουν βρει μόνο οι τερματοφύλακες (Βαλδές, Πίντο), οι τραυματίες Αμπιντάλ και Κουένκα, οι Μπάρτρα, Ντος Σάντος, Μοντόγια, Τιάγκο, που δεν έχουν «πάρει» στα πόδια τους αρκετά αγωνιστικά λεπτά αλλά και ο Χαβιέρ Μασεράνο, ο οποίος σπάνια ανεβαίνει από τα μετόπισθεν.

Πηγή: www.blaugrana.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟ Pontarisma.gr στο Facebook!!!!

Στη διεύθυνση: http://www.facebook.com/pontarismagr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.