Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Παρουσιάστηκε ο Βιλανόβα

Παρουσιάστηκε ο Βιλανόβα

Το τυπικό μέρος της συνεργασίας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Τίτο Βιλανόβα έκλεισε σήμερα, αφού ο Ισπανός τεχνικός έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο και παρουσιάστηκε από τον σύλλογο της Καταλονίας.

Ο πρώην βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα πλέον αναλαμβάνει και επίσημα την τεχνική ηγεσία της ομάδας, κάτι για το οποίο δήλωσε ότι αποτελεί πρόκληση και είναι έτοιμος να την αντιμετωπίσει.

 

«Ξέρω πως θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, αλλά θα προσπαθήσουμε να μη χάσουμε κανένα παιχνίδι και κανέναν τίτλο», υποστήριξε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Βιλανόβα και πρόσθεσε: «Συμφώνησα να αναλάβω αυτή την αποστολή γιατί νιώθω πως είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Είναι μεγάλη τιμή που μου ανατέθηκε η θέση του προπονητή της Μπαρτσελόνα και πιστεύω πως είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να βλέπει όμορφο ποδόσφαιρο από την Μπαρτσελόνα».

Ο Βιλανόβα μίλησε και για τη σχέση του με τον Γκουαρντιόλα, για τον οποίο ανέφερε: «Η σχέση μου με τον Πεπ Γκουαρντιόλα είναι τέλεια. Είναι σαν αδερφός μου και τον ευχαριστώ που μου έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Γνωρίζω πως θα χάσω σε όλες τις συγκρίσεις μαζί του, αλλά είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου». Επίσης, ο νέος τεχνικός της Μπάρτσα αναφέρθηκε και στον Μέσι, για τον οποίο είπε: «Είχα την τύχη να τον γνωρίζω από μικρό παιδί και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ένας από τους πιο ήσυχους παίκτες στα αποδυτήρια».

Τέλος, ο 43χρονος προπονητής αναφέρθηκε στο υπάρχον ρόστερ και τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν. «Πρόθεσή μας είναι να αποκτήσουμε έναν αμυντικό κι έναν ακραίο. Τίποτα περισσότερο. Ο Ντάνι Άλβες θα μείνει. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Επίσης αν θέλει και ο ίδιος θα μείνει ο Κεϊτά, ενώ έχω επαφή με τον Αμπιντάλ. Χάρηκα πολύ που τον είδα. Έχει χάσει βάρος, αλλά είναι πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ εμφανίστηκε σίγουρος για την επιλογή του να προσλάβει τον Βιλανόβα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. «Είμαστε περήφανοι που θα έχουμε στον πάγκο τον Τίτο Βιλανόβα», ανέφερε ο Ροσέλ και συνέχισε: «Είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε να πάμε πολύ καλά. Είναι ικανότατος προπονητής και είδα στα μάτια του τον ενθουσιασμό για την αποστολή που αναλαμβάνει». Πριν ξεκινήσει να μιλάει, ο πρόεδρος της Μπάρτσα απευθυνόμενος προς τον Βιλανόβα του είπε: «Πάμε Τίτο! Θα περάσουμε πολύ καλά, μαζί».

Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης

Στείλτο :

tags:

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.