Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Με τα αουτσάιντερ ελέω… τακτικής!

Με τα αουτσάιντερ ελέω… τακτικής!

Δεν έχετε παράπονο για χθες, έτσι; «Τρία στα τρία» είχε η στήλη στο Ισπανία – Ιρλανδία (4-0): 1 ημίχρονο (1,55), 1 ημίχρονο / 1 τελικό (1,60) και no goal (1,55). Λιτά, απλά και απέριττα,

Πάμε στα… δύσκολα απόψε. Το ματς Γαλλίας – Αγγλίας 1-1 το είδα δύο φορές σε επανάληψη (μαζόχας, ε;) προσπαθώντας να καταλάβω τι διάολο Γάλλους θα δούμε εφεξής. Ειδικά ενάντια σε μια Ουκρανία με την ψυχολογία στο ζενίθ, πια, μετά τη νίκη (με ανατροπή στο σκορ) επί της Σουηδίας.

Η απόσταση που κάλυψε το σύνολο των παικτών της Γαλλίας ήταν 99.586, αναλογικά μικρό εν συγκρίσει με τα 112.350 μέτρα της Ιταλίας στο ματς με την Ισπανία, ήτοι τρέξιμο σε λιγότερους χώρους. Ο Μπλαν έδωσε ελευθερία κινήσεων σε Μπενζεμά, Ριμπερί και Νασρί  ωστόσο με τον Ντιαρά μόνος αμυντικό χαφ (δεν είναι δα και… Μακελελέ), στο κέντρο υπήρχαν κενά.

Θα ξαναδούμε τη Γαλλία τόσο κακή και αργή; Η απάντηση θα δοθεί απόψε, απέναντι σε μια Ουκρανία που στο ματς με τους Σουηδούς πήρε τη νίκη χάρη στην έμπνευση του Μπλαχίν να δώσει εντολή στον Βορονίν να παίξει ένα «κλικ» πιο πίσω, γεμίζοντας το κέντρο. Στο α’ μέρος οι βαθιές μπαλιές από τα μπακ του στους πλάγιους χαφ ή στον Σεφτσένκο δεν απέδωσαν αφού «έβρισκαν» στην υψηλόσωμη αμυντική τετράδα των Σουηδών. Τι εμπνεύστηκε ο «Τσάρος»; Στον Βορονίν να κινείται χωρίς την μπάλα στη μεσαία γραμμή, «ανοίγοντας» κάπως το σουηδικό μέτωπο και με τους Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο πιο μπροστά.

Η άμυνα της Γαλλίας με τους ντεφορμέ μπακ (Εβρά, Ντεμπισί) και τους Μεξές-Ραμί στο κέντρο της άμυνας να μην έχουν «χημεία», προσφέρεται ως… βούτυρο στο ψωμί των Ουκρανών, αρκεί ο γερο-Σεφτσένκο να αντέξει.

Σημειωτέον ότι η Γαλλία «τρέχει» ένα σερί 22 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα, επίσημων αλλά και φιλικών. Το εν λόγω σερί κρατά από τις 3 Σεπτεμβρίου 2010 και την απρόσμενη ήττα με 1-0 στο Παρίσι από τη Λευκορωσία. Εξ αυτών, τα 13 εκ των οποίων ήταν no goal. Ωστόσο οι «τρικολόρ», που τόσο στο EURO του 2008 όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, δεν πανηγύρισαν νίκη! Μάλιστα σε τελική φάση EURO η Γαλλία έχει να νικήσει από το 3-1 επί της Ελβετίας το 2004!

Ποντάρω στον άσο, μαζί με τον άσο στο Σουηδία – Αγγλία, και το καλύπτω και με Χ σε ένα δεύτερο, δυνατό παρολί.

Εύγε στον Ρόι. Και του χρόνου στην… Μπράιτον

Η «Sun» έγραψε το βράδυ του ματς «Job done(tsk)» για το ματς του Ντόνετσκ και το 1-1 με τη Γαλλία αλλά αμφιβάλλω έντονα αν η Αγγλία μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Το έχω γράψει από την πρώτη ημέρα στο pontarisma.gr πως ο Ρόι Χόντσον ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή για τον πάγκο της. Τα «λιοντάρια» δεν είναι… Φούλαμ ή Γουέστ Μπρόμιτς.


Τι μας έδειξε η Αγγλία του «μυρωδιά» Χόντσον; Παιχνίδι αναμονής και χαμηλό τέμπο, χωρίς κανένα ρίσκο, ελάχιστο πάθος πλην κάποιων εξάρσεων και τακτικές που χαρακτήριζαν… Ουαλούς και όχι Αγγλους. Το 4-4-1-1 με Γιανγκ, Γουέλμπεκ και τον Τσάμπερλεϊν (τι όνειρο είδε;) να βοηθά, απέτυχε παταγωδώς. Αντιθέτως, ανασταλτικά οι Αγγλοι με διπλή ζώνη άμυνας έξω από την περιοχή με οκτώ παίκτες (!) θύμισαν πολύ από Φούλαμ, εύγε στον Ρόι. Και του χρόνου στην… Μπράιτον.

Στον αντίκρυ πάγκο θα κάτσει ο Ερικ Χάμρεν, ένας αξιόλογος προπονητής που στην ήττα από την Ουκρανία έβαλε τον Ιμπραΐμοβιτς δίπλα στον ύψους 1,90 Τοΐβόνεν και μπροστά τον πιο «μεσογενή» Ρόζενμπεργκ! Ωστόσο το τρικ δεν έπιασε αφού η Σουηδία στερήθηκε αγωνιστικού πλάτους και δεν «άνοιξε» το ματς.

Ωστόσο αν, όπως όλα δείχνουν άλλωστε, επιμείνει ο Χάμρεν, ενάντια στην Αγγλία έχει περισσότερες πιθανότητες να δικαιωθεί για το τρικ, με τον «Ιμπρα» να κρατά την μπάλα και να μοιράζει παιχνίδι από τον άξονα για τους Ρόζενμπεργκ και Τοΐβόνεν. Τέρι και Λέσκοτ είναι αξιόπιστοι αλλά αν παρασυρθούν στιγμιαία κυνηγώντας τον «Ιμπρα», οι Τζόνσον και Κόουλ δύσκολα θα προλάβουν να αποσοβήσουν  το γκολ.

Η Αγγλία έχει δώσει επτά ματς για τη 2η αγωνιστική των ομίλων σε EURO και έχει πανηγυρίσει τέσσερις φορές τη νίκη, όλες με no goal: 2-0 τη Σοβιετική Ενωση το 1968, 2-0 τη Σκωτία το 1996, 1-0 τη Γερμανία το 2000 και 3-0 την Ελβετία το 2004.

Ποντάρω στη Σουηδία, δίχως άλλη σκέψη. Εκτός βέβαια, για να γελάσουμε λίγο, αν οι Αγγλοι επιλέξουν ό,τι έκαναν οι Ιταλοί ενάντια στον Ινιέστα την Κυριακή. Το ενσταντανέ είναι χαρακτηριστικό!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

(παρολί 1)
114. Ουκρανία – Γαλλία: 1 (3,50)
115. Σουηδία – Αγγλία: 1 (3,60)

(παρολί 2)
114. Ουκρανία – Γαλλία: Χ (3,10)
115. Σουηδία – Αγγλία: 1 (3,60)

* Και μην ξεχνάτε: όποιος παίζει πάντα χάνει αλλά όποιος δεν παίζει, δεν κερδίζει ποτέ.

https://www.facebook.com/nikbozo
https://twitter.com/#!/nikbozo

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.