Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ… «2»

ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ… «2»

s202sΚαλό μήνα! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία για τα παιχνίδια του κουπονιού με επίκεντρο τις ευρωπαϊκές μάχες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

H 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα είναι αυτή που στο φινάλε της συγκεκριμένης φάσης μνημονεύεται από τους πρωταγωνιστές των περισσότερων ομάδων ως «κλειδί» η «καταστροφή». Τα θεμέλια πρόκρισης ή η «αρχή του κακού» (αποκλεισμού) βρίσκονται πολλές φορές στη 2η… στροφή και υπό αυτή την έννοια, οι ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους μία ευκαιρία να αποδείξουν ότι ο Φεβρουάριος μπορεί να τους βρει σε ετοιμότητα, να συνεχίζουν την περιπέτειά τους.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ, η οποία στην πρεμιέρα ηττήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες (2-0) στην έδρα της Μπενφίκα. Η ομάδα που έχει μετατρέψει σε… συνήθεια τους τερματισμούς στις τελευταίες θέσεις των ομίλων, είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, με τεράστιες ευρωπαϊκές επιτυχίες στο μακρινό παρελθόν, ο οποίος όμως δεν μπορεί να τρομάξει.

Δεν έχει σχέση με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έκανε τα βασικά και αυτά για ένα ημίχρονο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά αυτό αρκούσε για να πάρει το 1-4. Οι παίκτες του Μίτσελ έχουν μπροστά τους την ευκαιρία να πάρουν μακριά από την έδρα τους αυτό που έχασαν στην πρεμιέρα, ενώ και το να μην χάσουν ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη «μάχη» της 3ης θέσης που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συνεχίζει την πορεία του ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στην πρεμιέρα ήταν προβληματικός απέναντι στη Σαχτιόρ Καραγκάντι, γύρισε όμως το ματς στο 92′ κι έκανε ιδανικό… ποδαρικό, τουλάχιστον όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Τώρα τον περιμένει το, θεωρητικά, πιο δύσκολο ματς του ομίλου, εκτός έδρας, απέναντι στην Αλκμααρ, η οποία, την ημέρα της κλήρωσης, προέβαλε ως το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς, αίσθηση που πάντως δεν ελαττώθηκε μετά τη νίκη της με 1-0 στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα.

Ακόμη πιο σπουδαίο αποτέλεσμα ήταν η νίκη επί της Αϊντχόφεν (2-1) στο ντέρμπι του Σαββάτου, με την οποία πλησίασε την κορυφή στους δύο βαθμούς. Οι διοικούντες όμως έδιωξαν τον τεχνικό Γκερτ Γιάν Φέρμπεεκ μετά από τριετή παρουσία, καταλογίζοντάς του ότι η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του κλαμπ! Δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά και το σίγουρο είναι ότι ακόμη και στις δύο νίκες της, η «ΑΖ» έδειξε ότι έχει προβλήματα, τα οποία ο «δικέφαλος» του Χουμπ Στέφενς καλείται να ανακαλύψει και να βγάλει σε κοινή θέα προκειμένου να πάρει το θετικό αποτέλεσμα (τέτοιο είναι και η αποφυγή της ήττας).

Από εκεί και πέρα, επιστρέφοντας στην κορυφαία διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, τα σπουδαία ματς δεν λείπουν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ,

Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Μπενφίκα, η Μάντσεστερ Σίτι την Μπάγερν, η Πόρτο την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Αγιαξ τη Μίλαν, η Σέλτικ την Μπαρτσελόνα και η Αρσεναλ τη Νάπολι. Κοινώς, το θέαμα που μας περιμένει, κάθε άλλο παρά ασυγκίνητους μας αφήνει.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο
-«Ο ΡΑΦΤΗΣ», με τον Λάμπρο Γκαραγκάνη
-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Παναγιώτη Διόλατζη και Παναγιώτη Κιαπεκάκη
-«ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ», με τον Ηλία Ζυματούρα
-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»
-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»
-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα
-«ΜΠΑΜΠΑ… ΣΦΥΡΙΞΕ!» με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.