Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > «Καλοπληρωμένο» Over στη Μεντόσα!

«Καλοπληρωμένο» Over στη Μεντόσα!

velez2Εφτασε η ώρα του «Σούπερ Φινάλ» ή «Σούπερ Τελικού» στην Αργεντινή. Η πρωταθλήτρια του «Ινισιάλ» Βελέζ και η πρωταθλήτρια του «Φινάλ» Νιούελς Ολντ Μπόις διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ουδέτερο «Μαλβίνας Αρχεντίνας» της Μεντόσα για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας την περίοδο 2012-13 στην Αργεντινή…

Βέβαια, αποτελεί μεγάλο «ερωτηματικό» το κατά πόσο στη Νιούελς, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Ατλέτικο Μινέιρο (για τα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες)… καίγονται να κατακτήσουν τον τίτλο σήμερα στη Μεντόσα.

Ο «Τάτα» Μαρτίνο δηλώνει ότι «ο Σούπερ Τελικός είναι… αχρείαστος» (!) τα… χώνει μάλιστα στην Ομοσπονδία για την «εφεύρεση» να ορίσει αγώνα πριν από υποχρέωση των «λεπρόσος» στο Λιμπερταδόρες και ξεκαθαρίζει: «Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η Βελέζ έχει μεγαλύτερο… κίνητρο».

Τι εννοεί ο «ποιητής»;  Απλά: η Νιούελς μετά την κατάκτηση του «Φινάλ» εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες 2014. Οπότε το σημαντικότερο… τρόπαιο του σημερινού τελικού, δεν το «λιγουρεύονται» οι «λεπρόσος» γιατί πολύ απλά έχουν το εισιτήριο στο… τσεπάκι τους.

Η Βελέζ έχει τη μεγάλη ευκαιρία αν κερδίσει σήμερα να «τσεκάρει» διαβατήριο για το επόμενο Λιμπερταδόρες, διαφορετικά θα πρέπει να μοχθήσει για να το «πάρει» μέσω του «Ινισιάλ» 2013. Δηλαδή του α’ γύρου της επόμενης αγωνιστικής περιόδου που ξεκινάει τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο Μαρτίνο αρχικά δεν ήθελε να βάλει τους βασικούς σήμερα στη Μεντόσα. Λογικό. Στο μυαλό του βρίσκεται η Ατλέτικο Μινέιρο και το πώς θα οδηγήσει τη Νιούελς στον τελικό του Λιμπερταδόρες.

Τελικά, έγιναν πολλές ζυμώσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προπονητής της Νιούελς δέχθηκε πιέσεις από τη διοίκηση να χρησιμοποιήσει βασικούς σήμερα για να μην… υποτιμηθεί η διοργάνωση του «Σούπερ Τελικού».

Στη Βελέζ ο Γκαρέκα φαίνεται (από τις δηλώσεις του) ότι… διψάει περισσότερο για τον τίτλο. Και αυτό είναι λογικό. Η σεζόν (2013) ήταν… καταστροφική για τους «κυανόλευκους» απέτυχαν στο Λιμπερταδόρες (αποτέλεσε το μεγάλο στόχο), παραμέλησαν το πρωτάθλημα και τερμάτισαν κάτω από τα μισά της βαθμολογίας.

Ότι καλύτερο, λοιπόν, για τη Βελέζ να πάρει σήμερα την Κούπα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Λιμπερταδόρες ως «κορυφαία ομάδα της Αργεντινής» για την περίοδο 2012-13!

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στις δύο ομάδες. Η Βελέζ «κατεβαίνει» με όλα τα… όπλα, όπως προαναφέραμε η Νιούελς «βάζει» βασικούς.

Στοιχηματικά, θα «πάω» με τη Βελέζ. Θεωρώ ότι το ματς θα το πάρει η ομάδα που το θέλει περισσότερο. Η Βελέζ άλλωστε έχει το κίνητρο.

«Άσος», λοιπόν, με ρίσκο.

Μέσα στις επιλογές μου και το Over. Τρεις φορές αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες από τις 20 Απριλίου έως σήμερα και έφεραν 2 Over (με Goal – Goal). Στο 1-0 της Βελέζ στην έδρα της Νιούελς για το Λιμπερταδόρες (α’ ματς), χάθηκαν πολλές ευκαιρίες από τους «λεπρόσος» και η Βελέζ «πέταξε» τις δικές τις «στιγμές» σε αντεπιθέσεις.

Μπροστά μας έχουμε δύο από τις πιο… επιθετικές ομάδες της Αργεντινής, με τις καλύτερες «μονάδες» μέσο-επιθετικά, ενώ για το «παιχνίδι» μας βολεύει το γήπεδο, το «Μαλβίνας Αρχεντίνας» είναι από τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις στη χώρα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΒΕΛΕΖ: Σόσα, Κουμπέρο, Τόμπιο, Σ. Ντομίνγκες, Πάπα – Μπέλα, Ρατσότι, Γκάγκο, Ινσούα – Πράτο, Φ. Φερέιρα

ΝΙΟΥΕΛΣ: Γκούσμαν, Κάσερες, Βερχίνι, Χάιντσε, Κάσκο – Π. Πέρες, Μπερνάρντι, Κρουσάδο, Φιγκερόα – Σκόκο, Μάξι Ροντρίγκες

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Τελικός για την ανάδειξη του «Σούπερ Πρωταθλητή» της σεζόν 2012-13. Διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο. Στο «Μαλβίνας Αρχεντίνας» της Μεντόσα. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, ακολουθεί ημίωρη παράταση κι αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής κερδίζει εισιτήριο για το Κόπα Σουνταμερικάνα (2013) και το Κόπα Λιμπερταδόρες (2014), ενώ θα αγωνιστεί στο Σούπερ Καπ με τον νικητή του Κυπέλλου.

ΦΕΤΟΣ (2012-13)

16 Μαΐου (Λιμπερταδόρες) Βελέζ – Νιούελς 1-2
25 Απριλίου (Λιμπερταδόρες) Νιούελς – Βελέζ 0-1
20 Απριλίου («Φινάλ») Βελέζ – Νιούελς 1-3
7 Οκτωβρίου («Ινισιάλ») Νιούελς – Βελέζ 1-0

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

124. ΒΕΛΕΖ – ΝΙΟΥΕΛΣ 1 ή OVER (2,30/2,20)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.