Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Τα «θέλω» του Μαρτίνο σε… 70 λεπτά

Τα «θέλω» του Μαρτίνο σε… 70 λεπτά

Argentine coach Martino attends a news conference at Camp Nou stadium in BarcelonaΣυνέχιση της φιλοσοφίας και του μοντέλου παιχνιδιού, αλλά και επανάκτηση των (όχι και τόσο) παλαιών αξιών της Μπάρσα. Αυτό είναι το δίπολο πάνω στο οποίο θα δουλέψει ο Χεράρδο Μαρτίνο, όπως εξήγησε στην παρουσίασή του.

«Όλοι θαυμάζαμε πώς αυτοί οι παίκτες, οι οποίοι τόσο καλά κυκλοφορούν την μπάλα και επιτίθενται, πίεζαν ψηλά και έπαιρναν την μπάλα. Αυτό θέλουμε να δούμε και πάλι, αλλά και να διατηρήσουμε την πείνα για νίκη» τόνισε ο «Τάτα». Στα 70 λεπτά που κράτησε η παρουσίασή του, ο Χεράρδο Μαρτίνο εστίασε αρκετά στην συνέχιση της φιλοσοφίας Μπάρσα, αλλά επισήμανε και την προσπάθεια που θα κάνει να εισαγάγει δικά του στοιχεία στο παιχνίδι μιας ομάδας που κερδίζει, αλλά θέλει να συνεχίσει να το κάνει και αποδίδοντας ακόμα καλύτερα απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

«Θέλω να βοηθήσω ώστε η ομάδα να είναι πιο ολοκληρωμένη. Νιώθω προνομιούχος που βρίσκομαι εδώ» τόνισε ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος θεωρεί λογική την δυσπιστία των φιλάθλων λόγω της άγνοιάς τους για την δουλειά του. «Αν είχα δουλέψει στην Ευρώπη, θα με γνώριζαν περισσότερο» τόνισε σχετικά, χαρακτηρίζοντας αυτή την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Αναφερόμενος στον Λιονέλ Μέσι, ξεκαθάρισε πως δεν τον γνωρίζει προσωπικά, αποκάλυψε πως περίμενε πως κάποια στιγμή θα τον προπονούσε, αλλά στη Νιούελς Ολντ Μπόις και όχι στην Μπάρσα, ενώ «διόρθωσε» τα περί επιρροής που μπορεί να είχε στην πρόσληψή του.

Επανέλαβε την άποψη του ότι ο Λέο είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ενώ για την αμφιβολία κάποιων ότι δεν θα μπορέσει να «χωρέσει» στην ίδια ενδεκάδα με τον Νεϊμάρ, επισήμανε πως «δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν συμβεί αυτό, θα είναι πρόβλημα του προπονητή και όχι των παικτών».

Ο «Τάτα» ξεκαθάρισε ότι υπολογίζει όλους τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ, θέλει να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του την δύναμη που του δίνει αυτή η ευκαιρία, ενώ συμφώνησε σε μεγάλο βαθμό στην άποψη του Σέζαρ Λουίς Μενότι πως «αν έχεις δουλέψει και επιβιώσει στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, τότε η δουλειά στην Ευρώπη είναι πολύ πιο εύκολη».

Ο Μαρτίνο επιβεβαίωσε πως μιλάει πολύ με τους παίκτες του, τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του, αφού το θεωρεί απαραίτητο για την βελτίωση – πρόοδο της ομάδας, είπε ξεκάθαρα πως θα η σεζόν θα είναι αποτυχημένη αν δεν κατακτηθεί κάποιος τίτλος, ενώ σε ερώτηση για την παράδοση που θέλει τον τελευταίο Αργεντινό προπονητή που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών να είναι ο Ελένιο Ερέρα (με την Ίντερ), το μακρινό 1965, ο Αντόνι Θουμπιθαρέτα παρενέβη και αστειευόμενος είπε ότι «χρειάζονταν ένας προπονητής από το Ροζάριο για να σπάσει η παράδοση».

