Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Κόντρα στην Κολόν και στην… τύχη της!

Κόντρα στην Κολόν και στην… τύχη της!

Argentina Soccer PopeΠολύ δύσκολο το πρόγραμμα στην Αργεντινή.

Ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει σε καμία από τις τέσσερις αναμετρήσεις. Θα μεταφέρω το ρεπορτάζ για κάθε ομάδα στις αναμετρήσεις και θα… καταλάβετε τι εννοώ.

Ξεκινάω, χρονολογικά, από το ντέρμπι της Λα Πλάτα. Ντέρμπι «τυφλών», δηλαδή, όπως γράφω στο «Κλειδί για το Ταμείο» στις «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο», ενώ ως βάση θα πάρω το «2» της Σαραντί στην έδρα της Κολόν, που «τρέχει» αήττητο σερί 3-1-0 χωρίς να έχει κάνει καλή εμφάνιση! Είναι αυτό που λέμε… «αν έχεις τύχη, διάβαινε»!

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΜΠΟΚΑ

Πολύ κακή η Εστουδιάντες και στο ντεμπούτο του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο. Έχασε δίκαια στο Κίλμες και συμπλήρωσε 11 αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-4-7) αν μείνει πάλι… μακριά από το «τρίποντο» θα σημειώσει αρνητικό ρεκόρ από την ημέρα της ίδρυσής της!

«Δεν έχουμε πρόβλημα μόνο στην ψυχολογία, στη φυσική κατάσταση, στην άμυνα και στην επίθεση! Παντού υπάρχουν προβλήματα», είπε ο νέος τεχνικός για να τα… χώσει στον προκάτοχό του. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται πάλι οι Σίλβα (τ. 12/0) και Μπράνια (αμ. μέσος 21/0).

Η Μπόκα έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα. «Μετράει» 9 αγωνιστικές χωρίς νίκη εντός των συνόρων. Προς το παρόν τα… χάλια που παρουσιάζει ο Κάρλος Μπιάνκι και οι παίκτες του περνούν στο… ντούκου, καθώς η Μπόκα συνεχίζει στο Λιμπερταδόρες. Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχεται την Κορίνθιανς (για τη φάση των «16») και ο πολυνίκης τεχνικός θα κάνει σωρεία αλλαγών!

Γυρίζουν από τραυματισμούς και παίζουν οι «Τσίκι» Πέρες (στ. 4/0), Λεντέσμα (μ. 9/1) και Ερμπες (αμ. μέσος 10/0).

ΟΜΩΣ: για διάφορους λόγους αναμένεται να μείνουν εκτός οι Κλεμέντε Ροντρίγκες (αρ. μπακ 21/0), Μπουρδίσο (στ. 17/3), Σόσα (α. 10/0), Ρικέλμε (μ. 3/0), Ερβίτι (αρ. χαφ 24/2) και Μαρτίνες (ε. 8/0).

ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ – ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ

Κέρδισε (3-1), με καλή εμφάνιση, στο Σαραντί και το κλίμα γύρισε… τούμπα, ο πρόεδρος Λάμενς άρχισε να διαρρέει ότι «σκοπεύουμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του προπονητή»! Το αναφέρω γιατί την περασμένη εβδομάδα ο τεχνικός Πίτσι έπαιζε υπό πίεση και τα ρεπορτάζ τον… ήθελαν «τελειωμένο» σε περίπτωση ήττας. Συνηθισμένο… φαινόμενο στη Λατινική Αμερική.

Είναι εμφανές ότι έχει πρόβλημα στα εντός έδρας παιχνίδια, στο «Νουέβο Γκασόμετρο» έχει υποστεί τρεις σερί ήττες από Τίγκρε (1-0), Νιούελς (1-0) και Ρασίνγκ (4-1)! Δεν αλλάζει ενδεκάδα ο Πίτσι αν και έχει στη διάθεσή του τους Σέτο (στ. 7/1), Πρόσπερι (α. 25/0) και Χάρα (ε. 24/1), οι οποίοι έχασαν το προηγούμενο.

