Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Ήχησαν… καμπάνες στην Ιταλία

Ήχησαν… καμπάνες στην Ιταλία

Το νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο ιταλικό ποδόσφαιρο τους τελευταίους μήνες είχε σήμερα τις πρώτες συνέπειές του, αφού η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε ποινές. Οι πρώτες ομάδες που τιμωρήθηκαν για το «Scommessopoli» είναι αρκετές, με την «καμπάνα» για την Αλμπινολέφε να ηχεί πιο δυνατά από τις υπόλοιπες, αφού η υποβιβασμένη στην 3η κατηγορία θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -15 βαθμούς.

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της δικαιοσύνης για άλλες τρεις ομάδες, αφού η Πιατσέντζα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -11, η Ανκόνα με -8 και η Μόντσα με -5.

Ελαφρώς πιο ήπιες ήταν οι ποινές για Ρετζίνα (-4), Πάντοβα (-2) και Έμπολι (-1), ενώ από τις ομάδες της Serie A τιμωρήθηκε μόνο η νεοφώτιστη Πεσκάρα με -2. Με πρόστιμο τη… γλίτωσαν η Σιένα και η Σαμπντόρια που καλούνται να πληρώσουν 500 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, τιμωρήθηκαν και 33 ποδοσφαιριστές, εκ των κάποιοι ουσιαστικά τερματίζουν τώρα την ποδοσφαιρική τους καριέρας αφού τους επιβλήθηκε πενταετής (!) αποκλεισμός, με την ιταλική δικαιοσύνη να εξαντλεί όσο ποτέ άλλοτε την αυστηρότητά της σε πρόσωπα. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο τερματοφύλακας Μάριο Κασάνο και οι Σαρτόρ Ζαμπερίνι και Νικόλα Σαντονί.

Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης

Στείλτο :

tags:

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.