Για τα μεταγραφικά, επισήμανε πως συμφωνεί με την άποψη του συλλόγου για την μη παραχώρηση του Σεσκ Φάμπρεγας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ για τον παλιό του παίκτη, κεντρικό αμυντικό της Νιούελς, Σαντιάγο Βερχίνι, είπε πως «είναι εξαιρετικός παίκτης, έκανε πολύ καλή σεζόν, αλλά πρέπει να δω από κοντά το ρόστερ για να διαπιστώσω τι μπορεί να χρειαστεί».

Ο «Τάτα» αποκάλυψε πως μίλησε τηλεφωνικά με τον προκάτοχό του και ευχαρίστησε δημοσίως τον Τίτο Βιλανόβα, «στον οποίο στέλνω μια τεράστια αγκαλιά και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Δεν διευκρίνισε αν θα φοράει φόρμα (όπως έκανε στη Νιούελς) ή κοστούμι (όπως έκανε στην Παραγουάη) στους αγώνες, ενώ δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να μάθει καταλανικά. «Προς το παρόν είπα «Μπον Ντία» (σ.σ. καλημέρα), έτσι δεν είναι;» είπε αστειευόμενος.

Στο πλευρό του «Τάτα» κάθονταν ο αθλητικός αντιπρόεδρος, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος καλωσόρισε τον Μαρτίνο, εξήγησε ότι το ΔΣ της Μπάρσα αποδέχθηκε από κοινού την πρόταση του αθλητικού διευθυντή Αντόνι Θουμπιθαρέτα για τον Αργεντινό προπονητή, δεν παρέλειψε να στείλει «μια μεγάλη αγκαλιά στον Τίτο», ενώ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «ο Σεσκ Φάμπρεγας δεν πωλείται».

Ο Θουμπιθαρέτα, από την πλευρά του, εξήγησε πως έμαθε για τον υποτροπιασμό της ασθένειας του Τίτο το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης (16/7), ανήμερα της συνέντευξη Τύπου του Βιλανόβα, στην οποία και είχε απαντήσει στις δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Στις πρώτες 24 ώρες της αναζήτησης διαδόχου του Τίτο, όλες οι επιλογές κατέληγαν στο πρόσωπο του Βιλανόβα. Η ζωή, όμως, πρέπει να συνεχιστεί, ο Τίτο μας το ζήτησε και το απαίτησε» εξήγησε ο «Θούμπι», ο οποίος αναφερόμενος στον Μαρτίνο πρόσθεσε πως «έχουμε μιλήσει πολλές ώρες στο τηλέφωνο και ταιριάζει στο προφίλ ενός προπονητή που θα βοηθήσει στην συνέχιση της ιδέας ποδοσφαίρου της Μπάρσα, η οποία δημιούργησε ένα μοντέλο που πολλοί θέλουν να το μιμηθούν».

Σύμφωνα με τον Θουμπιθαρέτα, «οι ιδέες μας συμπίπτουν με τον «Τάτα», ο οποίος αποδέχθηκε την πρόκληση να προπονήσει την καλύτερη ομάδα του κόσμου και είμαστε σίγουροι ότι μαζί του θα συνεχίσουμε στο υψηλό επίπεδο».

Καταλήγοντας, ο «Θούμπι» ξεκαθάρισε ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε καμία σχέση με την πρόσληψη του συντοπίτη του από το Ροζάριο, ενώ για τον Τιάγκο Αλκάνταρα αποκάλυψε πως «μας είπε ότι ήθελε να φύγει, ενώ παίκτες όπως ο Κρίστιαν Τέγιο, παρ’ ότι είχε χαμηλή ρήτρα και πολλές ενδιαφερόμενες ομάδες, μας είπε ότι ήθελε να μείνει και να πετύχει εδώ».

Πηγή: www.blaugrana.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.