Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Ναι, μπορεί (και «άσο») ο ΠΑΟΚ!

Ναι, μπορεί (και «άσο») ο ΠΑΟΚ!

paokΤις τελευταίες ώρες… εισπράττω ότι η πλάστιγγα (στοιχηματικά) γέρνει προς τα… δεξιά  όσον αφορά στη «μάχη» του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε.

Σίγουρα στην ελληνική πλευρά κυριαρχεί η αγωνία, όμως στις αγορές «πέφτει» το «διπλό».

Εντός των συνόρων ξεχάστηκε τόσο γρήγορα το… 1-1 της Γερμανίας, επειδή ο «Δικέφαλος» έχασε από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για τη Σούπερ Λίγκα. Ε, και; Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν στο «μυαλό» τους τον σημερινό επαναληπτικό.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μεγάλη «ατάκα» του Ντούσαν Μπάγεβιτς, όταν τον ρώτησαν ποια είναι η δυσκολότερη… αποστολή που έχει συναντήσεις στην καριέρα του ως προπονητής: «Να πείσεις τους παίκτες συγκεντρωθούν 100% σε παιχνίδι πρωταθλήματος πριν ή μετά από αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ». Μεγάλη «ατάκα» και αυτή του Στέφενς (θύμισε Ντούσαν Ιβκοβιτς) ότι «θα φάμε και θα πιούμε ακόμη κι αν δεν προκριθούμε».
Αυτά για το… 2-0 του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, ρίξτε και μια ματιά τι έκαναν το Σαββατοκύριακο, η Σάλκε (πρώτα απ’ όλα), η Λυών, η Σέλτικ (κ.α.)…

Πιστεύω στην πρόκριση του ΠΑΟΚ, λόγω Στέφενς και «τάιμινγκ». «Διαβασμένος» όσο δεν… παίρνει, μετά το πρώτο 90λεπτο πλέον ξέρει καλύτερα πως θα «εξουδετερώσει» την πρώην ομάδα του. Οι απουσίες των Λίνο, Λάζαρ και Λόρενς φαίνονται «βαριές» αλλά στα… μάτια μου δεν είναι. Στη θέση του Λάζαρ θα παίξει ο Κάτσε ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους στο πρώτο παιχνίδι.

Τον Λόρενς δεν τον «μετράω» ως απουσία γιατί όσο βρισκόταν στο γήπεδο στο πρώτο ματς ο ΠΑΟΚ έπαιζε με… 10 παίκτες. Απ’ εκεί και πέρα για τη θέση του Λίνο, διαβάσω ότι φαβορί είναι ο Σπυρόπουλος.

Ναι μεν δεν έχει συμμετοχή φέτος με τον «Δικέφαλο» αλλά η εμπειρία του «φτάνει» για να καλύψει το… κενό.

Πέρα από αυτό το κλίμα στη Σάλκε είναι «βαρύ» και σε καμία περίπτωση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή της. Το είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι μέχρι φυσικά να… εγκλιματιστεί και ο ΠΑΟΚ στις απαιτήσεις του, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και η ελληνική ομάδα μόλις… χτίζεται. Κάνει νέα αρχή και χρειάζεται χρόνο.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η απουσία του… κόσμου. Δίνει ώθηση στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος: Ο κόσμος «μεταφέρει» πίεση και άγχος στους παίκτες. Το έχουμε δει πολλές φορές, ιδιαίτερα σε Μεσογειακές χώρες, το «τσεκάρω» σχεδόν κάθε εβδομάδα στα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής που… μοιάζουν πολύ (σε… συμπεριφορές) με το… δικό μας.

Σπάνια παίρνω «θέση» και προτείνω σημεία για το Τσάμπιονς Λιγκ ή για ελληνικές ομάδες σε ευρωπαϊκά Κύπελλα. Θα το κάνω, όμως, σήμερα. Με όσα προανέφερα και με δεδομένο ότι η Σάλκε δεν είναι η… Σάλκε που είδαμε πέρσι με τον Ολυμπιακό (όπως και να το… κάνουμε λείπει πολύ, μα πάρα πολύ ο Χούντελαρ) δίνω προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Για την πρόκριση. Γιατί όχι και στον «άσο»…

Ρισκάρω λοιπόν σε όλα τα «στοιχήματα» του ΟΠΑΠ…

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 1

113. ΠΑΟΚ – ΣΑΛΚΕ 1 (2,85)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 2

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

013 (114) ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ (25,00)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 3

ΛΕΠΤΟ ΠΡΩΤΟΥ ΓΚΟΛ

013 (214)—– 31′ έως 45′ (4,75)

Καλή μας τύχη…

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.