Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Τα συμβόλαια της «Μπάρτσα»…

Τα συμβόλαια της «Μπάρτσα»…

Barcelona-Wallpaper-2013-02Με αφορμή την επέκταση της συνεργασίας των Σέρχιο Μπουσκέτς και Κρίστιαν Τέγιο ως τον Ιούνιο του 2018, το Blaugrana.gr σας παρουσιάζει τη χρονική διάρκεια των συμβολαίων που δεσμεύουν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Τα συμβόλαια που «καίνε», οι Πικέ, Ινιέστα και Σέρτζι Ρομπέρτο που θα κληθούν σύντομα να ανανεώσουν, οι «δεμένοι» και οι 4 δανεικοί.

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις ποδοσφαιριστές μένουν ελεύθεροι το επόμενο καλοκαίρι, όπερ σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύουν με οποιοδήποτε σύλλογο επιθυμούν χωρίς τη συγκατάθεση της Μπαρσελόνα, από τη πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου.

Ο λόγος για τους -τερματοφύλακες- Βίκτορ Βαλδές, Χοσέ Πίντο και τους -αμυντικούς- Μαρκ Μπαρτρά και Μάρτιν Μοντόγια.

Επίσης, ελεύθερος μένει και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Κεϊρισον.
Ο πρώτος, έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να αποχωρήσει μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του και παρά τις… διπλωματικές του δηλώσεις μετά τον αγώνα με τη Λεβάντε («είναι αστείο και προσβλητικό να με ρωτάτε αν θα φύγω το 2014»), φαίνεται πως αυτό θα πραγματοποιηθεί.

Ομάδες από Αγγλία (Άρσεναλ), Γαλλία (Μονακό), Ιταλία (Ίντερ, Μίλαν) και -λογικά- η Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρδιόλα τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα και αναμένεται να κάνουν τη κίνησή τους, στους προσεχείς μήνες.

Και στη περίπτωση του Χοσέ Πίντο, αυτή η σεζόν, είναι πιθανότατα η τελευταία του με τη φανέλα της Μπαρσελόνα. Προερχόμενος (18/1 του 2008) από τη Θέλτα Βίγκο για να αντικαταστήσει τον τραυματία Άλμπερτ Χορχέρα, ο 38χρόνος -πλέον- «Ινδιάνος» είναι από εποχής Γκουαρδιόλα ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, στους αγώνες του Κόπα Ντελ Ρέι.

Το περασμένο Φεβρουάριο ανανέωσε το συμβόλαιό του για μια ακόμα σεζόν και του χρόνου, πιθανόν να επιστρέψει είτε στο σύλλογο του Βίγκο, είτε στη Ρεάλ Μπέτις, προκειμένου να κλείσει τη καριέρα του.

Μοντόγια και Μπαρτρά, είναι δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ομάδας. Σαφής πρόθεση της διοίκησης είναι να επεκτείνει τα συμβόλαια και των δύο αμυντικών, με τον νεαρό στόπερ να έχει ήδη στα χέρια του τη πρόταση του συλλόγου, για τετραετή ανανέωση.

Ο Μάρτιν, θεωρείται ένας από τους παίκτες που έχουν όλα τα φόντα για να καθιερωθούν στη πρώτη ομάδα, αποτελεί ουσιαστικά το back up του Ντάνι Άλβες και οι διαπραγματεύσεις με τον μάνατζέρ του, Χοσέ Μαρία Ορομπίτγκ, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Από εκεί και πέρα, θα «κοιταχθούν» οι ποδοσφαιριστές με συμβόλαια ως το 2015. Πικέ, Ινιέστα, Ρομπέρτο θα κληθούν σύντομα να ανανεώσουν, Όιερ, Κουένκα (τον θέλει δανεικό η Καρντίφ) και Τζόναθαν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα παραμείνουν με τα τρέχοντα συμβόλαια, ενώ άγνωστο είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ντάνι Άλβες, ο οποίος έχει κλιμακωτή ρήτρα σίγουρα θα φέρει αρκετές προτάσεις στα γραφεία.

Ο Αφελαϊ, που την περασμένη Πέμπτη υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση στο μηριαίο του δεξιού του ποδιού (σ.σ.: 4 μήνες εκτός), δεν υπολογίζεται από τον «Τάτα» και οι πιθανότητες δανεισμού του το χειμώνα, ολοένα και αυξάνονται.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, η διοίκηση έχει «δέσει» τους Κάρλες Πουγιόλ, Χαβιέρ Μασεράνο, Τσάβι, Σεσκ Φάμπρεγας, Πέδρο και Αλέξις Σάντσες ως το 2016, τους Ζόρντι Άλμπα, Αντριάνο και Άλεξ Σόνγκ ως το 2017, ενώ οι Σέρχιο Μπουσκέτς, Κρίστιαν Τέγιο, Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι, έχουν δεσμευθεί με το σύλλογο, για πέντε ακόμα.

Τέλος, τα συμβόλαια των Κεϊρισον (Κοριτίμπα), Μπόγιαν (Άγιαξ), Ραφίνια (Θέλτα) και Ντελοφέου (Έβερτον) που έχουν δοθεί δανεικοί, εκπνέουν το 2014, το 2015, το 2016 και το 2017 αντίστοιχα.

Πηγή: www.blaugrana.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.