Ακόμη… φωνάζουν για τη διαιτησία στη Γοδόι, στην εντός έδρας ήττα (2-1) από τη Ρίβερ το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων προήλθε από πέναλτι- εφεύρεση. Βάσει εμφάνισης άξιζε κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση. Δεν έχει ήττα στις 5 τελευταίες «εξόδους» της, παρατάσσεται σήμερα με δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο: εξέτισε ο αριστερός μπακ Ινσούα (26/1), πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας είναι εκτός οι Σαν Ρομάν (12/0), Σέμπαγιος (18/0) και ο Παλέρμο επιστρατεύει τον νεαρό Σούκι (4/0, δεν έχει παίξει ακόμη στο «Φινάλ»)

ΚΟΛΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ – ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ

Αήττητη η Κολόν με τον Μοράντ στον πάγκο (3-1-0) αλλά πειστική εμφάνιση δεν έχει κάνει! Βαδίζει με αρκετή δόση τύχης. Ήρεμα τα νερά στα αποδυτήρια, μία αλλαγή σε σχέση με το ματς στην Αβεγιανέδα (πήρε 1-1 από τη Ρασίνγκ με γκολ από το… πουθενά στο 86’), παίζει ο γνωστός μας Μορένο Φαμπιανέσι (μ. 23/4) αντί του Λούκε (μ. 16/0).

Τη χειρότερη Σαραντί της φετινής σεζόν είδαμε στο εντός έδρας ματς με τη Σαν Λορέντζο, δίκαια η ήττα με 3-1. Ο Γκουστάβο Αλφαρο δεν υπολογίζει σήμερα τον στόπερ Μπραγκιέρι (στ. 25/2) και τον αριστερό μπακ Πέρες (22/0). Αποκλείστηκε από το Λιμπερταδόρες και έπειτα από αρκετό καιρό είχε ολόκληρη εβδομάδα για να προετοιμαστεί για αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ – ΟΥΝΙΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ

*«Εξάποντο» ματς και οι δύο ομάδες μάχονται για την παραμονή.

Η Σαν Μαρτίν πήρε 1-1 στην έδρα της Ολ Μπόις, πολύ κακό το ματς, ξεχάστηκε η… εξάρα που έριξε στη Μπόκα στο τελευταίο εντός έδρας. Παράπονα για τη διαιτησία και πάλι από τη διοίκηση, το 1-0 της Ολ Μπόις προήλθε από ανύπαρκτο πέναλτι, «έχουμε συνηθίσει να μας… σφάζουν» το σχόλιο του προέδρου!
Πλήγμα η απουσία του φορ Οσόριο (22/10, τα 4 γκολ στο «Φινάλ»), τιμωρημένος ο βασικός μέσος Αλδερέτε (26/0), παραμένει τραυματίας ο μέσος Βελάσκες (13/0). Στα συν μόνο ότι εξέτισε ο βασικός στόπερ Λεντέσμα (9/1).

Η Ουνιόν έχει ελάχιστες πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία, εντός έδρας δεν κερδίζει ούτε με… αίτηση (αγνοεί τη νίκη σε 17 ματς) αλλά ο κόσμος τη στηρίζει!!

Στο 2013 έχει κάνει εντυπωσιακά «διπλά», στην έδρα της Μπόκα (3-1) και στην έδρα της Τίγκρε (2-1), ενώ πήρε 1-1 στην έδρα της Ιντεπεντιέντε, σε αναμέτρηση που άξιζε τους τρεις βαθμούς. Τιμωρημένος ο Μπρίτες (δ. μπακ 7/0)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

*Αξίζει το «2» της Σαραντί, πιστεύω ότι η τύχη της Κολόν κάπου θα… λάβει τέλος, άλλωστε οι αποδόσεις για το σημερινό ματς δεν αποτυπώνουν τις δυνατότητες των δύο ομάδων.

*Πολύ – πολύ ρίσκο με το «2Χ» της Ουνιόν που βγάζει συσπείρωση και το γεγονός ότι βρίσκεται με το «ενάμιση» πόδι στη «Β’ Νασιονάλ» φαίνεται να της έχει… βγει σε καλό αγωνιστικά, αφού παίζει με άγνοια κινδύνου και με… σημαία το σύνθημα: «να πέσουμε με ψηλά το κεφάλι»!

258. ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΜΠΟΚΑ 2-3 ΓΚΟΛ (1,70)
259. ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ – ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ Χ (3,00)
263. ΚΟΛΟΝ Σ.Φ. – ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡ. 2 (3,20)
266. ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ – ΟΥΝΙΟΝ Σ.Φ. (3,00/3,00)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.