Κρίμα και… άδικο να «χαθεί» το «Χ» στο Σαραντί – Σαν Λορέντζο στο… 92’. Και καλά, το να σε «κουβαδιάσει» ισοπαλία είναι ανεκτό, εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι παίρνεις μεγάλο ρίσκο αλλά το να χάσει η Μπελγράνο από την Κίλμες μπαίνει στη «σφαίρα της φαντασίας».
Το «διπλό» και να ήθελες να το προτείνεις (ως απόδοση) δεν μπορούσες να το «δικαιολογήσεις». Είτε από τη φόρμα, είτε από τις πρόσφατες εμφανίσεις (της Κίλμες), είτε από το κλίμα στα αποδυτήρια για τον τεχνικό Νέλσον Βίβας. Για να μην… κουράζω ήταν, το 0-1 ήταν ακόμη ένα σημείο – απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με «τρελό» πρωτάθλημα, όπου οι πάντες κερδίζουν τους… πάντες.
Δύο είναι οι «δρόμοι» που μπορείς να επιλέξεις ως «τακτική» ως παίκτης ή ως συντάκτης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος: Να πουλάς μονίμως… τρέλα, να προτείνεις ή να ποντάρεις «ανάποδα» ή να συνεχίσεις στο δρόμο της «λογικής», διαβάζοντας προσεκτικά τα ματς και περιμένοντας τη… δικαίωση σε βάθος χρόνου.
Στο (πρόσφατο) παρελθόν αυτή η περίφημη δικαίωση ερχόταν γύρω στην 6-7 αγωνιστική, εκεί που «έστρωναν» οι ομάδες και είχες να «πιαστείς» σε 3-4 σημεία αναφοράς. Φέτος, έως την 10-11 αγωνιστική δεν μπορούμε (τουλάχιστον εγώ) να προτείνουμε ένα σημείο που να αποτελέσει «κράχτη» για το στοιχηματικό τριήμερο.
«Πάμε» στα σημερινά. Χωρίς… τρέλα. Τα 24 σερί Under της Εστουδιάντες είναι… εξωπραγματικός αριθμός και δείχνουν το στυλ των «φοιτητών». Εδώ η στατικής «λέει» την αλήθεια. Είναι ομάδα που παίζει πάντα για τις νίκες του «μισό – μηδέν», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα σκορ δεν ξέφυγε από τα 2 γκολ λόγω ανικανότητας.
ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως εδώ: Σήμερα στην Εστουδιάντες υπάρχει διάθεση για ρίσκο, για επιθετικό ποδόσφαιρο, το παιχνίδι με την «τραγική» Ρασίνγκ στη Λα Πλάτα (σ.σ. το ματς θα γίνει στην έδρα της Κίλμες) το βλέπουν ως ευκαιρία για «ξέσπασμα». Εξ ου και το 4-3-3 που παρατάσσει ο Πελεγκρίνο, ο οποίος μιλώντας στους παίκτες είπε ότι θέλει «παραγωγή» φάσεων – τελικών και… γκολ.
Το Over βρίσκεται στο «2,20», λογικά (επαναλαμβάνω) βάσει της… αγάπης που έχει στα Under η Εστουδιάντες, όμως βάζοντας και τη Ρασίνγκ στο… κόλπο, την οποία ο υπηρεσιακός τεχνικός Νάτσο Γκονσάλες θα «στήσει» με 4-2-3-1, μπορούμε να ελπίζουμε σε… γκολ. Ρισκάρω…
Στο Νιούελς – Ρίβερ Πλέιτ κοιτάω προς τα… δεξιά. Βάσει «λογικής» η γηπεδούχος θα επηρεαστεί σφόδρα από την απουσία του Μάξι Ροντρίγκες, ο οποίος βρίσκεται με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, έχοντας σκοράρει στα 5 τελευταία ματς πρωταθλήματος. Θα λείψει και ο κεντρικός μέσος Ματέο, καλές ειδήσεις για τους «λεπρόσος» ότι ξεπέρασαν τραυματισμούς οι Κάσερες (α. 6/1) και Τρεζεγκέ (ε. 6/2).
Η Ρίβερ άξιζε σίγουρα κάτι παραπάνω στο Superclasico με τη Μπόκα (έχασε 1-0), στο τελευταίο της εκτός έδρας ματς, στη νίκη στο Λανούς έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, οπότε… υπάρχουν λόγοι να τη στηρίξουμε σήμερα στο Ροζάριο. Λείπει ο βασικός φορ Γκουτιέρες (6/1) αλλά ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί για να χαρακτηρίσουμε «πλήγμα» την απουσία του. Σοβαρή απουσία είναι ο Μερκάδο (δ. μπακ 7/2) που όσο τον… βρίζουν οι οπαδοί της Ρίβερ τόσο παίζει καλύτερα και βοηθάει στο σκοράρισμα.
Για τον «άσο» του «1,70» της Μπόκα έχω να επισημάνω τούτο: Ναι είναι «υψηλός» αλλά επειδή κανείς δεν κάνει… δώρα βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα διότι οι «χενέισες» θα στερηθούν τους Οριόν (τ. 9/0), Ριμπέιρ Ροντρίγκες (στ. 9/1), Ινσούα (αρ. μπακ 7/1), Μαρίν (δ. μπακ 4/0), Γκάγκο (μ. 5/0). Η Ροζάριο δεν έχει να χάσει τίποτα στο «Μπομπονέρα». Είναι άναρχη ομάδα θα πάει για το… θαύμα παίζοντας 4-3-3.
Σημειώνουμε μάλιστα ότι η τελευταία της εκτός έδρας νίκη στην Α’ κατηγορία σημειώθηκε στις 4 Απριλίου 2010 (έκτοτε: 0-5-4). Ποια κέρδισε τότε; Τη Μπόκα!!!
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
248. ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΡΑΣΙΝΓΚ OVER (2,20)
254. ΜΠΟΚΑ – ΡΟΖΑΡΙΟ OVER (2,00)
258. ΝΙΟΥΕΛΣ – ΡΙΒΕΡ Χ2 (3,00/3,25)
