Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Με τον… τρελό Λομπάρντι για τον «άσο»!

Με τον… τρελό Λομπάρντι για τον «άσο»!

Ricardo-Caruso-LombardiΤην ώρα που έγραφα τη στήλη έβλεπα το Κολόν – Τίγκρε: 4 γκολ έως το 28’ (2-2) και δύο κλασικές ευκαιρίες (μία και μία). Και κάποιοι προσπαθούν να με… πείσουν ότι «αυτό» που παρακολουθούμε στην Ελλάδα είναι… ποδόσφαιρο, μπάλα. Τέλος πάντων.

Με τρία ματς συνεχίζεται σήμερα το «Φινάλ». Ας τα δούμε ένα – ένα, σας «προετοιμάζω» ότι το… τοπίο είναι δύσκολο και απαιτείται ρίσκο για να φτάσουμε σε ποντάρισμα.

ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ – ΟΛ ΜΠΟΪΣ: Στην Αρχεντίνος ο Λομπάρντι έκανε «μίνι» προετοιμασία κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, το 15νθήμερο «ρεπό» το χρειάζονταν οι παίκτες αφού «κουβαλούσαν» πολύ πίεση, παραμένοντας χωρίς νίκη επί 10 αγωνιστικές (0-3-7). Στο ντεμπούτο του μάλιστα ο… τρελός Λομπάρντι πήρε 1-1 στην έδρα της Μπόκα!

Μπάλα δεν έπαιξε η Αρχεντίνος, όμως ήταν ψυχωμένη. Η Ολ Μπόις είναι «μετρ» στις εκτός έδρας… κηδείες όμως σήμερα θα της λείψουν οι πολύτιμοι Σότο (αρ. μπακ 20/0), Σάντσες (μ. 19/1) και Αουμάδα (μ. 21/3).

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ – ΒΕΛΕΖ: Για τη Βελέζ δεν χρειάζεται να γράψω πολλά πράγματα: η καλύτερη ομάδα στην Αργεντινή, το ότι βρίσκεται πίσω στη βαθμολογία οφείλεται στο ότι έχει ρίξει το… βάρος στο Λιμπερταδόρες.

Προσοχή εδώ: παρά το γεγονός ότι ακολουθεί ματς στη Χιλή με την Ικίκε ο Γκαρέκα θα χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους βασικούς, ενώ γυρίζουν οι πολύτιμοι Σέρο (μ. 15/1), Πράτο (ε. 22/8). Η Ρίβερ, μέχρι στιγμής έχει δώσει δύο σημαντικά παιχνίδια, αυτά που… λέμε «κρας τεστ» και γνώρισε ισάριθμες ήττες: 2-0 στην έδρα της Σαν Λορέντζο και 1-0 πριν από τη διακοπή στο Ροσάριο από τη Νιούελς.

Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη (και με όσα εισέπραξα από συναδέλφους στο Μπουένος Άιρες) οφείλεται στην… αστάθεια του Ραμόν Ντίας, που αλλάζει συνεχώς συστήματα και ενδεκάδες. Σήμερα… επιστρέφει στο 4-4-2, βάζει πάλι στην επίθεση τον Τρεζεγκέ και στα χαφ τον αμυντικό μέσο (και… γνωστό μας) Κριστιάν Λεντέσμα, πρώην του Ολυμπιακού. Στα στόπερ θα παίξει ο νεαρός Πίρες αντί του τραυματία Ρομάν…

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ: Γλίτωσε την απόλυση από την Εστουδιάντες ο Ντιέγκο Κάνια με το 1-1 στην έδρα της Βελέζ. Οι «φοιτητές» έπαιξαν καλά αλλά βρέθηκαν πάλι να… κυνηγούν στο σκορ.

Το άγχος τους έχει «τσακίσει», συνεχίζουν χωρίς νίκη στο «Φινάλ», ενώ σήμερα θα στερηθούν τον καλύτερο αμυντικό μέσο, Μπράνια (20/0). Η Ρασίνγκ στο εντός έδρας 1-1 με τη Μπελγράνο αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της.

Η διοίκηση μάλιστα «πάγωσε» τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας της με τον τεχνικό Σουμπελδία, ο οποίος εκτός απρόοπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στα Under 20 της Αργεντινής (σ.σ. έχει πρόταση από την Ομοσπονδία). Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην «Ακαδημία»…

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

233. ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖ. – ΟΛ ΜΠΟΪΣ 1 (2,25)
275. ΡΙΒΕΡ ΠΛ. – ΒΕΛΕΖ Χ2 (3,15/2,90)
279. ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛ. Χ (3,05)

 

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.