Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Να γίνουν… ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Να γίνουν… ΑΦΕΝΤΙΚΑ

s184sΗ δράση συνεχίζεται με τον τρίτο προκριματικό γύρο σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Τρίτη 30 Ιουλίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία, τα στατιστικά και τις βαθμολογίες για τα παιχνίδια του κουπονιού με επίκεντρο τις ευρωπαϊκές μάχες του ΠΑΟΚ, του Αστέρα Τρίπολης και της Ξάνθης. 

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς ρίχνεται στη μάχη του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και από τη στιγμή που βρίσκεται σε αυτό το στάδιο, δεν θα μπορούσε να περιμένει εύκολο έργο.

Αντίπαλός της είναι η Μέταλιστ Χάρκιβ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι όχι μόνο μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ουκρανίας, τις Ντινάμο Κιέβου και Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά έχει να επιδείξει κι εξαιρετικές ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Το 2012 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας μάλιστα τον Ολυμπιακό στους «16».

Είναι μία ομάδα με ποιότητα στο ρόστερ που αρέσκεται στις εκτός έδρας προκλήσεις, ενώ το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην άδεια Τούμπα προκαλεί αισιοδοξία στις τάξεις της. Στο χέρι των Θεσσαλονικέων όμως είναι να αποδείξουν ότι το κίνητρο της παρθενικής συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ πιο σημαντικό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που έρθει η πρόκριση για την ελληνική ομάδα, η παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι εξασφαλισμένη.

Ευρωπαϊκής περιπέτειας εκκίνηση και για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες υποδέχονται τη Ραπίντ Βιέννης και πριν από μερικά χρόνια θα θεωρούσαμε ότι οι Αυστριακοί έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την πρόκριση. Εσχάτως όμως, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και μπορεί να αντιμετωπίσει έχοντας αξιώσεις κάθε ευρωπαϊκή ομάδα «μεσαίου διαμετρήματος».

Τη δική της πορεία συνεχίζει η Ξάνθη. Μπορεί η απειρία της να την έφερε να διεκδικεί την πρόκριση στον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στην παράταση, είναι όμως πολύ καλύτερη από τη Λίνφιλντ και δικαίως ξεπέρασε τον πρώτο σκόπελο, νικώντας μάλιστα για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς. Τώρα υποδέχεται τη Σταντάρ Λιέγης, ένα σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος. Ουδείς διαφωνεί στο ότι ο αντίπαλος είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, μία καλή εντός έδρας εμφάνιση όμως κι ένα ανάλογο αποτέλεσμα θα διευρύνουν το «παράθυρο» των Ακριτών αναφορικά με τις πιθανότητες για την υπέρβαση.

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς όποια ομάδα περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζει την παρουσία της σε ομίλους (στο Γιουρόπα Λιγκ, στη χειρότερη περίπτωση). Οι ηττημένοι μεταπηδούν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κι έχουν ακόμη μία ευκαιρία για διάκριση, ωστόσο το… μονοπάτι του χρήματος… λάμπει κυρίως στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα, «ανεβαίνει ο πυρετός» στη Λατινική Αμερική. Οι δύο κατηγορίες της Βραζιλίας «εγκαινιάζουν» μία περίοδο κατά την οποία οι εμβόλιμες αγωνιστικές διαδέχονται η μία την άλλη και σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται το ποιες διαθέτουν τα καλύτερα, πιο ποιοτικά και ομοιογενή ρόστερ. Ο βαθμός δυσκολίας βέβαια ανεβαίνει θεαματικά, ωστόσο με την απαιτούμενη προσοχή και ανάλυση, τίποτα δεν θα μείνει στη… σκιά. Εμβόλιμες αγωνιστικές έχουμε σε Ιαπωνία και Μεξικό, ενώ πρεμιέρα κάνει και το Κόπα Σουνταμερικάνα, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα… λάτιν σύνθεση.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο
-«Ο ΡΑΦΤΗΣ», με τον Λάμπρο Γκαραγκάνη
-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Σταύρο Παπουτσόπουλο και Παναγιώτη Κιαπεκάκη
-«ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ», με τον Ηλία Ζυματούρα
-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»
-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»
-«ΜΠΑΜΠΑ… ΣΦΥΡΙΞΕ!» με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.