Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Παρτίδα… σκάκι

Παρτίδα… σκάκι

pro26-2-13Η δράση δεν σταματά ποτέ! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία, τα στατιστικά και τις βαθμολογίες για τα παιχνίδια του κουπονιού.

Tα προηγούμενα δύο μεσοβδόμαδα κουπόνια ήταν γεμάτα ευρωπαϊκές προκλήσεις κι έτσι θα είναι τα επόμενα, αλλά προς το παρόν τη σκυτάλη παίρνουν οι εγχώριες διοργανώσεις, με το Κόπα Λιμπερταδόρες να είναι αυτό που σώζει το… διεθνές γόητρο, έστω και μακριά από την Ευρώπη.

Τα Κύπελλα σε Γερμανία και Ισπανία… κλέβουν την παράσταση, καθώς στην πρώτη βρισκόμαστε στα προημιτελικά και το ζευγάρι που δεσπόζει δεν είναι άλλο από το Μπάγερν – Ντόρτμουντ. Οι δύο τους θα προβούν σε τελετή… παράδοσης – παραλαβής όσον αφορά στον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς οι Βαυαροί δεν… παίζονται και θα διαδεχθούν στον θρόνο τους Βεστφαλούς, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το δεύτερο κεκτημένο που κατέκτησαν πέρυσι (5-2 επί της Μπάγερν στον τελικό).

Στη χώρα της Ιβηρικής, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 1-1 στο ματς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και τώρα θα λύσουν τις διαφορές τους στην Καταλονία.

Κύπελλο έχουμε και στην Αγγλία, με την Εβερτον να είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Ολνταμ προκειμένου να περάσει στα προημιτελικά, ενώ την ίδια… ταμπέλα κουβαλάει και η Τσέλσι στο εκτός έδρας με την Μίντσλεσμπρο. Άλλωστε, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουν τρόπαιο, δεδομένου ότι στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν μείνει πολύ πίσω. Αν προκριθούν μάλιστα, θα μας δώσουν και το πρώτο σπουδαίο ζευγάρι του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Στο Κύπελλο Ελλάδας μπήκαμε στα προημιτελικά και τα δύο φαβορί είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα Γιάννινα και τον Λεβαδειακό αντίστοιχα. Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης θα διεκδικήσουν το τρίτο εισιτήριο των ημιτελικών, ενώ όλα ανοιχτά είναι και στο τέταρτο ζευγάρι, ανάμεσα σε Βέροια και Πανθρακικό. Να θυμίσουμε ότι οι αγώνες είναι διπλοί, στοιχείο που αποδυναμώνει τις πιθανότητες της έκπληξης.

Στους «16» βρίσκεται το Κύπελλο Γαλλίας, με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται τη Μαρσέιγ την Τετάρτη, μόλις τρεις μέρες μετά τη μεταξύ τους μάχη στο πρωτάθλημα. Οι πρωτευουσιάνοι επικράτησαν 2-0 την Κυριακή, αλλά οι Μασσαλοί έπιασαν πολύ καλή απόδοση και λίγο έλειψε να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στο… σπίτι των επίδοξων πρωταθλητών. Σεντ Ετιέν και Λιλ συνθέτουν ένα επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον ζευγάρι.

Από εκεί και πέρα, το βρετανικό μενού είναι πλουσιότατο, με εμβόλιμες αγωνιστικές Σε Α’, Β’ Αγγλίας και Κόνφερενς, ενώ δράση έχουμε και σε όλες τις κατηγορίες της Σκωτίας, κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές μας. Ενδιαφέρουσες επιλογές προκύπτουν και στη Β’ Ιταλίας (εμβόλιμη αγωνιστική), πρωτάθλημα που έχει συγκεκριμένους, αλλά… φανατικούς οπαδούς. Εξάλλου, ο χιονιάς οδήγησε σε αναβολή το Μπολόνια – Φιορεντίνα την περασμένη Κυριακή, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Τρίτης.
Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο
-«Ο ΡΑΦΤΗΣ», με τον Λάμπρο Γκαραγκάνη
-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Παναγιώτη Διόλατζη και Παναγιώτη Κιαπεκάκη
-«ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ», με τον Ηλία Ζυματούρα
-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»
-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»
-«ΜΠΑΜΠΑ… ΣΦΥΡΙΞΕ!» με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.