Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > «Τσεκάρει» το διαβατήριο…

«Τσεκάρει» το διαβατήριο…

COVER_T175_28-06-2013«Πέφτει» η αυλαία στους Ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 την ίδια ώρα που ο επίλογος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών «γράφεται» με τον πολυαναμενόμενο τελικό!

Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, προσφέρουν όπως πάντα όλη την ειδησεογραφία, τα στατιστικά και τις βαθμολογίες για όλους τους αγώνες του κουπονιού, με τα βλέμματα να στρέφονται στο ματς της Εθνικής μας με την Παραγουάη.

Η Εθνική Ελλάδος δεν βρήκε απέναντί της το… αδιάβαστο Μεξικό, αλλά το… μελετημένο (έστω και δίχως να πλησιάζει έστω σε ατομική ποιότητα) Μάλι και από τη στιγμή που η μοναδική κλασική ευκαιρία του ελληνικού συγκροτήματος σπαταλήθηκε, το 0-0 ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να πάρουν οι παίκτες του Κώστα Τσάνα. Ο βαθμός είναι πολύτιμος, καθώς ανοίγει τον δρόμο της πρόκρισης.

Αν οι διεθνείς μας πάρουν έστω ισοπαλία απέναντι στην Παραγουάη απόψε, θα τερματίσουν στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας και θα δώσουν το «παρών» στη φάση των «16», ενώ ακόμη και σε περίπτωση ήττας, δεν αποκλείεται η πρόκριση να επιτευχθεί και η ελληνική ομάδα να είναι μία από τις καλύτερες τέσσερις τρίτες.

Βέβαια, η 3η θέση δεν είναι η ιδανική κατάληξη, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο επόμενος αντίπαλος να είναι η Ισπανία, η οποία θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αντίθετα, η 2η θέση θα φέρει απέναντί μας μία εκ των Χιλής, Ιράκ ή Αγγλίας, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά απαγορευτική είναι.

Όσον αφορά στη συνέχεια, σε περίπτωση που η Ελλάδα πρωτεύσει στον 4ο όμιλο, αυτή θα είναι (θεωρητικά) πολύ πιο εύκολη, καθώς αντίπαλος θα είναι κάποια ομάδα που θα τερματίσει 3η στο δικό της γκρουπ.

Προ ημερών γράφαμε ότι μόνο και μόνο η παρουσία των… πιτσιρικάδων διεθνών μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία είναι επιτυχία, αλλά η εν γένει εικόνα τους καθιστά αυτόματη την αναζήτηση του «κάτι παραπάνω».

Μπορεί να μην έχουμε εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο που παίζουμε, η προσήλωση στην τακτική όμως είναι εξαιρετική και επιτρέπει τα… όνειρα. Ο έμπειρος Τσάνας πάντως γνωρίζει ότι για να πας (πολύ) μπροστά πρέπει να παίξεις και ποδόσφαιρο, οπότε δήλωσε δίχως περιστροφές ότι η Εθνική οφείλει να βελτιωθεί για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θα βρει μπροστά της.

Αναφορικά με το τι περιλαμβάνει το κουπόνι, το Μουντιάλ κάτω των 20 ετών αποτελεί τη μερίδα του λέοντος στον τομέα των επιλογών, ενώ το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να αναλύσουμε τον «μεγάλο» και τον «μικρό» τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η Βραζιλία πέρασε (πως πέρασε…) το εμπόδιο της Ουρουγουάης, το Ισπανία – Ιταλία όμως διεξαγόταν αργά το βράδυ της Πέμπτης και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα έχουν την τιμητική τους, με τις δύο κατηγορίες της Σουηδίας και της Νορβηγίας να… παίζουν μπάλα, ενώ επανέρχεται στο κουπόνι και η Ιρλανδία, μετά από διακοπή δύο εβδομάδων. Φινλανδία, Αμερική και ιαπωνικό Λιγκ Καπ ολοκληρώνουν την άκρως… θερινή εικόνα των επιλογών μας, ενώ στην Αργεντινή, οι Βελέζ και Νιούελς μάχονται για το ποιος θα είναι ο υπερπρωταθλητής της χώρας, με την πρώτη να έχει κατακτήσει το Ινισιάλ και τη δεύτερη το Φινάλ.

Για τους λάτρεις των σπορ πέραν του ποδοσφαίρου, η διεξαγωγή αγώνων σε μπέιζμπολ, Formula 1 και τένις προσφέρουν συγκινήσεις και ευκαιρία για κέρδος.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο
-«Ο ΡΑΦΤΗΣ», με τον Λάμπρο Γκαραγκάνη
-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Δημήτρη Μελέκα και Σταύρο Παπουτσόπουλο
-«ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ», με τον Ηλία Ζυματούρα
-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»
-«ΜΠΑΜΠΑ… ΣΦΥΡΙΞΕ!» με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.